1. Home
  2. fajalobi
  3. Recepten van fajalobi
Recepten van fajalobi

5 kilogram gewassen varkenskop en schouder, 5 kilogram gewassen kalfsnek, 1 gesnipperde grote ui, 1 citroen in vieren gesneden, water, 2 kilogram varkenslever, foelie, nootmuskaat, suiker, 15 gram zout, 2 gram peper, azijn en witte wijn. …  Lees verder »

1 kilo moesappels, 1 rol beschuit, 3 eieren, 50 gram boter, 100 gram suiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 125 gram rozijnen. …  Lees verder »

Smoort is een nagerecht dat vroeger veel gegeten werd in de omgeving van de kaasboerderijen. In plaats van de bij de ingredienten genoemde zoete wei, een geelachtig groene vloeistof die bij het kaasmaken van de melk overblijft, kan ook rauwe vette melk of yoghurt worden gebruikt. De kruisbessen kunnen eventueel vervangen worden door krenten en rozijnen. …  Lees verder »

Sukerbolle is het Friese woord voor suikerbrood, een typische lekkernij uit Friesland. Vooral lekker bij de koffie of bij een glaasje boerenjongens, vroeger een drankje bij feestelijke gelegenheden. Hier zijn suikerbrood en boerenjongens samen verwerkt tot een heerlijk toetje. …  Lees verder »

1 vanillestokje, 1liter volle melk, 150 gram paprijst, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 40 gram boter kaneel. …  Lees verder »

Fris nagerecht uit Groningen …  Lees verder »

Gerecht uit Groningen …  Lees verder »

6 sneden oud wittebrood, 3 eieren, 100 gram boter, ? kopje melk, 1 afgestreken eetlepel kaneel.  …  Lees verder »

Nagerecht uit Zuid-Holland …  Lees verder »

500 gram ongepelde gort, zout, 250 gram krenten, 250 gram rozijnen, 2 tot 3 eetlepels bruine basterdsuiker, scheutje azijn. …  Lees verder »

1 liter melk, 250 gram oud brood zonder korsten, 5 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 theelepels kaneel, boter. …  Lees verder »

40 gram bloem, 6 deciliter karnemelk, 4 eetlepels basterdsuiker. 2? deciliter bier, kaneel. …  Lees verder »

Nagerecht uit Friesland …  Lees verder »

300 gram gedroogde abrikozen, 100 gram grote gele rozijnen, 2 kruidnagels, 1 eetlepel vanillesuiker, 1 kaneelpijpje, schil van een halve citroen, 150 gram witte basterdsuiker, ? liter brandewijn. …  Lees verder »

4 deciliter water, 120 gram boter, 75 gram suiker, 125 gram boekweitmeel, 4 eieren, 1 eetlepel oranjesnippers, 4 appelen, 1? theelepel kaneel, 2 eetlepels suiker, boter. …  Lees verder »

4 kleine appels (cox orange), 50 gram rozijnen, 80 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 25 gram boter, 40 gram custardpoeder, 8 deciliter volle melk. …  Lees verder »

300 gram bloem, 1 ei, zout, 150 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram sukade, 25 gram verse gist, 2 deciliter melk, boter, 1 theelepel suiker, stroop. …  Lees verder »

3 el rode port 2 el rietsuiker 1/2 tl roze peperkorrels 2 stengels rabarber, in stukjes van 11/2 cm 6 sneetjes notenbrood 1 tl notenolie 1 tl frambozenazijn 50 g snijbiet 1 blik artisjokharten, uitgelekt 150 g geitenkaas, in 4 plakken 1 doosje shiso purper …  Lees verder »

500 g nieuwe aardappels, geschild en in stukken 1 bosje radijs, blad en wortels verwijderd 50 g boter 2 el poedersuiker 1 el balsamicoazijn 150 g harde Hollandse blauwaderkaas, geraspt 1/2 el bloem 1 bosje postelein, steeltjes verwijderd zout en peper uit de molen  …  Lees verder »

100 gram rijstmie 2 el zure room 1 el mayonaise 1 el sinaasappelmarmelade 1/4 tl Chinees vijfspecerijenpoeder 1 (biologische) handsinaasappel 1 tl druivenpitolie 11/2 tl Japanse sojasaus 6 ronde vellen rijstpapier 6 gepekelde wijnbladeren, afgespoeld 1/2 zakje waterkers 1 gekookte biet, in luciferdikke reepjes 1/4 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in luciferdikke reepjes …  Lees verder »

Top