1. Home
  2. grote_taart
  3. Recepten van grote_taart
Recepten van grote_taart

Bron: Hans Belterman Met de 'apple crumble' terug bij de Romeinen Het vermoeden bestaat dat de Britten het maken van het kruimeldeeg van de Romeinen leerden. Van Apicius is bekend dat hij en zijn gasten bijzonder gesteld waren op gestoofde vruchten die bedekt waren met flinke laag zoet kruimelgebak. De Engelsen hebben, zo wordt verondersteld, nu bijna tweeduizend jaar geleden, van de Romeinen geleerd om van meel, boter en honing een zoet kruimeldeeg te maken. Dat de Romeinen de kunst verstonden om verschillende deegsoorten te maken was al lang bekend. Apicius liet het ons in zijn boeken weten. Zelf was de steenrijke Romein verzot op een gerecht dat bestond uit gestoofde vijgen en een 'deksel' van kruimelgebak. …  Lees verder »

Bron: Hans Belterman. Het idee voor de kaastaart komt uit Frankrijk (Normandie). Franse kolonisten namen het recept mee naar Canada waar zij zich enkele eeuwen geleden dichtbij de grens met de Verenigde Staten hebben gevestigd. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat vrij kort daarna de taart in de VS werd nagemaakt. Van de Amerikanen komt het idee om er een deeg van broodkruim en gesmolten boter voor te gebruiken. …  Lees verder »

Kersttaart.6-8 personen …  Lees verder »

8 blaadjes witte gelatine 300 g aardbeien boter of margarine 350 g boerencake 3-4 el aardbeienlikeur 2 dl slagroom suiker 2 citroenen 500 g volle kwark …  Lees verder »

Life and cooking recept …  Lees verder »

2 theelepels kaneel 50g lichtbruine basterdsuiker 1 pak wit broodmix (500g, Koopmans) 3 dl melk 25g boter boter voor invetten 2 zakjes amandelen (a 45g, Baukje) 6 eetlepels 4-vruchtenjam (pot a 450g, Super) 2 eetlepels (kaneel)likeur (slijter) 1 ei extra nodig: savarinvorm …  Lees verder »

250 g pure chocolade 125 g roomboter 3 eieren 150 g bruine basterdsuiker 100 g bloem 1 tl bakpoeder 1 handsinaasappel 11/2 dl marmelade  …  Lees verder »

Recept van Super de Boer …  Lees verder »

Voor het deeg: 100 g bloem 20 g amandelpoeder 75 g boter 1 el fijne tafelsuiker 1 tl geraspte citroenschil 1 eierdooier 1 snufje zout Voor de garnering: 500 g vruchtvlees van een pompoen naar keuze 80 g acaciahoning 2 eieren 3 tl gemalen Specerijen: kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en gember 1 el bruine rum 1 el arrowroot 2 el amandelpoeder Voor de taartvorm: 1 klontje boter  …  Lees verder »

1/2 kop ongezouten boter op kamertemperatuur 1/2 kop kristalsuiker 1 1/2 kop witte bloem 1 groot ei 1 theelepel vanille extract 1 1/2 theelepel bakpoeder  …  Lees verder »

100 gram pure chocolade plm. 100 gram boter 2 eieren (groot) 1 kop suiker 1 theelepel vanille-extract 1/2 kopje bloem 1/4 theelepel zout 1/2 kopje gehakte noten (walnoten zijn de traditie) VOOR DE EERSTE GLAZUURLAAG: 1 1/2 kop suiker 1/3 kopje boter 1/2 kopje koksroom 1 theelepel vanille-extract VOOR DE TWEEDE GLAZUURLAAG: 150 gram pure chocolade …  Lees verder »

1 1/4 kopje bloem 8 After Eights 1/2 theel. bakpoeder 2 theel. vanille extract 1/2 theel. zout 3 eieren (groot) 1 kopje suiker; 1 kopje gehakte noten (voorkeur pecan) 1/2 kopje boter 1 reep pure chocolade (plm. 75 gram) 3 eetlepels water papieren bakvormpjes (bijvoorbeeld van Baukje) (evt.) enkele eetlepels Amaretto …  Lees verder »

300 gr eendenborst 100 gr eendenlever 150 gr aardappelen 20 gr boter 2 sjalotjes, fijngehakt 1 1/2 eetlepel cognac zout, peper 300 gr bladerdeeg (6-7 plakjes), diepvries 1 eidooier, losgeklopt 1 1/2 dl slagroom 2 eetlepels fijngehakte kervel …  Lees verder »

Hartige buffetcake voor kerst …  Lees verder »

Hartige kersttaart …  Lees verder »

400 gr bloem 1 zakje 1 theelepel bakpoeder 1 ei 200 gr magere kwark 6 eetlepels melk ? 3 eetlepels zonnebloemolie 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker mespunt zout en verder: 1 dl rum 100 gr rozijnen 100 gr boter, gesmolten 100 gr suiker 1-2 eetlepels gemalen kaneel 100 gr gemengde ongezouten noten, gehakt 75 gr gedroogde abrikozen, fijngesneden 2 dl melk …  Lees verder »

Kerstrecept …  Lees verder »

175 gr kaneelkoekjes (Kanelly's) 75 gr boter 650 gr magere kwark 150 gr suiker 5 eieren 2 eidooiers mespunt zout 2 zakjes vanillesuiker 75 gr bloem 1/2 liter slagroom 1 eetlepel gemalen kaneel 100 gr witte marsepein garneer-zilverpilletjes …  Lees verder »

Top