1. Home
  2. francien_opdebeker
  3. Recepten van francien_opdebeker
Recepten van francien_opdebeker

Sc(g?)roppino: we gaan ons er eens aan wagen deze oud en nieuw! In de meeste recepten afgetopt met Prosecco maar ik maak 'm met champagne.  Over dit drankje (wikipedia): sgroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gebruikt. De oorsprong ligt waarschijnlijk in de Italiaanse regio Veneto, waar het in dialect wordt aangeduid met het woord sgropìn. Het drankje wordt gemaakt met een sorbet van citroenijs met wodka of grappa, al is de variant met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco) veruit bekender. In plaats van limoen- of citroenijs wordt ook wel vanille-ijs of met de Italiaanse likeur limoncello gebruikt. Het drankje wordt geserveerd in hoge glazen, bijvoorbeeld een flute (ook wel bekend als "champagneglas"). Het recept is pas recent doorgedrongen buiten Italië. In 2002 was het in Nederland en België nog vrijwel onbekend. Een bron zegt dat het recept afkomstig is van de Amerikaanse televisiekok Sandra Lee. Een andere bron zegt dat scropino Italiaans is voor "maak de knoop los", waarschijnlijk wordt de knoop in een knellende das bedoeld.  …  Lees verder »

Deze bladerdeegsensatie kun je ook prima ruim voor de feestgelegenheid maken (ik maak ze dit jaar voor Oud en Nieuw), invriezen en op de dag zelf ontdooien en opwarmen in de oven.  …  Lees verder »

Dit recept zal in vele variaties voorbij komen, maar mijn moeder die zeer precies was, maakte het zo. …  Lees verder »

Pittig receptje dat bij mij thuis vaak op tafel staat. Soms voeg ik er ook nog een fijngesneden rood pepertje aan toe. …  Lees verder »

Top