1. Home
  2. grietm
  3. Recepten van grietm
Recepten van grietm

Een fris tintelende smoothie …  Lees verder »

Een verfrissend drankje. Leuke combinatie met pastinaak …  Lees verder »

250g risotto rijst 16 gambas 1 gorte sjalot 1 teentje knoflook sap van 1 citroen geraspte citroenschil 5 el olijfolie peper en zout 150 ml witte wijn 750 ml kippenbouillon 1 mango 2 el gehakte peterselie 3 el parmezaan 1 tl boter …  Lees verder »

2 pannenkoekn 50g witte chocolade 50g melkchocolade 2 gelatineblaadjes 2dl lichte room vers fruit naar keuze saus naar keuze …  Lees verder »

1 roze pompelmoes 300g jonge spinazieblaadjes zwarte peper zeezout 1 cm verse gember 1 kleine chilipeper - zaadlijsten ontdaan 200g kippenreepjes 1 el olie …  Lees verder »

# 500 g gehakt # 1 ajuin # 1 stengel selder # 1 wortel # 2 doosjes tomaten uit blik # boter # zout # peper # cajunkruiden # tijm # rozemarijn # oregano # 1.50 liter melk # maizena # 10 lasagnevellen # 200 g geraspte kaas # muskaatnoot …  Lees verder »

4 grote filets van zeebarbeel, met vel 200 g risottorijst 60 cl kippenbouillon 2 sjalotten, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 tomaat 250 g witte Parijse paddenstoelen 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie 1 klontje boter olijfolie peper en zout …  Lees verder »

400 gr pasta naar keuze 400 gr gerookte zalm 3 el fijngehakte, verse dille 1 teentje knoflook, fijngehakt 250 ml (kook)room 100 ml witte wijn of citroensap extra vergine olijfolie zout en versgemalen peper Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon. …  Lees verder »

1 teentje knoflook 250 gr verse gemengde paddestoelen 250 gr diepvriesdoperwtjes 50 gr boter 100 gr Pancetta in plakjes 1 dl Soave 9 dl runderbouillon (van tablet) 300 gr risottorijst 50 gr geraspte Parmezaanse kaas Evt. wat extra Parmezaansa kaas om te garneren versgemalen peper …  Lees verder »

600 g kabeljauwfilet 1 handvol bloem 3 middelgrote preistelen 3 eetlepels rozijnen 1 volle eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 300 g panklare spinazie 2 zoete aardappelen 2 gewone aardappelen zout peper uit de molen 6 eetlepels olijfolie 1 rode ui, geschild en fijngehakt 1 eetlepel fijngehakt groen van verse venkel 1 eetlepel vers gehakte dille 1 eetlepel vers gehakte peterselie …  Lees verder »

8 verse sint-jakobsvruchten 200 gram champignons Sap van 1 citroen of wat visbouillon 2 a 4 eieren losgeklopt 3 a 6 eetlepels gemalen emmentaller 2 a 4 eetlepels melk 1 eetlepel gehakte peterselie Olijfolie Peper en zout Extra gemalen kaas …  Lees verder »

750 g wijtingfilets 1 blik gepelde tomaten (500 g) 1 blikje tomatenpuree (100 g) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel gehakte peterselie 1 blokje kippenbouillon 1 liter visfumet 1 eetlepel ketjap benteng manis 2 eieren 4 beschuiten 100 g boter 1 klontje suiker 1 blaadje laurier 1 theelepel kerriepoeder peper zout …  Lees verder »

# forel 2 # Ajuin halve # Prei halve # Paprika stukjes(groene,gele en rode) # Wortel 1klein # pijl Witlof 1 # tomaten kwartjes 4 # citroen kwartjes 2 # olijf olie # witte Balsamico azijn # droge witte wijn # Peper # grof zeezout # Dille vers gehakt # rode bessen(peper) …  Lees verder »

500 gr rundsfilet 150 gr champignons 2 uien 1 eetlepel tomatenpuree 180 ml verse room 3 eetlepels boter 1 eetlepel tarwebloem 1/2 theelepel scherp paprikapoeder Peper en zout …  Lees verder »

IJs 60 ml witte rum 60 ml advocaat 30 ml Cointreau 60 ml sinaasappelsap 60 ml room Schijfje sinaasappel Maraskijnkers …  Lees verder »

1 kg gehakt 5 geraspte tomaten 1 ui 1 ui geraspt voor het gehakt 3 tl paprikapoeder 2 tl komijn 1 tl peper half bosje peterselie half bosje koriander 1 volle tl zout half eetlepel tomatenpuree 1 teentje knoflook olie …  Lees verder »

6 dl visbouillon 25 mosselen 4 el olijfolie 200 g kippefilet 1 ui 2 teentjes knoflook 3 tomaten 1 rode paprika peper en zout paprikapoeder 2 laurierbladen en verse tijm 1 dl witte wijn 250 g rijst 1 doos saffraan 50 g garnalen 1 citroen …  Lees verder »

- 5 wortels - 5 spinazieblaadjes - 5 slablaadjes - ¼ koolraap - 4 takjes peterselie …  Lees verder »

Top