1. Home
  2. gouwejan
  3. Recepten van gouwejan
Recepten van gouwejan

Deze overheerlijke spruitjestaart is geheel vegetarisch waarbij je het vlees helemaal niet mist! …  Lees verder »

Lekkere eenvoudig te bereiden soepje. Kan ook verheven worden tot hoofdgerecht door er stokbrood met kaasjes en / of kruidenboter bij te serveren …  Lees verder »

Creme brulee au café: 7 eierdooiers 0.25 l volle melk 0.25 liter room 85 gram suiker 0,5 à 1 el oploskoffie 40 ml baileys 1 vanillestokje Voor de afwerking: 0,2 liter slagroom 50 ml baileys een blaadje munt lichte bruine suiker voor het korstje. Creme brulee almond: 7 eierdooier 0.25 l volle melk 0.25 liter room 85 gram suiker 1 vanillestokje handje geroosterde amandelschijfjes 40 ml amaretto 20 halve, gepelde amandelen (neem 25 voor eventueel verbranden) lichtbruine suiker voor het korstje. Creme brulee zestes d`orange confit 4 perssinaasappels 7 eierdooiers 0.25 l volle melk, 0.25 liter room 85 gram suiker kaneelstaafje 40 ml grand marnier 2 velletjes gelatine suiker voor de gelei en confit Lichtbruine suiker voor het korstje  …  Lees verder »

Varkensnek is echt geweldig voor saté. Heerlijk mals! En de marinade maakt het helemaal af. Lekker kruidig, zoet maar toch pittig! Ook heerlijk met kip! …  Lees verder »

10 dunne kalfsoesters (90 g p.p.) 1 eetlepel bloem 10 dunne plakken Parmaham 10 tandenstokers 2 eetlepels olijfolie sap van 1 citroen 50 g boter bosje salie Il Risotto 250 g vialone of arborio rijst 3 sjalotten, gesnipperd 25 g boter ± ½ l bouilon, warm ¼ l room zout en peper naar smaak 3 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas Il pesto 1 bos basilicum (100 g) 1 theelepel zout 4 tenen knoflook 4 eetlepels geitenkaas (scherp) 2 eetlepel geroosterde pijnboompitten 2 dl olijfolie  …  Lees verder »

250 gr. zelfrijzend bakmeel 125 gr. bruine donker basterdsuiker 1 el koek- en speculaaskruiden 150 gr. koude boter 300 gr. amandelspijs 2 eieren 1/4 bakje garneeramandelen  …  Lees verder »

Lekkere vietnamese loempia`s met een lekkere kruidige zuurkoolvulling …  Lees verder »

30 kleine calamari 20 gamba`s nr 3 (10 heel, rest voor farce) 500 gr. zeewolffilet 10 rivierkreeftjes (garnering) olijfolie 2 laurierbladeren 2 el gehakte sjalot 2 tomaten, in stukken gesneden 2 teentjes knoflook 1 tl peperkorrels 2 dl. witte wijn 4 el gehakte peterselie sap van 1 citroen 1 dl cognac 2 eieren 1 dl slagroom 3 draadjes saffraan 100 gr zeekraal 3 tomaten ontveld en gehakt peper en zout  …  Lees verder »

1 dl.Noilly Prat 1 ons Parmezaansse kaas verse nootmuskaat 1 dl. room fijngesneden dille paar druppels pernod  …  Lees verder »

Top