1. Home
  2. gerdabril
  3. Recepten van gerdabril
Recepten van gerdabril

* 120 gr boter * 3 eierdooiers * 5 el koffieroom * 1/8 l melk * zwarte peper uit de molen * 75 gr geraspte kaas * 1 klein uitje * 200 gr bloem * olie om in te vetten …  Lees verder »

* 400 gr penne * 300 gr gedroogde witte bonen * 700 gr tomaten * 2 teentjes knoflook * 1/2 bosje peterselie * 1/2 bosje basilicum * 100 ml olijfolie * peper uit de molen * zout …  Lees verder »

* bieslook * 4 eieren * zout * 100 gr geraspte oude kaas * 20 gr boter * 50 gr ham * 100 gr gerookte vis Voor de dressing: * 100 gr mayonaise * 2 el room * witte peper uit de molen * snufje suiker * 1 tl mosterd * 1 tl citroensap * sla voor de garnering …  Lees verder »

* 200 gr bloem * 250 ml melk * 2 eieren * zout en peper * 1 bosje bosui * 1 el olie * 800 gr tomatenblokjes (blik) * 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd) * 4 tl + een beetje boter * 2 plakken gekookte ham * 50 gr salami (in dunne plakken) * 125 gr mozzalella * 150 gr geraspte kaas …  Lees verder »

4 gelijkvormige struikjes andijvie; 200 gr niet te dun gesneden bacon; 2 el boter/margarine; snufje zout …  Lees verder »

500 gr sperziebonen; zout; 8 tomaten; 4 el olijfolie; 100 gr blokjes spek; 1 ui; 1 teentje knoflook; gehakte tijm …  Lees verder »

250 gr varkenshaas; 2 kalfsbraadworstjes; 2 knackworstjes; 400 gr spek; 4 plakken ananas; 1 zure, stevige appel; 10 gepelde Noorse garnalen per satépen; 1 el gepelde partjes mandarijn; 4 el olie; zout en witte peper …  Lees verder »

250 gr aardbeien; 1 sinaasappel; 1 grapefruit; sap van 1 citroen; 2 bananen; 50 gr kersen; 3 schijven ananas; suiker naar smaak; 50 gr walnoten; 2 glazen witte wijn; 1 groot glas rum …  Lees verder »

Om gehaktballetjes in te laten sudderen. …  Lees verder »

1/2 l groentebouillon; 300 gr couscous; 1 1/2 dl olijfolie; 1 komkommer; 5 tomaten; 1/2 bosje munt; 3 el witte wijnazijn; 1 tl dijonmosterd; 7 el sinaasappelsap; 3 el limoensap; zout; cayennepeper; 4 tenen knoflook; 3 rode pepers …  Lees verder »

300 gr rijst; 5 el olijfolie; 1 gr saffraan; 1 winterwortel; 1 kleine knolselder; 1 ui; 2 aubergines; 3 tenen knoflook; 1 klein blikje kikkererwten; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 1 el verse oregano; 1 el verse basilicum; zout; cayennepeper Saus: 1/2 ui; 2 tenen knoflook; 1 blik gepureerde tomaten; 3 el kappertjes; 1 el olijfolie; zout & peper; 1 el suiker …  Lees verder »

1 kleine krop sla; 250 gr ontvelde tomaten; 2 hardgekookte eieren; 1 blikje ansjovisfilet in olie; kappertjes naar smaak; 1 blik tonijn in olie; 1 ui; 2 el azijn; zout & peper; 1 el slaolie …  Lees verder »

1 ui; 2 appelen; 150 gr cervelaatworst aan een stuk; 1 zure bom; 1 el azijn; 2 el olie; zout & peper; snufje suiker …  Lees verder »

750 gr kalfsfricandeau; 50 gr boter; 125 gr ui; 125 gr champignons; 1 el tomatenpuree; 1 laurierblaadje; 1 tl tijm; zout; versgemalen witte peper; 1/8 l warm water; 1/8 l witte wijn; 20 gr bloem; peterselie; tomaat …  Lees verder »

500 gr kalfsgehakt; 2 eieren; 2 uien; peterselie; zout; kerrie; kappertjes; 1/2 l bouillon; 40 gr boter; 2 kleine zoet-zure augurken; 1 rode paprika; aardappelmeel; 1/8 l witte wijn; 1/8 l zure room …  Lees verder »

14 middelgrote aardappelen; boter om in te vetten; zout; 80 gr boter; 20 gr parmezaanse kaas …  Lees verder »

4 verse puntbroodjes; 6 eieren; 3 dl bouillon; 25 g boter; 25 gr bloem 100 gr fijngehakte uien …  Lees verder »

200 gr spaghetti; 1 1/2 l water; zout; 350 gr gekookte ham; 2 hardgekookte eieren; 50 gr augurken; 150 gr champignons uit blik Voor de dressing: 50 gr mayonaise; 75 gr yoghurt; sap van een citroen; zout; witte peper uit de molen; 1 el paprikapoeder; paar druppels wocestersaus; 1 mespunt mosterd Voor de garnering: 140 gr tomaten; wat tuinkers …  Lees verder »

Kan ook als avondhapje: draai het gehakt tot kleine balletjes, bak ze lekker knappend bruin en gaar. Steek ze aan een houten prikker en serveer met een sausje ipv bitterballen. …  Lees verder »

Top