1. Home
  2. decemberkind
  3. Recepten van decemberkind
Recepten van decemberkind

200 gram bloem, 100 gram bruine suiker, 15 gram speculaaskruiden, 100 gram gesnipperde amandelen, 1 a 2 eetlepels water, iets zout, aardappelmeel  …  Lees verder »

150 gram amandelen, 150 gram poedersuiker, 1 1/2 eetlepel rozenwater, cacaopoeder …  Lees verder »

300 g bloem, 175 g basterdsuiker, mespunt zout, 2 zakjes vanillesuiker, 250 g harde boter of margarine (of half om half), 1 groot ei, 250 g (diepvries)amandelspijs, 1 zakje garneeramandelen, 50 g gepelde hazelnoten  …  Lees verder »

2 eiwitten, snufje zout, 125 g kristalsuiker, boter, bloem  …  Lees verder »

200 g blanke amandelen, 100 g hazelnoten, 2 eiwitten, 100 g bakkershoning, 500 g suiker, ouwel  …  Lees verder »

1 dl slagroom, 200 gr couverture, 25 gr zachte boter, 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels gezeefde poedersuiker, 1/2 theelepel kaneel  …  Lees verder »

250 gr zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak, 2 eetlepels speculaaskruiden, 150 gr (licht)bruine basterdsuiker, 75 gr boter, 4 eetlepels melk, (50 gr ontvliesde amandelen), …  Lees verder »

450 gr bloem, 350 gr roomboter, 225 gr bruine basterdsuiker, 5 theelepels bakpoeder, 4 eetlepels speculaaskruiden, zout …  Lees verder »

Dit is het recept voor de echte "pepernoten", dus geen kruidnootjes, die in de volksmond ook altijd pepernoten worden genoemd. …  Lees verder »

250 gr bloem, 3 gr bakpoeder, 5 gr kaneel, 2 1/2 gr gemalen kruidnagel, 2 gr kardemom, 1 gr gemberpoeder 125 gr boter, 125 gr bruine basterdsuiker, 50 gr schenkstroop, 3 gr zout …  Lees verder »

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei  …  Lees verder »

Gemalen koffie voor 4 kopjes, 1 theel. sinaasappelrasp, 2 eetl. sinaasappellikeur, slagroom, sinaasappelschilletjes, voor de chocoladetruffels: 40 g boter, 1/2 dl slagroom, 125 g pure chocolade, cacaopoeder …  Lees verder »

? 1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 8 stuks) ? 1 eetlepel olie ? 1/2 potje kant-en-klare satesaus (265 ml)  …  Lees verder »

Dikke roomboterspeculaas stap-voor-stap hapje, 2 personen ? 250 g zelfrijzend bakmeel ? 150 g donkere basterdsuiker ? 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden ? 100 g ijskoude roomboter ? evt. 2-3 eetlepels melk  …  Lees verder »

? 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) ? 45 g garneeramandelen ? 3 eieren (M) ? 1 bekertje creme fraiche (125 ml) ? 150 g suiker ? 2 zakjes vanillesuiker ? poedersuiker om te bestrooien ? 1 eetlepel bloem om te bestuiven ? 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten  …  Lees verder »

? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) ? 2 eetlepels bloem ? 250 g rundergehakt ? 1/2 theelepel oregano ? 1/2 teentje knoflook , geperst ? 10 groene olijven , fijngesneden ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot) ? cayennepeper ? 1 eierdooier  …  Lees verder »

Amandelkoekjes hapje, 25 personen ? 45 g blanke amandelen ? 350 g bloem ? 200 g suiker ? 1 theelepel sinaasappelrasp van schone sinaasappelschil ? snufje zout ? 185 g boter of margarine (op kamertemperatuur) ? 1 eierdooier  …  Lees verder »

? 1 grote winterpeen ? 2 eetlepels olie ? 100 ml sinaasappelsap ? 750 ml kippenbouillon (van tablet) ? 1 schaaltje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g) ? versgemalen zwarte peper ? 4 eetlepels slagroom  …  Lees verder »

50 g boter, 150 g bruine basterdsuiker, 1 ei, 2 el koekkruiden, 50 g gember of sukade, 150 g zelfrijzend bakmeel, ca 1 dl melk …  Lees verder »

Top