Lekker gemakkelijk en lekker … Lees verder »
Lekker gemakkelijk en lekker … Lees verder »
Soepen en stoofpotten worden in Georgië aangeduid als zviniani, ofwel `iets sappigs`. Kenmerkend voor deze `sappige` gerechten is de zurige smaak, van origine van zure melk en yoghurt. Bijgaande stoofpot wordt oorspronkelijk bereid met tqemali, een saus van zure pruimen of mirabellen. Als alternatief gebruiken Georgiërs in het buitenland granaatappelsap, bij voorkeur geperst uit verse vruchten. Beide zijn doorgaans verkrijgbaar bij de toko of de Turkse winkel, granaatappels liggen ook bij de groentekraam op de markt. Mocht u een fles granaatappelsap (geen siroop, dat is grenadine) kopen, let dan op of er toegevoegde suiker in zit. Mocht gesuikerd sap het enige alternatief zijn, gebruik dan het sap van een limoen als zure tegenhanger. … Lees verder »
705 g sukadelappen 50 g boter of vloeibaar bakproduct 200 g magere gerookte spekblokjes 200 g sjalotten, gepeld, gehalveerd 1 blikje tomatenpuree (70g) 250 ml runderfond of vleesbouillon 6 speculaasjes, verkruimeld evt. allesbinder Voor de marinade: 1 ui, gesnipperd 1 kleine prei, in ringen 1 kleine winterwortel, in blokjes 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 1 theel. gedroogde tijm 3 eetl. balsamicoazijn ½ fles rode wijn (ca. 375 ml) … Lees verder »
2 eetlepels olijfolie 500 g prei, in ringen 600 g minikrieltjes 400 g mosselvlees 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie 2 theelepels gedroogde tijm 75 g geraspte oude kaas 125 ml kookroom … Lees verder »
150 g groene asperges, eventueel geschild zout en versgemalen peper 2 eieren 50 ml melk 1 eetl. boter 6 sneetjes wit casinobrood, zonder korsten 100 g gerookte zalm 50 g geraspte jonge kaas handje basilicumblaadjes of rucola … Lees verder »
3 eetl. olijfolie 1 grote zoete ui, fijngehakt 4 teentjes knoflook, in plakjes 1 eetl. gedroogde marjoraan 500 g kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes 1 l hete groentebouillon van 2 bouillontabletten 100 g mascarpone zout en versgemalen peper 100 g geraspte Parmezaanse kaas … Lees verder »
1 kg middelgrote reuzegarnalen 1,25 dl. olie 1 ltr. water 6 grote chilipepers, zonder pit 1 grote ui, grofgehakt 2 teentjes knoflook, gepeleld 3 plakjes gember 1 tl. kurkuma 1 el. korianderpoeder 6 macademianoten [naar keuze] 1 tl. garnalenpuree 2 stengels citroengras [alleen het witte deel] 1 blik [4 dl.] kokosmelk of room 2 tl. zout 1 tl. bruine suiker 125 gr. rijstvermicelli 2 kleine komkommers 250 gr. verse tauge 1/3 kop verse munt, fijngehakt ter garnering … Lees verder »
1 kg. kippepoten 2 el tarwebloem 2 tl. kerriepoeder 1 tl. kurkuma ½ tl. gemberpoeder 60 gr. boter 6 hele kruidnagels 12 zwarte peperkorrels 1 grote appel, geschild in blokjes 1½ l. kippenbouillon 2 el citroensap 1,25 dl. verse room gekookte rijst en chutney, ter garnering … Lees verder »
4 gedroogde chinese champignons 45 gr. mie 1 ltr. kippenbouillon 1 kop gare kip, fijngesneden 1 blikje bamboescheuten [230 gr. uitgelekt en fijngesneden] 1 tl. verse geraspte gember 1 el. maizena 80 ml. water 1 ei, losgeklopt 1 el. tomatenpuree 1 el. sojasaus 1 el azijn 2 tl. sesamolie 2 lente uitjes, fijngehakt zwarte peper en zout … Lees verder »
Voor ongeveer 10 worstjes … Lees verder »
4 middelgrote pijlinktvissen 1 klont boter 1 gesnipperde ui 2 tenen gehakte knoflook 200 gram risottorijst 6 dl visbouillon 2 zakjes inktvisinkt (verkrijgbaar bij de visboer) 1 scheut olijfolie … Lees verder »
250 gr. cornflakes 170 gr. kokosvet 400 gr. chocolade in blokvorm … Lees verder »
Recept voor ca. 30 stuks … Lees verder »
4 enkele (mais)kipfilets (ca 400g ) 1/2 theel. paprikapoeder 1/2 theel. chilipoeder mespunt knoflookpoeder 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie 2 (rode) uien 125 ml creme fraiche 2 eetl. mosterd 2 eetl. droge sherry zout 1 ltr. blik rode bonen (kidney beans) 4 plakken jonge of jong belegen kaas (ca. 100g) … Lees verder »
4 kipkarbonades of drumsticks Voor de marinade: 1 theel. chilipoeder 1 theel. kaneelpoeder 1 theel. gedroogde tijm 1/4 theel. versgemalen nootmuskaat 1/2 eetl. donkerbruin basterdsuiker 2 teentjes knoflook, geperst 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd 2 eetl. limoen of citroensap 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie zout en versgemalen peper (extra olie) ovenschaal of bakplaat … Lees verder »
200 gr. gerookte zalm 100 gr. grijze garnalen 1 vleestomaat 1 sjalotje 1 citroen handje bieslook 2 handjes sla Saus: 4 el. mayonaise 1 el. tomatenketchup 1/2 el. gembersiroop 2 el. sherry zout en peper … Lees verder »
Brunchgerecht … Lees verder »
Brunchgerecht, 6 personen … Lees verder »
3 stengels prei 2 el. roomboter 3 el. grove mosterd 2 blokjes kippenbouillon 1 bekertje creme fraiche zout, peper … Lees verder »
2 groene paprikas 250 g champignons 150 g bacon (dikke plakken) 4 kippenbouten of 8 drumsticks peper en zout 2 el. bloem 4 el. olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik gepelde tomaten (400 g) mespuntje cayennepeper of chilipoeder 2 el gehakte peterselie (vers of diepvries) 250 g rijst 3 el. geschaafde amandelen 2 el. blanke rozijnen … Lees verder »