Dit recept heb ik van een website over budget koken. Erg handig als je de kosten een beetje laag wilt/moet houden! … Lees verder »
Dit recept heb ik van een website over budget koken. Erg handig als je de kosten een beetje laag wilt/moet houden! … Lees verder »
Wanneer we naar McDonalds gaan, bestelt mijn man meestal de McWrap. Ik had hem zelf eigenlijk nog nooit gegeten, dus het was een beetje een gok, maar ik heb hem gisteren proberen na te maken en hij scheen heel goed in de buurt te komen. Hoewel het natuurlijk niet de "echte" McWrap is, vonden wij hem allebei (en de kinderen zaten ook te smullen!) echt overheerlijk! … Lees verder »
Dit recept kwam ik tegen in het tijdschrift van de Dekamarkt. … Lees verder »
Ik ben een kookboek aan het samenstellen met uitsluitend E-nummervrije recepten. En daar is dit er één van! … Lees verder »
Ik ben een kookboek aan het samenstellen met uitsluitend E-nummervrije recepten. En daar is dit er één van! Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker om gebruik te maken van een wok-saus. Je kunt deze volop kopen in de supermarkt, maar er zijn er weinig tot geen die geen E-nummers, suikers en andere onnodige toevoegingen bevatten. Deze wok-saus is een grote favoriet, die ik regelmatig gebruik, maar onderstaande wil ik jullie ook niet onthouden! Let wel: Ketjap en gembersiroop bevatten (riet)suiker. Omdat ik verder suikervrij eet neem ik deze suikers voor lief. Als ik deze producten niet meer zou kunnen gebruiken zou ik teveel moeten inleveren en een heel aantal recepten niet meer kunnen maken. Dat heb ik er niet voor over. … Lees verder »
Ik ben een kookboek aan het samenstellen met uitsluitend E-nummervrije recepten. En daar is dit er één van! … Lees verder »
Ik ben een kookboek aan het samenstellen met uitsluitend E-nummervrije recepten. En daar is dit er één van! … Lees verder »
Naarmate ik steeds vaker dingen las over schadelijke E-nummers, ben ik op zoek gegaan naar lekkere e-nummervrije receptjes. En daar is deze er één van! … Lees verder »
Lekkere amuse om je gasten mee te verwennen als het bijvoorbeeld net even iets langer gaat duren in de keuken, of gewoon lekker voor op tafel bij de borrel! … Lees verder »
Dit recept heb ik van mijn vader die het weer van een surinaamse collega heeft gekregen. Als kind vond ik het altijd een feest als m'n vader weer achter de pannen stond om zelf limonade te maken! En ook niet onbelangrijk...heel erg lekker! … Lees verder »
Heerlijk recept van mijn surinaamse buurman gekregen. Vrij eenvoudig te maken en wij krijgen er hier geen genoeg van! … Lees verder »
Heerlijke tonijnsalade voor bij een tapasavondje of gewoon voor op een toastje/stokbroodje voor de tv. … Lees verder »
Lekkere carpaccio-rolletjes voor bij een wit wijntje. … Lees verder »
Dit Baskische pintxos recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop Iberico ham met meloen. Iberico ham komt van het half wilde zwarte Iberische varken, en wordt ook wel Pata Negra (Zwarte Poot) genoemd. Natuurlijk is ham met meloen een klassieke combinatie. Deze exclusieve Iberico ham is een absolute delicatesse en daarom speelt de meloen in dit geval een extra belangrijke rol. Door eerst de fris zoete meloen te eten, worden de smaakpapillen optimaal voorbereid op de volle zilte aroma`s van de Iberico. Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje (pintxo) is volledig ingeburgerd in de tapasbars van Bilbao, San Sebastian en andere plaatsen in spaans Baskenland. … Lees verder »
- ciabatta (om zelf af te bakken) - 2 Romatomaten - 2 bollen mozzarella - groene pesto - 1 teentje knoflook - verse basilicum - peper en zout … Lees verder »
Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place? Hier het recept om ze zelf te maken! … Lees verder »
- kalfsmuis of kalfsfricandeau ca.750 gram (van de slager, ongesneden) - 2 worteltjes - 3 aardappelen - 2 stengels bleekselderij - 2 middelgrote uien - 1 kruidnagel - 2 laurierbladeren - foelie - een paar takjes peterselie - 1 glas witte wijn - 3 eierdooiers (op kamertemperatuur) - 1,5 theelepel citroensap (op kamertemperatuur) - 2 dl. zonnebloemolie (op kamertemperatuur) - 200 gram tonijn uit blik, in kleine stukjes - 50 gr. kappertjes op azijn, goed afgespoeld - 3 ansjovisfilets - zeezout - peper … Lees verder »
- 2 engelse muffins (snijd doormidden) - 2 eieren - 4 plakken ham - 2 plakken Cheddar-kaas - 1 eetlepel boter - zout en peper … Lees verder »
- 2 a 3 verse scholletjes (of diepvries) - bloem -gekruid paneermeel - 2 eieren - Blue Band vloeibare margarine - mini worteltjes (voorgeschrapt) - 2 zakjes aardappelpuree-mix (met bieslook) - citroensap - keukenpapier - peper … Lees verder »
Een recept dat mijn moeder vroeger altijd maakte, waar ik dol op was (en nog steeds ben) … Lees verder »