1. Home
  2. i_roelands921
  3. Recepten van i_roelands921
Recepten van i_roelands921

Heerlijke frisse maar toch ook best pittige salade die bij diverse gelegenheden kan worden geserveerd. Denk aan een buffet, een lunch, een picknick......wij eten het geregeld als hoofdmaaltijd. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door een beetje met de verhoudingen van de ingrediënten te spelen Het gerecht is zowel warm als koud erg smaakvol.  …  Lees verder »

Heerlijk fris broodgerecht wat ook weer bij diverse gelegenheden kan worden genuttigd. Denk aan een picknick, een high tea, een lunch/brunch, buffet, of bij de borrel/verjaardag. De verse munt geeft een heerlijke twist, heel soms vergeten we het er wel eens in te doen maar dan smaakt het niet zo lekker als dat het er wel bij zit …  Lees verder »

Deze heerlijke heldere kippensoep wordt hier thuis "mama's soep" genoemd. Het recept heb ik zelf een keer op internet gevonden maar de ingrediënten zodanig aangepast dat de kids het ook lekker vinden.......maar dat was ondertussen zover aangepast dat het min of meer een eigen verzinsel werd, vandaar de naam "mama's soep"......nu weet iedereen wat er in zit en iedereen weet dat het zal smaken........altijd feest met deze soep! Deze soep (zoals met zoveel andere soepen) wordt het lekkerst als het een flinke dag kan pruttelen op het vuur zodat de smaken de tijd krijgen om goed in te trekken. Als we de volgende dag nog kunnen genieten van een restje is het eigenlijk het lekkerst. …  Lees verder »

Een heerlijke gezonde hartige taart, die eerlijk gezegd het best tot zijn recht komt als het een dag later wordt gegeten, want dan zijn de smaken helemaal goed ingetrokken. Koud is hij dan het lekkerst te eten.   …  Lees verder »

Een heerlijke frisse salade met makreel. Heeft een lekkere bite door de stukjes appel en augurk. Is altijd lekker op een hard broodje. Bij een verjaardag/borrel of bij een picknick, lunch/brunch high tea......eigenlijk altijd wel lekker dus......ook de kids smullen hiervan …  Lees verder »

Mijn tante had vroeger een buurvrouw uit Curacao en zij heeft ons dit heerlijke recept geleerd. Helaas krijg ik de smaak van haar nooit helemaal hetzelfde, misschien gebruikte ze toch ander vlees (rund of zo), en ze gebruikte waarschijnlijk ok een andere soort rijst......Bij mijn moeder aten we dit met zilvervliesrijst, wat ook lekker was, maar bij ons is dit gerecht toch best favoriet. Het is in de loop der jaren wat veranderd maar zoals het nu staat omschreven is hoe wij het eten Het is verrukkelijk!!!!! Werkelijk waar! …  Lees verder »

Een lekkere frisse salade voor op een broodje. Snel en makkelijk te bereiden. Je kunt de salade als hoofdgerecht eten maar ook bij een borrel serveren of tijdens een brunch. Met de broodjes kun je ook variëren. Wij eten het graag op een pitabroodje, maar je kunt uiteraard ook een ciabatta brood of petit pains hiervoor gebruiken …  Lees verder »

Een lekker fris makkelijk en snel recept. De combi van zoet en pittig maakt een heerlijke smaaksensatie in de mond …  Lees verder »

Lekkere frisse salade voor diverse gelegenheden. Het kan gegeten worden tijdens een lunch/brunch, een (brood)buffet, een high tea, of op een verjaardag bij de borrel. Wij eten dit meestal in het weekend als we een dag veel te doen hebben en 's avonds niet zo'n eetlust meer hebben of geen tijd om uren in de keuken te staan.  …  Lees verder »

Veel broodstollen met kerst, pasen, pinksteren uit de supermarkt vinden wij vies. Vooral door de kleine groene, rode, oranje stukjes "fruit" die er doorheen gaan. Die vieze smaak gaat door het hele brood zitten en het spijs houdt ook meestal niet over......de eerste en laatste drie sneetjes brood zijn meestal zonder!! Dat moest anders, tijd om zelf maar eens in de keuken te duiken en een eigen stol fabriseren. Ik speur het internet af en vind een grappig recept om een ronde krans te maken. Het zag er grappig uit, maar weer die ingrediënten die ik absoluut niet wil vinden...... Ok even creatief denken......ik kan natuurlijk wel de basis gebruiken en wat ingrediënten hier en daar aanpassen En ik mag zeggen, dat is gelukt!!! Ik heb het zelf nu drie keer gemaakt, een keer weggegeven aan zuslief die destijds gastvrouw was voor het familie kerstdineer en twee keer voor ons eigen gezin.  Elke keer is het smullen, het is makkelijk te maken en door de vorm kun je het ook extra feestelijk opmaken. En je kunt het invriezen!!! Ook fijn, want het is alles bij elkaar een flink brood! Kun je er zelfs tijdens de kerst én met oud en nieuw van genieten!! …  Lees verder »

Top