1. Home
  2. de_appelschuur
  3. Recepten van de_appelschuur
Recepten van de_appelschuur

Met spekjes en een scheutje zoete room …  Lees verder »

Het is de verse gemberwortel die de chutney een zekere pittigheid verleent. De hoeveelheid gemberwortel kunt je verhogen wanneer je van extra pittig houdt. En wanneer dat nog niet voldoende zou zijn kunt je er ook nog enkele theelepeltjes sambal oelek doorroeren. …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

Soms tref je op een erf nog een kweepeer aan. Ooit is het boompje er aangeplant vanwege zijn harde, gele en aromatische vruchten. Daarvan kunnen allerlei lekkernijen gemaakt worden waaronder deze kweeperen jam met appels …  Lees verder »

Appelrelish is bekend maar appelrelish waaraan mosterd een bijzonder accent verleent, is minder bekend. De relish leent zich goed om niet alleen bij vettere vleessoorten maar ook om bij licht gevogelte zoals kip en kalkoen te geven. …  Lees verder »

Combinatie van appel en geitenkaas met gehakte walnoten, lekker als voorgerecht maar kan ook als nagerecht gegeten worden. …  Lees verder »

De selderij-appelsaus smaakt voortreffelijk bij wild, lamsbout of lamskoteletjes …  Lees verder »

Overheerlijk nagerecht met appel en slagroom. …  Lees verder »

Met ceddar en zure appels …  Lees verder »

Voor een feestelijk effect kunt je de flensjes flamberen met Calvados en daarna bestrooien met poedersuiker. …  Lees verder »

Luchtige taart met brood, kwark, custard en appel. …  Lees verder »

Calvados …  Lees verder »

Warm bereide ketchups met een hoog azijn gehalte , zoals deze Engelse ketchup, kunnen tenminste zes maanden worden bewaard wanneer de flessen op de juiste wijze zijn gesteriliseerd en afgesloten. Bewaar de ketchup op een koele, droge en donkere plaats. …  Lees verder »

Een gekruide Engelse drank die rond Kerst gezamenlijk werd/wordt gedronken (zie ook Gebruiken) …  Lees verder »

Lekker op een snee zelfgebakken brood, of als bijgerecht. …  Lees verder »

Top