1. Home
  2. deeltijd
  3. Recepten van deeltijd
Recepten van deeltijd

1 eetl olijfolie 1ui 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes 2 worteltjes in kleine blokjes 2 knofjes fijngehakt 1 rode chilipeper, in kleine stukjes 1 thl. geel mosterdzaad 3 tomaten, grof gehakt 100 gr. rode linzen 1,2 liter groentenbouillon, heet 4 eetl griekse yoghurt geraspte schil en sap 1 kleine citroen. …  Lees verder »

Duurt lang voor ie klaar is, maar erg lekker …  Lees verder »

Minestronesoep 1 ui 1 teentje knoflook ½ kleine winterwortel 75 g witte kool ½ prei 1 eetlepel olie 250 g gare witte bonen (uit blik of pot) 1 bouillontablet 25 g reepjes mager rookspek 1 klein blik ontvelde tomaten 25 g macaroni peper en zout basilicum Parmezaanse kaas  …  Lees verder »

250 lams of kippenvlees in blokjes 2 eetl. fijngehakte selderij 1,5 theel. botewr of olie 1,5 l water …  Lees verder »

Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd. U kunt tegenwoordig nog steeds naar de voormalige marktwijk gaan en een kom gegratineerde soep bestellen bij de eerbiedwaardige Au Pied de Cochon, die blijft zorgen voor een stroom nachtvlinders die goed weten waar ze een maaltijd kunnen vinden wanneer de rest van de stad op een oor ligt. …  Lees verder »

1 eetlepel olijfolie 1 ui, fijngesnipperd 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes 2 worteltjes, in kleine blokjes 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode chilipeper, in kleine stukjes 1 theelepel geel mosterdzaad 3 tomaten, grof gehakt 100 g rode linzen 1,2 liter groentebouillon, heet 4 eetlepels Griekse yoghurt de geraspte schil en het sap van 1 kleine citroen …  Lees verder »

BENODIGDHEDEN: GROVE RASP (geen rasp? zie: Tip) 1 prei (circa 200 gram) 1/2 knolselderij, zo mogelijk met blad zie: Info 150 gram winterwortel (1 flinke) 1/2 liter water 2 aardappelen (samen circa 150 gram) vleesbouillonblokjes (voor 1 liter bouillon) 1 groot blik bruine bonen (netto 850 gram) 1 rookworst (225 gram) peper, zout, maggi  …  Lees verder »

4 kleine pompoenen 4 uien 12 kleine friszure appels (6 theelepels gedroogde rozemarijn) 6 liter bouillon(kip ofgroente) 500 ml creme fraiche 6 cm verse gember, stevig stuk dus 1,5 kilo aardappels …  Lees verder »

500 gr paddestoelenmelange 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetl. olijfolie 2 tl verse of gedroogde tijm 250 ml witte wijn 500 ml kippen of kruidenbouillon 200 ml creme fraiche  …  Lees verder »

Deze soep is heerlijk als hoofdmaaltijd met en salade in het weekend! …  Lees verder »

! 300 g voorgekookte couscous (pak) 100 g rozijnen 150 g belegen Goudse kaas in blokjes 500 g tomaten in stukjes 1 ui, gesnipperd het sap van 2 citroenen (± 1dl) 1 a 1,5 dl olijfolie 50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel) peper en zout  …  Lees verder »

1 ui 1 teen knoflook, gesneden 1 zalje fijne soepgroenten(150 gr.) 2 eetl. olie 1 zakje panklare spinazie(300 gr.) 200 ml. kokosmelk 1 eetl. chilipoeder 1 ciabattabrood …  Lees verder »

900 g uitgebeende kip, zonder vel, in blokjes / kipfilet 6 dl water 6 groene kardemompeulen 1 pijpje kaneel van 5 cm 4-6 kerrieblaadjes 1 el gemalen koriander 1 tl gemalen komijn ½ tl kurkuma 3 teentjes knoflook, geperst 12 hele peperkorrels zwart 4 kruidnagels 1 ui, fijngesnipperd 115 g kokoscrème zout naar smaak sap van 2 citroenen gefrituurde uitjes, als garnering …  Lees verder »

50 gram boter 60 gram bloem 1/8 liter room 1 liter bouillon 2 eetlepels Groninger Mosterd (grove) ½ bakje spekjes 1 kleine prei (in ringen)  …  Lees verder »

1 zakje saffraan 3 eetl. olijfolie, 2 uien,heel fijn gesnipperd 50 gr blanke amandelen 1 eetl boter peper 1/2 tl kaneel 1,5 liter lams of runderbouillon 500 gr. rund of lamsgehakt 3 eetl. fijngehakte verse koriander 2 eieren flinke hand vol vermicelli 2 eetl. fijngeknipte peterselie 3 eetl. verse citroensap.  …  Lees verder »

1 kleine ui,gesnipperd 1 teentje knoflook,fijngehakt 1 el olijfolie 350 g panklare bloemkoolroosjes 1/2 zakje amandelschaafsel(à 55 g) 125 ml crème fraîche of crème fraîche light 1 1/2 el citroensap staafmixer of keukenmachine  …  Lees verder »

Bak ze voor je lief op Valentijnsdag! …  Lees verder »

Chermoula;, ook om te marineren, saladedressing, of voor pasta. In de koelkast blijft het 3-4 dagen goed. …  Lees verder »

1 eetl. olijfolie 1 ui gesnipperd 500 g rijpe tomaten in stukjes 1/2 eetl. gedroogde italiaanse kruiden 750 ml. groentebouillon 250 g koelverse tortellini 2 takjes verse basilicum, in reepjes 50 g verse parmezaanse of oude kaas, in krullen Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui zachtjes aan Schep de tomaat en kruiden erdoor en bak ze 2-3 min. zachtjes mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10-15 min. zachtjes koken. Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing pureer met de staafmixer de tomaten met bouillon tot een gladde gebonden soep. Breng de soep in diepe borden en leg in het midden de tortellini Strooi het basilicum en de kaas erover. Lekker met kaasstengels. …  Lees verder »

Top