1. Home
  2. els188
  3. Recepten van els188
Recepten van els188

De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. …  Lees verder »

De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. Het recept kan worden gevariëerd door bv azijn of citroensap of een stokje kaneel of citroenrasp toe te voegen. De hoeveelheid pectine in de loquats hangt af van het moment van plukken in de tijd en van de rijpheid bij pluk van de loquats. Voeg wat pectine toe als het door het indikken door koken niet voldoende stevig wordt …  Lees verder »

De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. …  Lees verder »

Een clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt van fruit, origineel van kersen. De loquat (Eriobotrya japonica), Japanse (wol)mispel of neffel is een bekende vrucht uit de rozenfamilie. …  Lees verder »

Lekkere, gemakkelijk te maken taart. …  Lees verder »

200 gram rapen 1 ui teentje knoflook 1 el bloem, boter 1 liter visbouillon 60 cl slagroom 1 eierdooier 1 kg verse kokkels van het wad 1 ui verse peterselie 2dl droge witte wijn peper, zout 100 gram garnalen 4 takjes dille …  Lees verder »

Trommelkoek: - halve liter melk - 1 ei - snufje zout - geraspte appel - 500 gram zelfrijzend bakmeel - naar smaak: krenten en rozijnen Fries suikerbrood: - 500 gram bloem - 10 gram zout - 3 gram kaneel - 3 eetlepels gembervocht en melk, samen 2 dl - 25 gram gist - 75 gram boter - 2 eieren - 100 gram suikerklontjes Kaneelparfait: - 75 gr suiker - 4 kaneelstokjes - 5 eidooiers - 1/2 theelepel kaneel, gemalen - 3 dl slagroom - 1 eetlepel likeur …  Lees verder »

Spoom wordt ook wel een `boisson frappe` genoemd. Het is ontstaan halverwege de vorige eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel. Het diende om de gasten voor het `piece de resistance`, het hoofdgerecht (meestal een gigantisch stuk gebraad a la Asterix en Oblix) de gelegenheid te geven om de voorgaande (vier, vijf, zes...) gangen even te laten zakken. Vaak werd er gedurende de boisson frappe een wandelingetje gemaakt of gingen de voetjes van de vloer. Voor het nuttigen van dit drankje was dus ruim de tijd. Ik ben van mening dat het nu ook zo zou moeten geschieden. Als je namelijk tussen je vishoofdgerecht en je vleeshoofdgerecht (logische plaats voor een boisson) in vijf minuutjes zo`n ijskoud mierzoet drankje wegkiept, komt dat je spijsvertering niet ten goede. Ook is het funest voor je smaakpappillen voor de wijn. …  Lees verder »

Balkenbrij is een gerecht dat vooral in het najaar en de winter wordt gegeten. het woord balkenbrij komt waarschijnlijk van brij van gebalchte. Gebalchte zijn resten bij het slachten van een dier zoals pens en darmen. Balkenbrij wordt gemaakt van vleesresten en veel boekweit. De Friese Gele Woudboontjes, de "Giele Waldbeantsjes", genaamd in het Fries, zijn afkomstig uit het Friese landschap de Friese Wouden. …  Lees verder »

-groot stuk pompoen -3 aardappelen -1 dikke prei -1 teentje knoflook fijngehakt -2 à 3 eetlepels olijfolie -1/2 eetlepel provençaalse kruiden -1,5 l kippenbouilon -100 gr geraspte gruyère -2 theelepels gemalen komijn -peper/zout …  Lees verder »

-500 gr pompoen -kruidentuiltje (1 bosje) -1 teentje knoflook -2 uien fijgehakt -2 kg mosselen -40 cl bouillon -20 gr boter -15 cl witte wijn -25 cl room -1 draadje saffraan -1 snuifje nootmuskaat -Zout en versgemalen peper …  Lees verder »

-350 gr gedroogde bonen -500 gr pompoen -500 gr snijbiet -1 zoete aardappel -10 teentjes knoflook -500 gr runderschenkel -2 mergpijpen -3 l water -100 ml olijfolie -sap van 1 citroen -1 tl (theelepel) zout -1 tl witte peper -1 tl paprikapoeder -1 tl gemalen komijn …  Lees verder »

-2 kg oranje pompoen -1 kg Goudreinette appels -130 gr gemberwortel -60 gr gekonfijte gember -1 theelepel kaneel -2,25 kg rietsuiker …  Lees verder »

-1 kg pompoen -800 gr suiker -1 sinasappel -1 citroen …  Lees verder »

Knolraap is een oude groente die in Nederland vrijwel alleen nog door de amateurtuinder en in de biologische landbouw geteeld wordt. Knolrapen moeten niet verward worden met koolraap. …  Lees verder »

-1 kg pompoen -2 eendenborstfilets van circa 350gr elk -1 rood chilipepertje -1 teentje knoflook -1 bosje lenteuitjes (=pijpajuintjes) -4 stukjes gehakte gemberwortel -sap en geraspte schil van een halve sinaasappel -2 eetlepels cashewnoten -verse basilicum -2 eetlepels olijfolie -peper/zout …  Lees verder »

-500 gr pompoen -1 ui in dunne ringen -1 teentje knoflook -3 à 4 reepjes sinaasappelschil -1 kruidenbuiltje -100 gr grijze garnalen -1/2 theelepel gemberpoeder -1 eetlepel citroensap -1 liter groentenbouillon (blokje) -30 gr boter -1 deciliter melk -2 eetlepels light-room -peper/zoutn -fijngehakte bieslook of peterselie ter garnering …  Lees verder »

Top