1. Home
  2. fijnproefster
  3. Recepten van fijnproefster
Recepten van fijnproefster

Komkommer schillen en in schijfjes snijden. de komkommer uithollen en de salade met een lepeltje voorzichtig in leggen. Als garnering een sprietje bieslook en je hebt een lekker fris borrelhapje …  Lees verder »

Week de rozijnen in rum gedurende 1 nacht.Prak de bananen fijn met het citroensap en e vanillesuiker.Roer boter en suiker romig. Klop er de eieren door.Giet de rozijnen af boven de banenpuree en roer de rum door de puree.Schep afwisselend het bakpoeder en de puree door het beslag.Voeg als laatste de rozijnen en de noten door het deeg Schep het deeg in een ingevette cakevorm. Bak de cake gaar in 75 minuten op 175 graden. Snipper de chocolade,verhit de room voeg de chocolade toe en roer tot de snippers zijn opgelost.Serveer de warme saus met de taart eventueel samen met vanille ijs …  Lees verder »

Pel en snipper de sjalot pel de knoflook Was de peper en rol de peper tussen de handen zodat de zaadjes loslaten. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verhit de olijfolie in de braadpan en fruit de sjalot 1 minuut Pers de knoflook erbovenuit en fruit nog 1 minuut Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan het sjalotmengsel.Bak ze op een laag vuur ca 2 minuten.Puree het bonenmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe. Verwarm de oven voor op grillstand Schil de avocado en snijd hem in dunne plakjes en halveer ze. Strooi de nacho-cips uit over een platte ovenschaal en verdeel de bonenpuree erover. Leg hierop de avocado Rasp de kaas Bestrooi de nacho chips met kaas en de peperringetjes.Laat de kaas onder de grill smelten in ca 3 minuten. …  Lees verder »

Wat is pesto: De traditionele pesto is gemaakt van basilicum,knoflook,pijnboompitten,parmezaanse kaas en zout (groen van kleur) …  Lees verder »

Snijd tien radijsjes in hele kleine stukjes, snijd een halve komkommer ook in hele fijne reepjes. Meng het geheel met een lepel olijfolie en een lepel azijn,peper en zout erbij (niet teveel). Dit tweede bijgerecht is ook heerlijk bij de barbecue …  Lees verder »

Neem een stuk of zes rijpe tomaten. Snijd ze in stukjes Snijd dan vier sjalotjes goed fijn. Meng het geheel met een lepel olijfolie en een lepeltje azijn. een beetje peper en zout erbijvoegen. Klaar. lekker voor bij de barbecue …  Lees verder »

Neem een witte boterham. Snij hem diagonaal door het midden. Met boter besmeren. een laagje komkommer, schijfjes tomaat en gesneden belegen kaas erover. Dan ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden) Eruit halen en de sandwich is heerlijk geroosterd en de kaas is gesmolten. Heerlijk voor tussen de middag. …  Lees verder »

Top