1. Home
  2. harriet68
  3. Recepten van harriet68
Recepten van harriet68

Pers de muntbladen in een schaal of kom. Schenk de vruchtensappen erbij en de hete thee. Roer de gember in het hete water en meng het dan met koud water. Voeg dit toe aan het mengsel van vruchtensap en thee. Laat het gedurende een uur afkoelen. …  Lees verder »

6 gr. thee, wat saffraan, 4 kruidnagelen, een stukje pijpkaneel en een stukje foelie in 1 liter melk langzaam aan de kook brengen en dan ca. 30 min. laten trekken. Daarna de kruiden verwijderen en de melk met wat maizena binden. Suiker naar smaak toevoegen. …  Lees verder »

Water opzetten met 2 kaneelstokjes. Met dit water gewone thee zetten. In plaats van suiker, honing gebruiken. Een flinke scheut rum toevoegen. …  Lees verder »

Zet een pot thee van normale sterkte en giet die in glazen.Doe in een grote vuurvaste schaal de fijngestampte kruidnagels en kaneel. Giet daarover de warme rum en laat die flamberen. Giet een beetje van dit mengsel in de glazen bij de thee. Naar smaak suiker toevoegen. …  Lees verder »

Vers water 3 min. laten koken. 16 gr. thee of 4 theezakjes op 1 lt. kokend water. Kokend opschenken. Thee 5 min. laten trekken. Na afkoelen, sap en rasp toevoegen en dan in de koelkast laten bezinken. Voor het serveren de ijsgekoelde sinas zonder bezinksel overschenken in kan of karaf. Drink dan deze verkwikkende drank uit hoge glazen, waarin ijsblokjes twinkelen. …  Lees verder »

Gebruik hiervoor het liefst een klein zilveren theepotje.Leg er 10 klontjes suiker in( dat is nog aan de zuinige kant),voeg er 6 schepjes groene thee aan toe en 6 pepermuntblaadjes. Giet er dan kokend water op, voldoende voor 6 kleine glaasjes. Laat dit trekken en stuif er eventueel in het glas vers gemalen peper over. …  Lees verder »

Vers water 3 tot 5 min. laten doorkoken. Schenk 1 liter water op ca. 12 gr.Ceylon thee.5 min. laten trekken Daarna 80 gr. suiker al roerend oplossen en zetsel laten afkoelen tot kamertemperatuur. Zet voor het serveren hoge theeglazen klaar met wat partjes perzik, een schijfje sinaasappel en een scheut rum. Daarop wat ijsblokjes.Giet dan de koele thee erbij. …  Lees verder »

In de theepot honing,kruidnagelen en een kaneelstokje in een bodempje water goed heet laten worden. Na 7 min. 12 gram thee toevoegen en bijvullen met 1 liter water reeds 5 min, goed doorgekookt. Thee 5 min. laten trekken. Tot slot sap van citroenen en sinaasappels al roerend toevoegen. Schenk deze krachtige kruidige drank door een zeefje in glazen. …  Lees verder »

Top