1. Home
  2. elisabethsc
  3. Recepten van elisabethsc
Recepten van elisabethsc

* 225 gr champignons * 15 gr. boter( 1 el) * 55 gr. kruidenkaas( bv. boursin,bressot of roomkaas * 2 el walnoten gehakt * 4 of 6 artichoke bodems(blik) * 3 el gruyerekaas geraspt * 2 sjalotjes fijngesneden * peper en zout versgemalen …  Lees verder »

* 2 zongedroogde tomaten(olie) fijn gehakt * 1 el verse oregano * 4 el creme fraiche * 1 el citroensap * 1 el water * 1 thl. suiker * 1 teentje knoflook gehakt * 2 rode paprika's in grote stukken * 400 gr gerookte kipfilet * verschillende soorten sla naar keuze * 2 el zwarte olijven * 75 gr zachte fetakaas verkruimeld * verse oregano om te garneren * extra zongedroogde tomaten om te garneren * zout/peper versgemalen * 2 el gruyerekaas geraspt …  Lees verder »

* 100 gr gerookte zalm * 4 eieren * 4 el bloem * 100 gr. mascarpone * 40 gr. zalmeitjes * zout en peper * verse dragonblaadjes(gehakt) (takje voor garnering) …  Lees verder »

* 3 paprika,s rood/groen * 2 grote uien gesneden * 2 kleine blikjes tomatenpuree. * rundvlees bouillon 2 tabletten 1/4 liter of meer(warm) *paprikapoeder(pikant) 2 tl. * zout/peper 30 gr. boter * evt. bindmiddel * 500 gr.rundvlees bv. van ribstuk. scheut koffiemelk of room. …  Lees verder »

Dit recept werd gemaakt in de show van Ophra. Ik heb het meteen gemaakt en het is heerlijk! …  Lees verder »

Pekingeend heb ik gegeten bij het bekendste restaurant van peking QUANJUDE ROAST DUCK. Het bestaat sind 1870 en is nog steeds van dezelfde familie …  Lees verder »

Chop Suey is het Kantonees woord voor restjes en het gerecht is bedacht door Chinese immigranten die in hun nieuwe land gebruik moesten maken van verkrijgbare ingredienten. …  Lees verder »

Dit gerecht hebben we op onze reis door China vaak gegeten. Het is zo eenvoudig maar zo lekker dat het regelmatig op ons menu staat. …  Lees verder »

Dit is o.a een van de vele Dim-Sum,s. Het wordt door heel China op allerlei verschillende manieren bereid, gestoomd of gebakken ze zijn heerlijk het is een oosterse variant op onze snacks. …  Lees verder »

Dit gerechtje/snack heb ik vaak gegeten op mijn reis door China. Thuis maak ik het klaar bij een chinese maaltijd of gewoon als borrelhapje. …  Lees verder »

* 4 witte boterhammen * 225 gr. visfilet * 225 gr. garnalen,vers of diepvries * 2 tl zout * peper naar smaak * 2 eiwitten * 2 schijfjes gember * 2 el maizena Olie om in te frituren. …  Lees verder »

* 1 teen knoflook * 3 el olijolie * 3 el medium sherry * 1 pot groen olijven zonder pit ca 300 gr. …  Lees verder »

* 150 gr. shiitake * 1/2 groene savoiekool * 1 blik mais(netto gewicht 300 gr. * 3 el olie * 1 teentje knoflook * 300 gr. cashewnoten * 1 thel. laos * peper/zout * oestersaua 1 el. …  Lees verder »

* 1 kg kalfsvlees van de schouder * 1 winterwortel * 1 ui * 1/2 laurierblad * 1 bosje peterselie * 1 kruidnagel * 1 takje tym * 2 theel. zout *laurierblad * 3 afgestreken theel. witte peperkorrels * 50 gr. boter * 30 gr. bloem * zout/peper * 1 kop room * 4 eidooiers * een scheutje calvados of gognac …  Lees verder »

* 1 kg cox orange of een andere appelsoort * 5 el rum * 3 eetl poedersuiker * 500 gr. abrikozenjam …  Lees verder »

* 500 gr. kleine verse champignons * 2 el zout * 1/2 ltr slagroom * sap van 2 citroenen * 3/4 afgestreken theel. zout * 3/4 afgestreken theel. peper * 2 el fijngehakte peterselie * 150 gr. gesneden kaas naar keuze * schijfjes citroenen voor de garnering. * 2 teentjes knoflook geraspt. …  Lees verder »

* 1 pak diepvriesbladerdeeg * 1 kop uien in kleine dobbelstenen * 1 fijne verse worst ca 4 ons * 3/4 afgestreken ansjovispasta * 3/4 afgestreken tl mosterd * zout/peper en paprikapoeder naar smaak * 4 tomaten * 1 1/2 afgestreken tl lavasblaadjes * 1 el peterselie en 1 le kervel fijngehakt * 1/2 tl afgestreken gedroogde marjolein * 3/4 kop olijfolie * gevulde groene en zwarte olijven …  Lees verder »

* 75 gr. boter * 1kg. runderlappen * zout/peper * 1 grote ui gesnipperd * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnagels * 1 el azijn * 1 1/2 plak peperkoek * 250 gr champignons in plakjes * 4 el fijngehakte kervel * 2 el bruine suiker …  Lees verder »

* 1 kleine aardappel(75 gr.) * 4 1/2 el olijfolie * 1/2 kleine ui * 75 gr noorse garnalen( een paar garnalen achterhouden) * 3 takjes peterselie * 3 eieren * zout/peper * 1/4 tl paprikapoeder …  Lees verder »

* 8 tonffilets * 125 gr. gepelde garnalen * 150 gr champignons * 25 gr. bloem * 20 cl verse room * 1 glas witte droge wijn * 125 gr. boter * 1 citroen * nootmuskaat,zout en peper …  Lees verder »

Top