1. Home
  2. gastmaal
  3. Recepten van gastmaal
Recepten van gastmaal

Bron: Het gastmaal en de tafel in de loop der tyden, dat het ontleend heeft aan De nieuwe welervarene Utrechtsche keukenmeid, confituurmaakster en huisdoctores (1771). …  Lees verder »

Bron: Het gastmaal en de tafel in de loop der tyden, dat het ontleend heeft aan het Hollandsch of Nederlandsch kookboek (1724). …  Lees verder »

Bron: Het gastmaal en de tafel in de loop der tyden, dat het ontleend heeft aan De Volmaakte Geldersche keuken-meid (1768).Ik zet het bij de ovenschotels, heb namelijk geen idee of het een hoofd- of lunchgerecht is of misschien zelfs als gebak gepresenteerd werd. …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940 …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.) …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.) …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.) …  Lees verder »

Bron: Nieuwe avonturen met een pollepel, J.W.F. Werumeus Buning, 1940(Recept uit het Receptenboekje van zijn grootmoeder.) …  Lees verder »

Potmarg is volgens De welkokende Vriesche Keukenmeid 'eene voorspijze, die uit gepelde of geparelde garst, gierst of rijst wordt vervaardigd'. Het zij zo. Oprechte Leeuwarders denken hierbij in de eerste plaats aan het minder welriekende watertje van deze naam, dat van de Zuidergrachtswal naar de jachthaven 'stroomt'. …  Lees verder »

In De welkokende Vriesche Keukenmeid staan diverse kandeel-recepten, die alle dienen als Troost voor Zwangeren, Zwakken en Zieke Menschen. Dit recept vind ik het mooist; ik was ook nog nooit eerder een recept tegengekomen met hertshoorn als ingredient. …  Lees verder »

Met heel veel fantasie, echt heel veel, lijkt dit gebak misschien op veldmuizen. Het is de enige verklaring die ik voor de naam kan bedenken.Uit: De welkokende Vriesche Keukenmeid …  Lees verder »

Uit: De Volmaakte Geldersche keuken-meid (1768) …  Lees verder »

Het recept op zich is makkelijk, maar of het wel zo makkelijk is 'mooie biesjes als gras' te vormen ... Misschien met een pureeknijper?Uit: De nieuwe welervarene Utrechtse keukenmeid, confituurmaakster en huisdoctores (1771) …  Lees verder »

Gebakken citroenschijven. Dit recept plaats ik in de categorie 'Anders' omdat ik niet weet waar de citroenschijven bij geserveerd werden. Meest voor de hand lijkt bij pudding en dergelijke.Uit: Nieuw volledig handboek der kookkunst (1836) …  Lees verder »

De bessen kunnen dienen als garnering van gebak of nagerecht.Uit: Nieuw volledig handboek der kookkunst (1836) …  Lees verder »

Top