Ingrediënten voor 20 personen
- 90 gr. roomboter op kamertemperatuur
- 125 gr. zachte roomkaas (ik gebruik mon chou) op kamertemp
- 250 gr. bruine basterd suiker
- 3 eieren op kamertemp.
- 75 gr bloem
- 75 gr. zelfrijzend bakmeel
- 2 bakjes dadels, Ã 200 gram ontpitte dadels, grof gehakt …
Lees verder »
500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
250 gram roomboter
150 gram bruine basterdsuiker
1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
1 rol Maria biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
1 eitje
Caramelsiroop (of praline/butterscotch)
Cocosstrooisel als garnering …
Lees verder »
Pak lange vingers
Glaasje rum + beetje water in een bord
2 pakjes dr. Oetker Kloppuding Chocola (voorheen heette dat Saroma)
4 pakjes slagroom
Kopje melk
Chocoladevlokken
Chocola om te raspen over de slagroom …
Lees verder »
Voor 4 personen
kippenbouillon:
•2 kippenbouillon blokjes
•2 kippenpootjes
•1 ltr water
•1 ui
•1 teentje knoflook
Voor de soep
•1 blik tomatenpuree
•1 a 2 eetl bloem
•beetje water
•3 eetl suiker
•zout/ peper
•½ theel. djahe (gemberpoeder)
•halve eetl azijn
•2 kleine ontvelde tomaten
•optioneel: lenteui het groen in dunne ringen.
•30 gr. mihoen …
Lees verder »
200 gram boter, 200 gram suiker, 4 gram zout, 10 gram vanille suiker, 10 gram bakpoeder, 200 gram eieren, 250 gram bloem
Eventuele vulling
100 gram rozijnen en 50 gram gehakte noten, walnoten, hazelnoten en amandelen.
Je kan natuurlijk ook een appeltje of andere vruchten gebruiken.
(Rozijnen een dag van tevoren wassen en laten wellen op een warme plaats)
…
Lees verder »
Wat ik altijd doe:
• veel vers fruit: bananen ,kiwi,s ,appels, druiven , aardbeien,meloen
• een blik vruchtencocktail van del monte , licht een beetje aan de hoeveelheid vers fruit je hebt 1of 2 blikken
• en nu komt het "geheim": 1pak roosvicee erdoor , en dat is alles, makkie toch , en lekker dat het dan is! …
Lees verder »
Bokkenpootjes
Cake
600 ml slagroom
3 zakjes klop-fix
Saroma (kloppudding) vanille of caramel
250 ml melk
5 eetlepels advocaat
Pure chocoladevlokken/geraspte pure chocolade …
Lees verder »