1. Home
  2. elleniscooking
  3. Recepten van elleniscooking
Recepten van elleniscooking

Deze rabarber muffins zijn een leuk ding om uit een zak tevoorschijn te trekken op Moederdag, vooral als je, zoals ik, soms vergeet een cadeautje te kopen of op te halen! Je (schoon)moeder zal van ze houden! …  Lees verder »

Lekker snoepen bij een kopje koffie odf bij een goed glas malt whisky …  Lees verder »

4 grote Cox`s appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten 4 peren, geschild, klokhuis verwijderd, in parten 225 gr ongezouten boter, gekoeld, in stukjes 125 gr donker bruine basterdsuiker 1 sinaasappel , schil en sap handvol gedroogde dadels, gehalveerd handvol gedroogde vijgen, gehalveerd 100 gr spelt bloem 100 gr havermout organisch 100 gr groffe rietsuiker Voor garnering: Custardpudding , slagroom of vanille roomijs …  Lees verder »

Voor de taart: Zakje pijnboompitjes (65 gram) Oregano 5 eieren Nootmuskaat 300 gram fetakaas 50 gram harde cheddarkaas Pak filodeeg 2 zakken spinazie 2 theel citroenrasp Vel vetvrij(bakpapier) 1½ de grote van de pan. Olijfolie Zoet cayennepeper Paar klontjes boter Voor het dessert: 100 gr. hazelnoten 100 gram donkere chocolade 1 eetlepel koffiebonen (vanille)roomijs Voor de komkommersalade: 1 komkommer 10 zwarte olijven met pit 2 eetl gehakte basilicum 4 eetl olijfolie Beetje citroensap Lente-uitjes 1 chilipeper Paar grote blaadjes munt Paar kleine blaadjes munt Voorde tomaten salade : Diverse soorten tomaten( kers, pruim groene pomodoritomaten enz) 1 teen knoflook 4 eetl olijfolie Handvol basilicum 1½ eetl witte wijn azijn Zout en peper …  Lees verder »

Voor de kippenpastei: 400 gram kipfilet, 150 gram champignons. Bosje lente-uien 2 theel bloem, theelepel mosterd, 1 grote eetl crème fraîche 1 groot velbladerdeeg, 300 ml kippenbouillon olijfolie, peper & zout 1-2 laurierbladen, melk of 1 ei Voor de wortelpuree: 700 gram wortelen Klont boter, tijm, zout & peper Voor de erwten franse stijl: 1 zak diepvrieserwtjes, 6-7 blaadjes mint 1 eetl bloem, klont boter, 300 ml bouillon, 2 kropjes little gem of 1 krop ijsbergsla Voor de zomervruchten: Diverse bessen, bramen frambozen gehalveerde aardbeien, vlierbessensap, slagroom 1 theel suiker vanille extract of pasta, schotse zandkoekjes paar blaadjes mint. …  Lees verder »

1 wortel geschild en in stukjes gehakt, 1pastinaak geschild en in stukken gehakt 1 aardappel, geschild en in stukken ¼ knolselderij geschild en fijngesneden ¼ gesneden savooiekool handvol gesneden boerenkool 30 gr boter ¼ prei in ringen Zout en vers gemalen zwarte peper Voor de jus 1 eetl olijfolie 1 eetl witte bloem 1 rode ui gepeld en fijngesneden flinke scheut rode wijn 2 takjes verse tijm 500 ml groentenbouillon 1 theel balsamico azijn Zout en vers gemalen zwarte peper Voor garnering: klont boter 2 grote eieren Zout en vers gemalen zwarte peper …  Lees verder »

1 grote wortel in ringen van max ½ cm 1 rode paprika, gewassen en in repen 1 groene paprika, gewassen en in repen 1 gele paprika, gewassen en in repen 100 gram zwarte olijven, pit verwijderd 100 gram groene olijven, pit verwijderd 100 gram gele boterbonen, in stukken 100 gram sperziebonen, in stukken 1 grote of 2 kleine courgettes in halve cirkels 150 gram champignons in kwarten 150 gram oesterzwammen in stukken 2 uien in ringen 2 rode uien in ringen 4 tenen knoflook grof gesneden 4 takjes tijm ( blaadjes) Handje basilicum grog gehakt Handje oregano groggehakt Peper uit de molen (zee)zout uit de molen Eventueel 400 gram aardappelblokjes of minikrielaardappelen. 4 eetl. olijfolie 4 eetl olijfolie extra vergine …  Lees verder »

175g ongezouten boter, zacht geworden 175g suiker 2 eieren 175g/ zelfrijzend bakmeel bananen overrijpe (totaal gewicht 250g) Merg van verse vanillestokjes 175g donker melk chocolade schaafsel beetje basterdsuiker …  Lees verder »

1kg/ Bramley appelen snuifje suiker, naar smaak 1 theel water of appel sap 100 gr bloem 175 gr boter 50g geplette havermout 100 gr basterdsuiker …  Lees verder »

Benodigdheden: 200 gr donkere chocolade met minstens 70% cacao 75 gr boter 225 gr lichte basterd suiker 2 eieren vanille extract 50 gr hazelnoten zonder velletje 150 gr zelfrijzend bakmeel handvol of verse kersen, bramen en aardbeien, om te serveren  …  Lees verder »

150 gr sushi rijst 150-175 gr inktvis (ongeveer 6 baby inktvisjes) 2 eetl rijst wijn 2 eetl Korean gochujang pasta (peperpasta of chal), of gerookte chilli pasta 2 eetl soja saus 2 theel suiker klein scheutje sesam olie 2 theel olie 75 gr zoete baby maïs, gesneden in stukken van 1cm 6 dunne (of 3 dunne) lente-uien gesneden in stukjes  …  Lees verder »

500 gr bloem, plus extra voor bestrooien van het werkblad 2 theel bicarbonaat of baksoda 2 theel dieetzout 2 theel kristalsuiker 50 gr ongezouten boter 25 plantaardige boter 300 ml karnemelk 1 ei, geklopt …  Lees verder »

1 pot geroosterde paprika (190 gr netto gewicht) 3 Spaanse pepers rood 1 knoflook 80 gr verse koriander 2-3 theel. zeezout vlokken 125 ml arachideolie …  Lees verder »

Top