1. Home
  2. henkhaarhuis
  3. Recepten van henkhaarhuis
Recepten van henkhaarhuis

Zo werd een gerechtje uit een folder van de Tuinbouwveilingen uit 1980 een familiegerecht. …  Lees verder »

Het is van Jaime... uit een van zijn boeken. Maar laten we eerlijk zijn. Het is natuurlijk gewoon een Italiaans gerecht. Dat kun je eigenlijk niet claimen als eigendom …  Lees verder »

Ik kwam het tegen bij de Sligro waar altijd een maître met een of ander bijzonder ingredient staat. Deze keer met gefermenteerde knoflook. €Het gerecht was eigenlijk een aspergevoorgerechtje of misschien zelfs amuse in een iets andere vorm. …  Lees verder »

Ik heb het gerecht zelf gecomponeerd. €Limoncello gebruikt voor een hele lichte sweet - touch ipv van schijfje citroen. Ingesmeerd met grieks zeezout 150 uur gerookt in beukenhout. Ik was even bang dat de vis te sterk naar rook zou smaken en dat was absoluut niet zo. €Het woord kwispelen (van genot) heb ik toegevoegd omdat er ook een klein scheutje witte wijn was toegevoegd....   …  Lees verder »

Deze hachée viel bij onze goede vrienden zeeeer in de smaak. Door een theelepeltje sambal, net iets pittigs maar niet scherp. Variant op een kookboek. …  Lees verder »

Gewoon geen dollen... een verrukkelijk hoofdgerecht voor een fijne gelegenheid. …  Lees verder »

Eigenlijk een heerlijke pot au feu, een dagelijkse kost....€Met wat verrassende onderdelen.  …  Lees verder »

Ober in Bilderberg hotel. Vorm van het glas is belangrijk. …  Lees verder »

Ik heb dit voorgerecht gemaakt vanuit de gedachte om een coktailsaus in drieën te breken. Er zitten rode visse eitjes over gesprenkeld, wakame salade en wat truffel geraspt. Grote garnalen gebruikt ipv kleintjes. …  Lees verder »

Ik had wat surimi over en ging knutselen....wel succesvol.   …  Lees verder »

Koude taart van o.a. witte chocolade. …  Lees verder »

Mengsel voor vullen van kip. 1 stengel bleekselderij julienne 3 teentjes knoflook, gepureerd wat vissaus zeer fijngehakte peterselie rasp van 1 citroen peperkorrels en jamaicaanse piment met de vijzel fijngemaakt …  Lees verder »

Heerlijk klein hapje met gerookte eendenborst en ardennerpat Combinatie van zout / gerookt / zoet / vlees / vrucht …  Lees verder »

Heerlijk kerstbrood. Doordat meer krenten toegevoegd zijn dan in een standaard recept heeft het iets meer het karakter van een Twentse krentenwegge met spijs. …  Lees verder »

Top