1 eetl olijfolie
1ui
1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
2 worteltjes in kleine blokjes
2 knofjes fijngehakt
1 rode chilipeper, in kleine stukjes
1 thl. geel mosterdzaad
3 tomaten, grof gehakt
100 gr. rode linzen
1,2 liter groentenbouillon, heet
4 eetl griekse yoghurt
geraspte schil en sap 1 kleine citroen. …
Lees verder »
-
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Duurt lang voor ie klaar is, maar erg lekker …
Lees verder »
-
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Minestronesoep
1 ui
1 teentje knoflook
½ kleine winterwortel
75 g witte kool
½ prei
1 eetlepel olie
250 g gare witte bonen (uit blik of pot)
1 bouillontablet
25 g reepjes mager rookspek
1 klein blik ontvelde tomaten
25 g macaroni
peper en zout
basilicum
Parmezaanse kaas
…
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
250 lams of kippenvlees in blokjes
2 eetl. fijngehakte selderij
1,5 theel. botewr of olie
1,5 l water …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd. U kunt tegenwoordig nog steeds naar de voormalige marktwijk gaan en een kom gegratineerde soep bestellen bij de eerbiedwaardige Au Pied de Cochon, die blijft zorgen voor een stroom nachtvlinders die goed weten waar ze een maaltijd kunnen vinden wanneer de rest van de stad op een oor ligt. …
Lees verder »
-
Bewaard
16
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
2 worteltjes, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, in kleine stukjes
1 theelepel geel mosterdzaad
3 tomaten, grof gehakt
100 g rode linzen
1,2 liter groentebouillon, heet
4 eetlepels Griekse yoghurt
de geraspte schil en het sap van 1 kleine citroen …
Lees verder »
-
Bewaard
4
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
BENODIGDHEDEN:
GROVE RASP (geen rasp? zie: Tip)
1 prei (circa 200 gram)
1/2 knolselderij, zo mogelijk met blad zie: Info
150 gram winterwortel (1 flinke)
1/2 liter water
2 aardappelen (samen circa 150 gram)
vleesbouillonblokjes (voor 1 liter bouillon)
1 groot blik bruine bonen (netto 850 gram)
1 rookworst (225 gram)
peper, zout, maggi
…
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
4 kleine pompoenen
4 uien
12 kleine friszure appels
(6 theelepels gedroogde rozemarijn)
6 liter bouillon(kip ofgroente)
500 ml creme fraiche
6 cm verse gember, stevig stuk dus
1,5 kilo aardappels …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
500 gr paddestoelenmelange
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetl. olijfolie
2 tl verse of gedroogde tijm
250 ml witte wijn
500 ml kippen of kruidenbouillon
200 ml creme fraiche
…
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Deze soep is heerlijk als hoofdmaaltijd met en salade in het weekend! …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
!
300 g voorgekookte couscous (pak)
100 g rozijnen
150 g belegen Goudse kaas in blokjes
500 g tomaten in stukjes
1 ui, gesnipperd
het sap van 2 citroenen (± 1dl)
1 a 1,5 dl olijfolie
50 g gehakte groene kruiden (peterselie, munt, bieslook, kervel)
peper en zout
…
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 ui
1 teen knoflook, gesneden
1 zalje fijne soepgroenten(150 gr.)
2 eetl. olie
1 zakje panklare spinazie(300 gr.)
200 ml. kokosmelk
1 eetl. chilipoeder
1 ciabattabrood …
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Verrasend door de toevoeging van appelmoes …
Lees verder »
-
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
900 g uitgebeende kip, zonder vel, in blokjes / kipfilet
6 dl water
6 groene kardemompeulen
1 pijpje kaneel van 5 cm
4-6 kerrieblaadjes
1 el gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl kurkuma
3 teentjes knoflook, geperst
12 hele peperkorrels zwart
4 kruidnagels
1 ui, fijngesnipperd
115 g kokoscrème
zout naar smaak
sap van 2 citroenen
gefrituurde uitjes, als garnering …
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
50 gram boter
60 gram bloem
1/8 liter room
1 liter bouillon
2 eetlepels Groninger Mosterd (grove)
½ bakje spekjes
1 kleine prei (in ringen)
…
Lees verder »
-
Bewaard
9
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering5van5
1 zakje saffraan
3 eetl. olijfolie,
2 uien,heel fijn gesnipperd
50 gr blanke amandelen
1 eetl boter
peper
1/2 tl kaneel
1,5 liter lams of runderbouillon
500 gr. rund of lamsgehakt
3 eetl. fijngehakte verse koriander
2 eieren
flinke hand vol vermicelli
2 eetl. fijngeknipte peterselie
3 eetl. verse citroensap.
…
Lees verder »
-
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 kleine ui,gesnipperd
1 teentje knoflook,fijngehakt
1 el olijfolie
350 g panklare bloemkoolroosjes
1/2 zakje amandelschaafsel(à 55 g)
125 ml crème fraîche of crème fraîche light
1 1/2 el citroensap
staafmixer of keukenmachine
…
Lees verder »
-
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Bak ze voor je lief op Valentijnsdag! …
Lees verder »
-
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Chermoula;, ook om te marineren, saladedressing, of voor pasta. In de koelkast blijft het 3-4 dagen goed. …
Lees verder »
-
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 eetl. olijfolie
1 ui gesnipperd
500 g rijpe tomaten in stukjes
1/2 eetl. gedroogde italiaanse kruiden
750 ml. groentebouillon
250 g koelverse tortellini
2 takjes verse basilicum, in reepjes
50 g verse parmezaanse of oude kaas, in krullen
Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui zachtjes aan
Schep de tomaat en kruiden erdoor en bak ze 2-3 min. zachtjes mee.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10-15 min. zachtjes koken.
Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing
pureer met de staafmixer de tomaten met bouillon tot een gladde gebonden soep.
Breng de soep in diepe borden en leg in het midden de tortellini Strooi het basilicum en de kaas erover.
Lekker met kaasstengels. …
Lees verder »
-
Bewaard
7
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5