1. Home
  2. ecureuil
  3. Recepten van ecureuil
Recepten van ecureuil

Ik had er eentje gebakken voor de kerstdagen, maar hij bleek zo lekker dat er twee dagen voor kerst nog maar een klein stukje over was....dus nog snel een nieuwe gemaakt. …  Lees verder »

Na een aantal mislukte pogingen een makkelijk recept gevonden, wat heel goed werkt. Ik vermeld hier niet het recept voor het brood zelf. Je kunt het tijgerpapje zowel voor een groot brood, als voor bolletjes gebruiken. De hoeveelheid is genoeg voor één groot brood. …  Lees verder »

Naar een recept van een tiramisu,  gegeten bij een Italiaanse vriendin,  die amaretto gebruikte . Had ik niet meer en ik wilde wel eens iets anders proberen. Het werd whisky en zo kwam ik vanzelf op de bruine suiker van de Irish coffee, toen ook nog caramellaagje van  de crème brûlée ipv cacao toegevoegd...... een echt  Europees recept. …  Lees verder »

Dit leuke borrelhapje kregen we bij onze dochter, ze had het recept op een franse site gevonden. Je kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen en er zelfs een zoete variant van maken voor een kinderfeestje  met nutella bijvoorbeeld. ( de eerste foto komt van internet , omdat mijn foto's nogal mislukt waren) …  Lees verder »

Jaren geleden gegeten bij een vriendin, als vegetarisch voorgerecht ( met een warme crème/kruidensaus). Ik maak het nu nog af en toe als feestelijk bijgerecht bij vis.    Ze zijn heel goed de dag van te voren te maken en op het moment van gebruik op te warmen in de magnetron. …  Lees verder »

Zien ze er niet uit om in te bijten?   Hier in Frankrijk ontzettend populair . Na een aantal mislukte pogingen, omdat ik me aan recepten hield die ik op internet vond, heb ik het nu voor elkaar: macarons die niet plakken of breken. Volgens mijn "eigenwijze" methode. Let op: de dag van te voren moet je de eieren scheiden. …  Lees verder »

Heerlijk bij paté of ander koud vlees! …  Lees verder »

Dit is een familierecept van een franse vriendin. Deze week gemaakt en het was op, voordat ik eraan dacht om een foto te maken. Heerlijk fris en  speciaal, welkome afwisseling van de jus d'orange. …  Lees verder »

Heerlijk luchtige, feestelijke taart met een heel speciale amandelbodem, die ook voor andere taarten te gebruiken is. Je kunt ook alleen de mousse en de peren maken en dit in glazen serveren. De taart is prima de dag van te voren te maken en is zelfs na 2 dagen nog heerlijk! Pas op: de mousse moet 4 à 5 uur opstijven in de koelkast! …  Lees verder »

Hier mag je me voor wakker maken....mmmmmm! Voor 2 à 3 personen. …  Lees verder »

HEERLIJK!!! …  Lees verder »

Wel even wat werk, maar dan heb je ook een prachtig voor-, lunch- of buffet gerecht! Minstens een halve dag van te voren maken. Ik heb een glazen cakevorm gebruikt, met onderin een velletje bakpapier, zo weet je zeker dat je de pâté netjes uit de vorm krijgt, want de zijkanten kun je zonodig met een mes losmaken. …  Lees verder »

Vroeger bakte ik dit alleen met kerst of pasen, nu elke keer als de kinderen komen en er blijft geen kruimel over. …  Lees verder »

Verrassend lekkere, frisse taart. Voor een groepje vriendinnen gebakken, ze wilden bijna allemaal (eentje was op dieet) een tweede stuk! Ze gingen allemaal met het recept naar huis. …  Lees verder »

Als mijn kleinkinderen mogen kiezen welk toetje we eten, is steevast het antwoord: pyramides !!De basis is hetzelfde als mijn "kerstpannacotta met witte chocolade en vers fruit". Ik heb aangekruist dat dit een kinderfeestjesrecept is, maar geloof me , dit smaakt altijd, voor iedereen. …  Lees verder »

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij. …  Lees verder »

Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen! …  Lees verder »

Laat de herfststormen en de winterse buien maar komen....echt weer voor een tartiflette, maar dan een gezondere versie, mèt groenten! …  Lees verder »

Top