1. Home
  2. eetteam
  3. Recepten van eetteam
Recepten van eetteam

Vlaamse Klassieker met veel variatiemogelijkheden …  Lees verder »

? 4 handperen ? 2 eetlepels boter ? 1 eetlepel gembersiroop ? 1 theelepel kaneel …  Lees verder »

? 1,5 kg wildzwijnbout ? 2 eetlepels mosterd ? 6 geplette jeneverbessen ? zoet, peper40 gr vet ? 1 bosje soepgroenten ? ? l rode wijn ? ? l vleesbouillon ? 40 gr zetmeelpoeder ? 1/8 liter zure room …  Lees verder »

? 750 gr wildzwijnvlees (van een bout) ? zout, peper ? 2 eetlepels olie ? mespuntje rode paprikapoeder ? 3 uien ? ? l runderbouillon ? 4 jeneverbessen ? 1 eetlepel tomatenpuree ? ? l rode wijn ? 4 stelen prei ? 400 gr rijst ? 1 eetlepel geraspte kaas ? 20 gr boter ? 500 gr champignons …  Lees verder »

? 4 wildzwijnsteaks a 200 gr ? 125 ml port ? 2 theelepels grove mosterd ? enkele peperkorrels ? versgemalen peper ? 125 gr witte druiven ? 2 eetlepels olie ? zout ? 200 gr slagroom …  Lees verder »

? 4 wildzwijnsteaks a 150 gr ? ? liter rode wijn ? 4 jeneverbessen ? 8 peperkorrels ? 2 eetlepels olie (30 gr) ? Zout, peper ? 4 halve schijven ananas uit blik ? 2 eetlepels mandarijnenpartjes uit blik (ca 16 stukjes) ? ? banaan ? 10 gr boter ? 4 halve peren uit blik ? 4 theelepels veenbessen …  Lees verder »

? 750 gram verse gefileerde tarbot ? 1,5 dl melk ? 30 gr boter ? 60 gr bloem ? 1 groot ei ? zout ? 100 gr fijngemalen niervet ? 6a 7 eetlepels fijngesneden kervelblaadjes ? 3-4 eetlepels groene pepers (uit blik) …  Lees verder »

? 250 kogelbiefstuk ? 1 ? pak Pasta (Penne Rigate) ? Schenkstroop ? Rietsuiker ? Wodka ? Port ? Verse peper ? Zout ? Roomboter ? Kropje sla en krulsla (lolo rosso) ? Pijnboompitten ? Slaolie ? Wijnazijn ? Franse mosterd ? Uitje ? Evt. Sherry …  Lees verder »

? 1 varkenshaasje a 250 gr ? 2 eetlepels olijfolie ? peper, zout ? 1 eetlepels cognac ? ? potje basilicumsaus a 113 gr ? 1 dl slagroom ? 1 takje verse basilicum …  Lees verder »

? 30 gr zwarte olijven zonder pit ? 400 gr tagliatelle ? 3 eetlepels olie ? 2 teentjes knoflook ? 250 gr gerookte zalm gesnipperd ? 200 gr gezeefde tomaten ? zout ? ? theelepel oregano ? 2 dl slagroom ? 150 gr parranokaas …  Lees verder »

Italiaanse gestoofde schouderkarbonade …  Lees verder »

? 8 kipfilet ? 40 geschilde tenen knoflook ? 3 eetlepels olijfolie ? 2 laurierblaadjes ? 6 takjes peterselie ? 2 takjes tijm ? 8 takjes rozemarijn ? 1 stuk bleekselderie ? cayennepeper. …  Lees verder »

? 500 gr fricandeau ? peper, zout ? mosterd ? margarine ? 1/4 liter bouillon ? 100 gr rozijnen ? 3 kaneelstokjes …  Lees verder »

? 1 teentje knoflook ? 1 ? sneetje oude wit brood ? 25 gr hazelnoten met vlies ? 1 eetlepel gedroogde basilicum ? ? eetlepel provinciaalse kruiden op olie ? zout, versgemalen peper ? 2 eetlepels Croma vloeibaar ? 2 kalfsoesters a 125 gr. …  Lees verder »

? 3 eendenborstfilets van ca. 250 gram, ? zout, peper, ? 3 theelepels gedroogde tijm, ? 3 eetlepels koude boter, ? 2 dl. rode port, ? 1? eetlepel balsamico-azijn, ? 2 eetlepels natte groene peperkorrels (uit potje). …  Lees verder »

500 gr. Spruitjes, middelgroot 50 gr. Boter …  Lees verder »

100 gr. rode kool (zonder harde nerven) - 100 gr. witte kool (zonder harde nerven) - 2 liefst rode handappelen - 50 gr. gehakte noten (zoals amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten) - 1 1/2 dl mayonaise -2 eetlepels met hazel- of walnotenolie gemaakte slasaus (zie ander recept op deze page) - gesnipperde peterselie …  Lees verder »

12 blaadjes gelatine - 1 fles cider met perziksmaak - 1 rijpe Galiameloen - 2 dl appelsap - 125 ml Creme Fraiche - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels gembersiroop (of gembernat) - toefjes munt voor de garnering. …  Lees verder »

Ca 400 gr zalmfilet - 2 eetlepels citroensap - 3 eetlepels olijfolie - 1 grote of 2 kleine venkelknollen - zout - versgemalen peper - desgewenst een paar druppeltjes Pernod - 100 gr veldsla - reepjes rode en groene paprika. Voor de saus: 1 bekertje zure room (125 gr) - 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden, vers of uit de diepvries (bv. peterselie,bieslook,kervel en dragon) …  Lees verder »

Top