1. Home
  2. herman_hietbrink
  3. Recepten van herman_hietbrink
Recepten van herman_hietbrink

Een heerlijk najaars gerecht. …  Lees verder »

2 grote tomaten 250 gr champignons 2 grote Kabeljauw of Victoriabaars filets 2 uien 2 kuipjes Boursin met peper 1-2 glas witte wijn beetje citroensap zout en peper olijfolie 250 ml room …  Lees verder »

Een heerlijke afwisseling... Paille betekent stro; aardappeltjes zo dun als stro. …  Lees verder »

Heerlijke aardappel soezen! Olie is ideaal om in te bakken omdat hij tot hoge temperatuur verhit kan worden. Gebruik voor het bakken en frituren van gerechten liefst olie met een neutrale smaak zoals arachide-, maïs-, soja- en zonnebloemolie. Olijfolie is niet geschikt voor het bakken van zoete gerechten. …  Lees verder »

Heerlijke aardappelkroketten waar je zelf natuurlijk verder mee kunt experimenteren …  Lees verder »

Een eenvoudige doch heerlijke aardappelpuree met knoflook. Geconfijte knoflook niet te lang bewaren, en olie niet hergebruiken. …  Lees verder »

Een over heerlijke koude gepofte bieten salade als basis …  Lees verder »

Rib lappen zijn bij uitstek geschikt om in de BK Slowcooker bereid te worden. Deze smaakten ons echt voortreffelijk! …  Lees verder »

Osso-buco betekent eigenlijk "hol vlees" en heet in het Nederlands schenkel (mergpijp met vlees er omheen). In dit geval kalfsvlees. Zo`n schenkel wordt het lekkerst wanneer hij heel langzaam op een laag vuur wordt klaargestoofd, ideaal dus voor een BK Slowcooker. Stoofvlees wordt gesneden van de minder malse delen zoals de hals, borst of schouder. De stooftijd is afhankelijk van de malsheid en variëert tussen 1 en 3 uur. Na het kort aanbraden worden de schenkels in de slowcooker gedaan en wordt er vocht toegevoegd, dat kan water zijn maar liever bouillon en wijn. Hoe smakelijker de stoofvloeistof deste lekkerder de saus aan het eind wordt …  Lees verder »

Een heerlijk Provençaals gerecht. Een echt eenvoudig te bereiden maaltijd. "Gerechten en daube" worden traditioneel klaargemaakt in aardewerken stoofpannen "daubières" genaamd. Dit gerecht zou ook DAUBE PROVENÇAL genoemd kunnen worden. Daubes komen uit de Provence (Fr) en worden doorgaans geserveerd met macaroni met boter of nieuwe aardappelen. Ik gebruikte 4 lamscoteletjes van totaal 500 gram, ontbeende die eerst en bakte ze even aan in hete olie met knoflook aan het eind …  Lees verder »

Een eerste experiment dat ons erg goed beviel en dus met jullie wil delen …  Lees verder »

Heerlijk voorafje, gemakkelijk te maken. Recept is voor VEERTIG stuks …  Lees verder »

Voor de hopelijk nog komende warme zomerdagen heb ik nog een heerlijk verkoelend dessert, dat te allen tijde en bij alles geserveerd kan worden. Ik doel hier op het volgende smakelijke "vruchten-toetje". …  Lees verder »

Een heerlijke ijssoort om van te smullen! Het is ook zo simpel te maken! …  Lees verder »

Flensjes kunnen op allerlei manieren gevuld worden, zoet zowel als hartig. Met een passende saus erbij vormen ze een luxe dessert. …  Lees verder »

Top