1. Home
  2. henny_b_b
  3. Recepten van henny_b_b
Recepten van henny_b_b

2 el balsamicoazijn 6 el olijfolie 1 rode peper, fijngesneden 1 el verse oregano, fijngesneden 1 teentje knoflook, geperst zout en peper …  Lees verder »

Ca. 1 kg witte druiven (of ander zacht fruit) 1-2 el citroensap 100-150 g fijne tafelsuiker 8-10 blaadjes witte gelatine 5 dl slagroom, stijfgeklopt …  Lees verder »

75 g meergranenrijst zout 1 kalfsschnitzel (ca. 100 g) 200 g paddestoelenmelange versgemalen peper 20 g boter ca. 150 ml Stroganoffsaus …  Lees verder »

Dit brood wordt verrijkt met eieren en olijfolie en is gebaseerd op een oud Toscaans recept. Het smaakt heerlijk in combinatie met romige kaas. …  Lees verder »

2 teentjes knoflook, geperst 1 tl gemalen komijnzaadjes 1 ui, fijngesneden 1 stengel bleekselderij, in plakjes 2 el olijfolie 1 el tomatenpuree 2 el pesto 1 blik tomaatblokjes (a 4 dl) 1 blik kikkererwten (a 4 dl), uitgelekt 9 dl hete groentebouillon zout peper 100 g kleine pasta 2-3 el fijngesneden peterselie …  Lees verder »

2 uien, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1-2 rode chilipepers, in dunne ringen 2 el boter 1-2 el garam masala of kerriepoeder 1 1/2 l hete vleesbouillon 100-150 g basmatirijst 100-150 g rode linzen 2 1/2 dl kokosmelk (blik) zout peper 3-4 el fijngesneden koriander …  Lees verder »

Mosterdsoep is snel en makkelijk te maken. Je kunt de soep verrijken met gebakken broodblokjes, gebakken uiringen of krokant gebakken reepjes mager ontbijtspek …  Lees verder »

4 sjalotjes, fijngesneden 3 groene pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden 1 tl gemalen korianderzaadjes 1/2 tl gemalen komijnzaadjes 6 el olijfolie 1 1/4 l kippenbouillon 1 kleine pompoen (ca. 1 kg), geschild, in blokjes 3 teentjes knoflook, geperst 2 plakjes witbrood, ontkorst, in blokjes 200 g chorizo, in stukjes 3-4 el fijngesneden peterselie …  Lees verder »

Een heerlijk nagerecht van Jamie Oliver …  Lees verder »

Een recept van Jamie Oliver …  Lees verder »

200 g witte geroosterde amandelen 200 g geroosterde pinda's 200 g geroosterde gezouten cashewnoten 3 el arachideolie 1 tl fijn zeezout 1 tl paprikapoeder 1/2 tl chiliflakes 1 tl komijnpoeder 1 1/2 tl korianderpoeder 1 tl rietsuiker …  Lees verder »

6 plakjes diepvriesbladerdeeg 150 g gemengde paddestoelen 2 el boter 250 g wildzwijnfilet, hertenbiefstuk of ander wild 750 g rundergehakt 3 el mosterd 5 el ketjap 5 el tomatenketchup 1/2 tl fijngehakte rozemarijnnaaltjes 1 tl chilipoeder 1 tl nootmuskaat 1 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 1 ei paneermeel bloem 1 eidooier zout peper …  Lees verder »

1 hamschijf van ca. 300 g 100 g casselerrib (dikke plak, in blokjes gesneden) 400 g zuurkool 500 g geschilde aardappelen, in blokjes van 1 x 1 cm 1 rode ui, fijngesnipperd 1 prei, in halve ringen gesneden 1 el peperkorrels, fijngekneusd 1 el mosterdzaad 1 el bladselderij, in fijne reepjes 1 klein bekertje creme fraiche bouquet garni (takjes laurier, tijm en peterselie in een bosje bij elkaar) zout …  Lees verder »

1 kg aardappelen 1 groene kool (ca. 1 kg) 1 grote ui 50 g boter 2 tl kerriepoeder 2 dl kruidenbouillon 150 g lichtgezouten cashewnoten peper zout …  Lees verder »

Dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen. Gebruik een maatbeker voor de hoeveelheden (beetje eigenaardig maar het werkt wel). Lekker na een stevige (herfst)wandeling. …  Lees verder »

1 pakje deeg voor hartige taart (Koopman's quiche naturel) 10 middelgrote knoflookteentjes 3 el gehakte peterselie 200 g verse spinazie 200 g geraspte Emmenthaler kaas 1 dl slagroom 3 losgeklopte eieren versgemalen peper zout …  Lees verder »

200 g gemengde bladsla 1 bakje kerstomaten versgemalen peper 4 zachte geitenkaasjes (ca. 50 g per stuk) 2 el honing 4 takjes tijm 1 el gehakte rozemarijn voor de dressing: 4 el olijfolie 2 el rodewijnazijn 1 tl mosterd zout …  Lees verder »

200 g oud witbrood 50 g pecorino, geraspt 1 teentje knoflook, geperst 4 el fijngesneden peterselie 1 ei zout peper 4 zwaardvisfilets 1/2 dl olijfolie …  Lees verder »

Siciliaanse blinde vinken …  Lees verder »

2 teentjes knoflook 1 ui 2 el milde olijfolie 500 g tomaten 1 l groentebouillon 1 kleine venkelknol 1 kleine courgette 150 g diepvriestuinerwtjes 1-2 el rode pesto versgemalen zout en peper …  Lees verder »

Top