1. Home
  2. henkhaarhuis
  3. Recepten van henkhaarhuis
Recepten van henkhaarhuis

Dit is weer zo'n eenvoudig, maar heerlijk recept zoals ik er zoveel van Mien heb geleerd. Onder andere mosselen eten was zo'n ding. Thuis aten we nooit mosselen. Dit sausje hoort echt bij zo'n mosselmaaltijd.   …  Lees verder »

Ik had niet gedacht dat dat zo lekker zou zijn...... …  Lees verder »

Oud familierecept. Van onszelf. Uiteindelijk worden alle recepten oud.......   …  Lees verder »

Zo maakte mijn moeder Nellie zaliger de familie citroenpudding. Haar krabbels met het recept voeg ik bij. Voor onze familie is dit de smaak van vroeger toen we kinderen waren. Ik heb het recept nauwgezet nagemaakt om te kijken of het lukte met die bekende smaak. En JA.... verrukkelijk. …  Lees verder »

Zo werd een gerechtje uit een folder van de Tuinbouwveilingen uit 1980 een familiegerecht. …  Lees verder »

Het is van Jaime... uit een van zijn boeken. Maar laten we eerlijk zijn. Het is natuurlijk gewoon een Italiaans gerecht. Dat kun je eigenlijk niet claimen als eigendom …  Lees verder »

Ik kwam het tegen bij de Sligro waar altijd een maître met een of ander bijzonder ingredient staat. Deze keer met gefermenteerde knoflook. €Het gerecht was eigenlijk een aspergevoorgerechtje of misschien zelfs amuse in een iets andere vorm. …  Lees verder »

Ik heb het gerecht zelf gecomponeerd. €Limoncello gebruikt voor een hele lichte sweet - touch ipv van schijfje citroen. Ingesmeerd met grieks zeezout 150 uur gerookt in beukenhout. Ik was even bang dat de vis te sterk naar rook zou smaken en dat was absoluut niet zo. €Het woord kwispelen (van genot) heb ik toegevoegd omdat er ook een klein scheutje witte wijn was toegevoegd....   …  Lees verder »

Deze hachée viel bij onze goede vrienden zeeeer in de smaak. Door een theelepeltje sambal, net iets pittigs maar niet scherp. Variant op een kookboek. …  Lees verder »

Gewoon geen dollen... een verrukkelijk hoofdgerecht voor een fijne gelegenheid. …  Lees verder »

Eigenlijk een heerlijke pot au feu, een dagelijkse kost....€Met wat verrassende onderdelen.  …  Lees verder »

Ober in Bilderberg hotel. Vorm van het glas is belangrijk. …  Lees verder »

Ik heb dit voorgerecht gemaakt vanuit de gedachte om een coktailsaus in drieën te breken. Er zitten rode visse eitjes over gesprenkeld, wakame salade en wat truffel geraspt. Grote garnalen gebruikt ipv kleintjes. …  Lees verder »

Ik had wat surimi over en ging knutselen....wel succesvol.   …  Lees verder »

Top