1. Home
  2. henkslot1
  3. Recepten van henkslot1
Recepten van henkslot1

Meestal maak ik aspergesoep als ik ook asperges als hoofdgerecht ga eten. Dan heb ik extra veel aspergeschillen om bouillon van te trekken, waardoor de aspergesmaak nog sterker wordt. Ik heb veel recepten voor aspergesoep geprobeerd. Na lang experimenteren en varieren, is dit mijn favoriete recept.  …  Lees verder »

De basis komt uit een kookprogramma van de BBC en daarnaast een beetje 'graven'  op het internet naar de juiste vulling. Let op dat de gans niet zwaarder mag zijn dan een kilo of vier. Alles daarboven betekent veelal dat het een oudere vogel is, waardoor het recept droog of taai kan uitvallen. …  Lees verder »

Ik heb ooit eens Bloemkoolsoep gegeten in een Twents restaurant. Ben op zoek gegaan op internet om een recept te vinden dat in de buurt kwam bij datgene wat ik gegeten had. Uiteindelijk een paar recepten uitgeprobeerd, wat gecombineerd en wat zelf toegevoegd. Alles heeft geleid tot een mijns inziens heerlijke soep die het uitproberen zeker waard is! …  Lees verder »

Recept dat ik op een oosterse kook-website vond. Vergt wel wat tijd maar is beslist de moeite waard. Bij ons thuis vaak een succesnummer voor in het weekend! …  Lees verder »

Het zoetige van de kruidkoeksaus verrijkt de smaak van dit wildgerecht op zo'n manier, dat iedereen dit wel lekker vindt. …  Lees verder »

Absolute topper voor elke feestmaaltijd. Lekkere malse rosbief met een heerlijke sinaasappelsaus. …  Lees verder »

Een heerlijk stoofgerecht dat het goed doet op koude winteravonden maar ook uitstekend doet als hoofdgerecht op feestelijke maaltijden; zelfs bij mensen die zeggen niet van wild te houden! …  Lees verder »

Heerlijk zomers dessert dat overigens ook buitengewoon goed smaakt in alle andere jaargetijden. …  Lees verder »

Ik ben dol op asperges en geniet dan ook met volle teugen van de relatief korte periode waarin de witte asperges verkrijgbaar zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden om iets met asperges te doen, variërend van amuses tot hoofdgerechten. Alleen voor wat betreft asperge-nagerechten is de keuze nogal beperkt. Veelal beperkt dat zich tot asperge-ijs of een asperge-sorbet. Dit gerecht biedt iets heel anders, is niet moeilijk te bereiden en is beslist de moeite van het uitproberen waard! Het basisidee hiervoor kreeg ik van een aspergekweker, waarna ik zelf verder ben gaan experimenteren. …  Lees verder »

Top