1. Home
  2. henrilevison
  3. Recepten van henrilevison
Recepten van henrilevison

Ik zocht iets om met de bloemkool te doen. Wit met een sausje is zo saai. Ik kwam en recept tegen wat ik aanpaaste. En....het was op voordat ik een mooie foto kon maken. Oh zo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

De 'overblijfselen' uit de koelkast moesten op. Ik had nog een anatal verse groenten liggen. Zonde om niets mee te doen. …  Lees verder »

Ik was op zoek naar wat anders (vor echtgenote en dochter, ikzelf ging voor vlees) met kabeljauw en kwam deze tegen. Eerste indruk was 'apart, interessant'. Ik ben niet zo vis of tomaten, maar dit smaakte echt goed. Ik heb de tomaten van mijn dochter opgegeten. …  Lees verder »

Past bij heel veel en is altijd goed. …  Lees verder »

Ik wilde iets lekekrs en gezonds maken, wist alleen niet wat, dus ging door de koelkast... …  Lees verder »

Een heerlijk gezond gerecht vol van smaak, zonder vlees. En alles vers. Eenvoudig te bereiden. Hel romig van smaak, zonder room. …  Lees verder »

De ideale dressing voor een pita broodje. Simpel met veel smaak, geen tomaten, sla of ander vreemd spul. Witte Kool, Ui, Knoflook, Yoghurt, Azijn en Olie. Ik vinde Brusselse de lekkerste, en heb de dressing zelf samengesteld, om een gelijkaardig resultaar re krijgen. …  Lees verder »

De pitta bijna zoals deze het lekekrste is. In NL noemen ze een broodje pitta een Broodje Shoarma, maar vaak/meestal (altijd?) is deze te kompleet. Mijn favoriete pitta wordt in Brussel gemaakt. Simpel; Broodje, vlees, witte kool en knoflooksaus. Geen tomaten, sla, paprika of wat dan ook. Ik krijg ze nu heel goed. De uitdaging was de witte kool. Maar ik kan 'm heel lekker krijgen, nu. …  Lees verder »

Een heerlijk en gezond recept, gemakkelijk te bereiden en kan enkele dagen later nog grgeten worden. 507 cals. - 18.8 vet - 6.7 verzadigde stoffen - 6.9 g suiker - 2 g zout …  Lees verder »

Een overheelijke maaltijd, die gemakkelijk klaar te maken is. 356 cals. - 14.8 vet - 2.9 verzadigd vet 11.9 suiker - 2.7 zout. Uit eten gaan hoeft niet meer. Net zelf klaargemaakt. 20-30 min bereiding, met 1 uur wachttijd, voor de smaak. ik maakte wat andes werg lekkers in de tussentijd (volgt binnenkort). Pepper is Paprika, in het Engels (om misverstanden te voorkomen) …  Lees verder »

De lekekrste Pita's komen, voor mij, uit Brussel. Geen gekkigheid zoals sla en tomaten. Gewoon, broodje, vlees, kool en witte saus (niet zo'n mayo-achtige substantie). Woon nu in de UK en kom af en toe in NL, maar deze lekkere Pita's ben ik nog nergens anders tegengekomen. Dus ben ik wat gaan experimenteren. Ik denk nu een lekker resultaat te hebben. Helemaal zelf bereid, geen pakjes. Ik liet het vlees even in de kruiden staan, voordat ik begon. …  Lees verder »

Ik kook dus regelmatig met wat er in de kast staat, maar probeer de laatste tijd ook de caloriën laag te houden. Omdat we vaak pas eten rond 19u wil ik de bereidingstijd ook kort houden, als dat mogelijkis. Ik koos voor spaghetti met zelfgemaakte saus. Bij deze het recept voor de saus. …  Lees verder »

Wij besloten iets aan de lijn te moeten doen, zonder overmatige inspanning en lekker te blijven eten. Van iedere maaltijd kunnen blijven genieten. Erg lekker in veelzijding van smaak. Verveelt niet en smaakt altijd. Vult trouwens goed, terwijl het heel gezond is. …  Lees verder »

Pulled Pork, een echt lekker Engels recept. Kan gebruikt worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker voor een tussendoortje of snack. Altijd lekker, eigenlijk. Voorbereiding 20-30 minuten, maar daarna ± 7½ uur in de oven. …  Lees verder »

Met het voiornemen dit jaar af te vallen heb ik dit van de week (voor het eerst) gemaakt. Verbazend hoe lekker en 'compleet'; veelzijdig van smaak. Ook prettig voor het ook en de neus. …  Lees verder »

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker. 2. Doe wat in de pan en dek de bodem. 3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x). 4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet. 5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is. 6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen. 7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen. 8. Erg belangrijk;smakelijk ! …  Lees verder »

Top