1. Home
  2. gvdweerd
  3. Recepten van gvdweerd
Recepten van gvdweerd

Heerlijk eenpans gerechtje,goedkoop en gemakkelijk …  Lees verder »

`Amai da`s gene krot` zeggen ze in Antwerpen (`dit is een rijkelijke bereiding`) …  Lees verder »

1 kg.mosselen,schoongemaakt]1 wortel,in schijfjes]1 ui ,in ringen]1 teenje knoflook]3 el.azijn]2 koffielepels mosterd]1 eierdooier]1 dl.olijfolie]sap van 1 citroen] peper en zout]1 bosje bladpeterselie]ijsbergsla] 1 klontje boter] …  Lees verder »

Een heerlijk lichte lunch of voorgerecht op Spaanse wijze …  Lees verder »

450 gr.gedroogde penne]350 gr.tonijn op olijfolie uit blik,uitgelekt en in stukjes vedeeld]1 kleine wortel,geschraapt en gehakt]1 stengel selderie,in reepjes]halve ui,fijngehakt]400 gr.tomaten ,in stukjes (blikje)]4 takjes oregano]100 ml.room]1 mesp.fijne suiker]2 el.olijfolie]1 el. gehakte oregano blaadjes] …  Lees verder »

150 gr.gedopte erwten]200 gr. peultjes, afgehaald]1 prei,in dunne plakjes]400 gr. verse linguine]600 gr.middelgrote rauwe garnalen,gepeld en schoongemaakt]125 ml, droge witte wijn]100 ml.room]kwart kopje kervel takjes]2 el.olijfolie]peper/zout] …  Lees verder »

3 kleine roma tomaatjes,in 6 partjes die u halveert]80 gr.jonge rucola]2 lente uitjes, in dunne reepjes]400 gr.ravioli(kaas of groenten)]75 gr.kalamataolijven,in dunne plakjes]50 ml.olijfolie]1 el.balsamicoazijn, verse basilicumreepjes,gezouten kappertjes in water geweekt en uitgelekt]zeezout]zwarte peper] …  Lees verder »

Een recept uit het oude banketbakkers boek van mijn vader.(1941) …  Lees verder »

500 gr.asperges(mogen stukken zijn)]5 plakjes bladerdeeg]5 eieren]150 gr.gekookte ham,mager]150 gr.Boursin of Mon chou]klein bosje peterselie]75 ml.slagroom]peper]boter] …  Lees verder »

Wijn, Cognac …  Lees verder »

60 gr.sultanarozijnen]3 koppen melk]150 ml.room]200 gr.arboriorijst(paprijst)]70 gr.witte couverture(banketbakkers chocola)in stukjes gehakt.]1 vanille stokje,gespleten]2 el.cognac]1 el. suiker]1 kaneelstokje]fijn geraspte schil van 2 sinasappels] …  Lees verder »

330 gr.tafelsuiker]6 eiwitten]300 ml.room] 200 gr.geroosterde,grofgehakte hazelnoten] 2 el.cacao,gezeefd]2 el.espresso,afgekoeld]1,5 tl.wittewijnazijn,vanille-extract] zachte boter om in te vetten]poedersuiker] …  Lees verder »

250 gr.aardbeien zonder kroontjes]1 kop appelsap]het sap van 1 limoen]1 el fijne suiker,of naar smaak een kop verpulverd ijs] ijskoud sodawater,om erbij te serveren] …  Lees verder »

6 asperges,(groene)]2 kleine courgettes]1 ui]400 gr. arboriorijst]1,5 l.kippen of groente bouillon]125 ml.droge witte wijn]40 gr.geraspte parmezaanse kaas]60 gr. boter in vlokjes]2 el.olijfolie]zeezout en zwarte peper]geschaafde parmezaanse kaas,om te garneren]fijn geraspte schil van 1 citroen] …  Lees verder »

750 gr.aardappels]250 gr.andijvie.gesneden] 300 gr.gestoomde makreelfilet.]125 ml.melk] 10 cornichons(kleine Franse augurkjes)] zout en peper] …  Lees verder »

750 gr.aardappels]400 gr.gerookte zalm] 2 kleine courgettes]125 ml.visbouillon(blokje) ]4 el.creme fraiche]4 el.dille,fijngehakt]1 el. platte peterselie,fijngehakt]2 el.citroensap] zout en peper] …  Lees verder »

750 gr,aardappels]500 gr.witlof]70 gr,boter] 100gr.roquefort]125 ml.melk]2 tl.suiker] zout] …  Lees verder »

750 gr.aardappels]1 ui,gesnipperd]200 ml. (Turkse)dikke yogurt]2 el.zonnebloemolie]1 el.koriander,fijngehakt]1 tl.komijnpoeder] 2 tl.gemberpoeder]zout] …  Lees verder »

Stamppot met tomaten.pepertjes en knoflook …  Lees verder »

Top