1. Home
  2. elmima
  3. Recepten van elmima
Recepten van elmima

500 gr kipfilet, in blokjes 2 uien, fijn gesnipperd 250 gr champignons, in plakjes 1 stronk broccoli, in roosjes ½ zakje champignonsoep 150 gr roomkaas met kruiden en knoflook 1 pakje room culinair (light) zout en peper …  Lees verder »

Er zijn zo veel recepten voor Limburgs zuurvlees als er Limburgers zijn! Dit is mijn variant. …  Lees verder »

1,5 kg runderpoulet 1 kg uien, grof gesnipperd 3 teentjes knoflook, geperst 700 gr wortels, geschild en in grove stukken gesneden 1 grote rode paprika, in grove stukken gesneden Halve knolselder, geschild en in stukken gesneden 1250 gr vastkokende aardappels, geschild en in grove stukken gesneden 250 gr champignons, schoongemaakt en in vieren gesneden 450 ml rode wijn 700 ml water 1 pot runderfond 2 el bruine basterdsuiker 2 runderbouillonblokjes 2 maggiblokjes Balsamicoazijn Zout en peper Verse kruiden: salie, oregano, tijm, rozemarijn Allesbinder …  Lees verder »

Voor de gehaktballetjes: 1 kg rundergehakt 2 teentjes knoflook, uitgeperst 3 sjalotten, fijngehakt 1 ei 50 tot 75 gr paneermeel 2 el rode pesto 10 zongedroogde tomaatjes, goed uitgelekt en fijngehakt Italiaanse kruiden zout en peper Voor de saus: 2 pakken gezeefde tomaten 2 blikken tomatenblokjes 5 teentjes knoflook, uitgeperst 5 sjalotten, fijngehakt Rest van het potje rode pesto Italiaanse kruiden (Verstegen) zout en peper …  Lees verder »

Ik vond traditioneel konijn op Limburgse wijze toch ietwat zwaar. Heb derhalve mijn eigen lichtere versie bedacht! …  Lees verder »

Na lang experimenteren met allerlei recepten ben ik hierop uitgekomen. De eierkoeken zorgen voor precies de juiste bite! …  Lees verder »

Bouillon: 1 soepkip van 1200 gram 3 liter water 3 kippebouillonblokjes 1 ui 1 wortel 1 stukje prei Vulling: 1 bloemkool, in roosjes 3 flinke prei, in ringetjes halve knolselderij, in blokjes 4 wortelen, in stukjes 2 kopjes rauwe witte rijst maggiblokjes …  Lees verder »

2 pakken gezeefde tomaten 2 blikken tomatenblokjes 2 liter water olijfolie 4 kippebouillonblokjes 2 takjes verse tijm 2 takjes verse rozemarijn 4 teentjes knoflook, fijngehakt 2 uien, gesnipperd 3 prei, in ringetjes halve bloemkool, in roosjes 3 wortels, in stukjes 1 courgette, in stukjes bleekselderie, in stukjes 500 gr ongekruid gemengd gehakt 500 gr kipfilet, in stukjes Italiaanse kruiden Verstegen …  Lees verder »

2 kg vastkokende aardappels (Nicola) 1 kg mager soepvlees 2,5 liter water 8 tot 10 eieren, hardgekookt 1 potje zoetzure augurkjes 1 potje zoetzure uitjes Mayonaise (volle yoghurt) peper en zout 2 runderbouillonblokjes …  Lees verder »

125 ml zure room 1 el mayonaise 2 el abrikozenjam 1 el citroensap 1 tl kerriepoeder zout 250 gr aardbeien 2 kiwis 1 blikje perzikschijfjes (netto ca 225 gr) 1 banaan …  Lees verder »

1 liter roomijs (straciatella kan ook) 8 Jan Hagel koekjes 150 gr pure pindarotsjes 200 ml slagroom 2 tl cacaopoeder + extra voor bestrooien 2 el suiker springvorm met een doorsnede van 20 cm …  Lees verder »

2 stukken varkensfilet van elk circa 500 gr 1 teentje knoflook 150 gr zongedroogde tomaatje op oliebasis olijfolie van de zongedroogde tomaatjes 4 el vers geraspte Parmezaanse kaas 2 takjes verse tijm 2 takjes verse rozemarijn …  Lees verder »

300 gr cakemeel 300 gr basterdsuiker 150 gr margarine 150 gr zachte ongezouten boter 5 eieren 5 flinke zoetzure appels citroensap springvorm van 26 cm doorsnede. …  Lees verder »

Top