Bisschopswijn is een variant op glühwein. Het grote verschil zit m in het citrusfruit. In Bisschopswijn zit sinaasappel, in glühwein citroen. Bisschopwijn is een wijn waaraan verschillende kruiden worden toegevoegd en die warm wordt gedronken, traditioneel op Sinterklaasavond. …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
500 gr suiker
2 eetlepels cacaopoeder
1,5 dl melk …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
Cakemix
Mini cake-vormpjes (papieren, 12 stuks)
Gebak-gazuur poeder (Baukje)
Blanke marsepein
Kleurstof (voor levensmiddelen …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
150 gram honing
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 gram amandelspijs
1 theelepel kaneel
mespunt kruidnagelpoeder
1/4 theelepel gemalen piment
35 gram sukade
35 gram oranjesnippers
boter om in te vetten
75 gram gepelde halve amandelen
zout
1 ei
…
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
Mix voor wit brood
2 eieren
275 ml melk
50 g boter of margarine, gesmolten
25 g gele basterdsuiker
1 el koekkruiden
1 el kaneelpoeder
1 zakje amandelschaafsel
2 flesjes Chocoflakes (evt. Dr. Oetker)
50 g zachte roomkaas
150 g amandelspijs
Chocoglazuur (evt. Dr. Oetker) …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
450 gr bloem
350 gr roomboter
225 gr bruine basterdsuiker
5 theelepels bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
Zout …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
750 gram hazenbout
2 worteltjes
40 gram knolselderij
0,5 prei
zout
1 eetlepel olijfolie
2 jeneverbessen
1 theelepel tijm
3 deciliter water
4 blaadjes witte gelatine
125 gram champignons
2 eetlepels rode port
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel madeira
1 eetlepel cranberrycompote uit een potje
4 theelepels franse mosterd …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
12 dunne wafeltjes of kletskoppen
2 nectarine`s en 2 kiwi`s, geschild en in dunne plakjes
0,5 liter vanilleroomijs
100 gram aardbeien, in dunne plakjes
0,5 liter aardbeienijs
125 gram slagroom om te kloppen
4 aardbeien ter garnering
SAUS: 250 gram verse cranberry`s
0,5 pot rodebessengelei of bosvruchtenjam
0,5 glas port
geraspte schil en sap van 0,5 sinaasappel …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
75 gram gemengde bladsla
75 gram veldsla
75 gram walnoten, grof gehakt
1 rode ui, in smalle ringen
4 plakken zachte geitenkaas (ca. 300 gram)
75 mililiter notenolie
1 theelepel dijonmosterd
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel citroensap …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
600 gram bladerdeeg
300 gram gekookte kip
45 gram boter
1 kleine zeer fijngesnipperde ui
100 gram droog gekookte rijst
1 teentje knoflook
4 eetlepels zeer fijn gehakte peterselie
1 ei
mespuntje foelie
zout
sojasaus
30 gram bloem …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
VOOR 4 - 6 PORTIES:
2,5 deciliter tarwebloem
75 gram boter
0,75 deciliter magere kwark
VULLING:
1 liter verse paddestoelen
2 á 3 preien
boter
1 theelepel zout
snufje zwarte peper
4 eieren
2,5 deciliter room
250 gram geraspte kaas …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 x 400 g gepelde tomaten uit blik
2 eetlepels basilicumblaadjes, klein gescheurd
320 g tagliatelle
100 g boter
50 g Parmezaanse kaas, geraspt …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
500g kipfilet, gebakken en in blokjes
200g broccoli, gekookt
200g champignons, in schijfjes, gebakken
1 gefruite ui
150g geraspte kaas
2 eetlepels honingmosterd
1 blik crème fraiche
Dragon (vers of gedroogd)
Ijsbergsla, gesneden
Zout en peper
6 tortilla …
Lees verder »
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
200 gram gezeefde bloem
1 theelepel backin
120 gram zachte boter
80 gram poedersuiker
1 pakje vanillesuiker
1 ei
Voor de vulling:
1 liter room
1 pakje vanille suiker
250 gram geraspte melkchocolade
Voor het glazuur"250 gram gesmolten pure chocolade
snoepveters
100 gram witte chocolade (gesmolten) …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1 pakje jellypudding aardbeien …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
Zwarte en of rode dropveters
zwarte dropsleutels
harde zoete kleurendropstaafjes …
Lees verder »
Bewaard
7
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
Ingredienten
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 volle eetlepel speculaaskruiden
150 gram boter
1 eetlepel melk
1 zakje geschaafde amandelen
200 gram gepelde amandelen
200 gram witte basterdsuiker
4 eetlepels advocaat …
Lees verder »
Bewaard
7
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1.25 deciliter melk
2.5 deciliter slagroom
4 eidooiers
65 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
4 eetlepels suiker (om te bestrooien …
Lees verder »
Bewaard
49
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
Heerlijk voor bij de koffie, als zoet tussendoortje of als variatie bij de broodmaaltijd …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
200 gram half om half gehakt
gehaktkruiden
1 ei, losgeklopt
4 plakjes bladerdeeg
1/2 eetlepel boter …
Lees verder »
Bewaard
4
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5