1. Home
  2. foekje1
  3. Recepten van foekje1
Recepten van foekje1

Ik zag dit recept op de Surinaamse keuken, heb het beetje veranderd, Smaak was heerlijk. Mijn eetgenoot was heel enthousiast. …  Lees verder »

Ik had nog 2 pastinaken liggen en vaak doe ik ze in lange slierten in de oven,maar al doende kwam dit heerlijk hapje eruit. …  Lees verder »

Ik ben dol op gamba's. Ze hebben bij de Llidl rauwe gamba's die je zelf nog schoon moet maken.  Het loont de moeite. Op het pak staat dat ze al ontdarmt zijn, maar dat zijn ze niet. …  Lees verder »

Ik had 2 kaki's in huis en slagroom en gelatine en yoghurt. Met deze ingredienten een mousse gemaakt. Kaki's worden ook wel sharon fruit genoemd.  …  Lees verder »

Zag dit recept op volrecepten.nl  Heb het wat aangepast. ik had al een tijd amandelmeel in huis en wilde er iets van maken. Om het door brood te verwerken vond ik beetje zonde, omdat amandelmeel duur is. Het is een heel simpel recept en weer even wat anders dan de gewone appeltaart. …  Lees verder »

Het leukste vind ik om iets lekkers te maken met de voorraad in je keuken. Zo is deze aparte combinatie tot stand gekomen. Heel erg lekker. …  Lees verder »

Ik ben dol op gamba's, heb ze altijd vooorradig in de vriezer. Met rissotto altijd een goede combinatie. Deze keer met peultjes, groene paprika en verse koriander. …  Lees verder »

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Dit recept is een afgeleide van het recept van Robin Kok die een Aziatische site heeft, Welkom bij Aziatische-ingredienten.nlJe weg vinden in de Aziatische supermarkt is niet altijd makkelijk, met al die vreemde producten en onbegrijpelijke etiketten. Met deze site wil ik de helpende hand bieden, door gedetailleerde uitleg te geven over producten en de wijze waarop ze zijn te gebruiken.    …  Lees verder »

Ik had nog mihoen in de vriezer liggen en heb het onderstaand verrassend recept bedacht. …  Lees verder »

Omdat het herfstachtig weer is had ik zin in  een lekker stoofpotje. Uit de slowcooker. …  Lees verder »

Omdat het weer herfstachtig werd leek het me lekker een lekker stoofpotje te maken uit de slowcooker. …  Lees verder »

Dit was een experiment en erg lekker! …  Lees verder »

Had een pot paprikapuree uit de Turkse super en lamsgehakt. Hiermee tacovulling gemaakt.Zure room en parmezaan erover en in de oven. Met veel verse groenten uit de wok. Je kunt ook rudergehakt nemen en in plaats van paprikapuree tomatenpuree gebruiken. Alleen de paprikapuree is veel lekkerder.   …  Lees verder »

Lamsvlees is ons lievelingsvlees. In Nijmegen is een Turkse super waar we regelmatig onze voorraad aanvullen. Deze keer heb ik het lamsvlees in kokosmelk gestoofd. Lekker. …  Lees verder »

Met dit zomerweer is een salade altijd een heerlijk bijgerecht. Eeen beetje anders dan anders. …  Lees verder »

Ik heb limoncello gemaakt. Had daar citroenrasp van 5 citroenen voor nodig. Wat doe je met het sap? En ook nog een bakje aardbeien. Zo kwam ik op deze citroenmousse. Al surfend over het net voor inspiratie vond ik dit recept bij all recipes. Heb het recept wat aangepast. …  Lees verder »

Ik had zin om weer eens paella te maken bij dit zonnige weer. Lekker met kabeljauw, inktvis ringen, gamba's en mosselen. …  Lees verder »

In ons vroegere restaurant had ik altijd een maaltijdsalade op de menukaart staan.Met altijd een warme component erbij.Zo componeerde ik deze heerlijke salade met zoete aardappelfrietjes en gerookte kipreepjes,gecaramelliseerd in boter en honing. Zo kun je eindeloos varieren. Heerlijk met dit warme weer. …  Lees verder »

Van overgebleven rijst deze nasi gemaakt. Eenvoudig en lekker. …  Lees verder »

Top