1. Home
  2. cuisinier63
  3. Recepten van cuisinier63
Recepten van cuisinier63

Eigenlijk kende ik koolvis alleen uit de diepvries. Ik wist niet eens dat het een echte vissoort was. Zelfs één die gevangen kan worden in de Noordzee . Het is familie van de kabeljauw en staat in Duitsland als Seelachs (zeezalm) op de menukaart. Vroeger aten we het zo nu en dan. Later toen ik groot was eigenlijk nooit meer. Maar plots had ik er zin in. Een heerlijke budgetmaaltijd waar, wonder-boven-wonder, ook mijn kinderen twee keer van opschepten. Eet het met gekookte aardappelen, aardappelwedges, verse groente of een groente uit de diepvries zoals bijvoorbeeld tuinboontjes. Kijk ook eens op www.hetetenisklaar.com voor nog meer recepten. …  Lees verder »

Een heerlijke eenvoudige oventaart. Weer eens wat anders dan een pitabroodje en knoflooksaus De bodem kan gebruikt worden voor alle hartige taarten. De tzatziki is heerlijk fris. …  Lees verder »

Thuis wordt met de regelmaat van de klok gelijnd. En natuurlijk moet daar rekening mee worden gehouden. Vandaar dus dit recept voor een magere kipfricassee en ook nog eens zeer eenvoudig te maken. het recept staat ook op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Heerlijk gerecht waarbij het vlees gegaard wordt in de oven en de groenten en aardappels stoven op het fornuis.Lekker pittig gekruid. Serveren met een frisse salade. Zie voor meer achtergronden bij dit gerecht dit blog: http://hetetenisklaar.wordpress.com/2014/01/20/poolse-winkel en voor nog meer recepten kijk je op http://hetetenisklaar.wordpress.com. …  Lees verder »

Lendenbiefstuk of entrecote met een heerlijke pittige paprikasaus. Dit recept was op 6 mei 2010 het recept van de dag. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

Een heerlijk, eenvoudig en snel visgerecht uit de oven. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com. Met dit gererchtje heb ik deelgenomen aan de Life tastes good champignonship in 2010. Het is mijn meest ondergewaardeerde recept op Smulweb. …  Lees verder »

Deze keer een meer herfstachtig recept. Ten minste dat vonden ze bij mij thuis en de tijd leent zich daar ook voor. Ik vond het een heel bijzonder recept en vond het eigenlijk nergens op deze wijze. Beetje apart en erg smaakvol. Waarschijnlijk komt het ergens uit de buurt van Minden in Nordrhein-Westfalen. Vlak bij huis dus eigenlijk. Natuurlijk heb ik er een eigen draai aan gegeven. Kijk voor dit en andere recepten ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

Of kippenragout in Nederland of Vol-au-vent in België en Frankrijk. Al wordt met Vol-au-vent ook vaak het bladerdeegmandje bedoeld waar de ragout in gaat. Ik ontdekte het recept voor deze fricassée toen ik op zoek was naar een streekgerecht van hier net over de grens. En of ik het nu gevonden heb weet ik eigenlijk niet. In ieder geval is het een klassiek gerecht en wordt het bij onze zuiderburen waarschijnlijk meer gegeten als onderdeel van de maaltijd dan bij ons. Ik eet ragout meestal bij mijn brood. Gauw even een blikje opwarmen en lekker soppen. Of, iets chiquer, als onderdeel van een lunch in een bladerdeegmandje. Maar deze poule fricassée kan een volwaardig onderdeel van een warme maaltijd zijn. Wij vonden het heerlijk met rijst, maar het kan ook met een bloemige aardappel. Helaas is het wel meer werk dan een blikje opwarmen. Maar dat heeft dan ook niets meer met elkaar te maken. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Dit heerlijke pasta recept is vertaald uit het Italiaanse Kookboek "Pasta con fantasia". De vertaling van het gerecht is Tagliolini met kip en prei. Tagliolini is een dunnere versie van de tagliatelle en kan daar door worden vervangen. Let op: Dit gerecht is een primi. Vandaar dat de hoeveelheden niet groot zijn. Mocht je het als volledige maaltijd willen eten dan zal je de hoeveelheden moeten aanpassen. Meer achtergronden op mijn kookblog http://hetetenisklaar.wordpress.com. Kom eens een kijkje nemen. …  Lees verder »

Vers, snel, lekker. Deze pasta Pesto is het allemaal. Natuurlijk valt of staat het gerecht met de kwaliteit van de ingrediënten. Probeer verse pasta te gebruiken en gebruik een goede pesto. Haal je vlees eens bij een (biologische) slager. De Italiaanse keuken is één van mijn favorieten. Maar er zijn er meer. Kijk ook eens op mijn blog http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Cawl is een gerecht uit Wales, perfect voor herfst- en winteravonden. Het kan naar believen worden aangepast. Traditioneel is het een eenvoudige lams- (of runder-) en groentestoofschotel. De groenten zijn afhankelijk van het seizoen. Meestal wordt gebruik gemaakt van wortelgroenten zoals wortel, pastinaak en koolraap. Maar ook prei en ui gaan er in. Met name prei wordt in Wales veel gegeten. Cawl kan worden geserveerd als een twee-gangen maaltijd. De bouillon wordt dan afgegoten en dient als een lichte soep. Vervolgens gelden het vlees en de groenten als hoofdgerecht. Maar uiteraard kan het ook bij elkaar worden gegeten als stevige maaltijdsoep. De beste cawl wordt bereid op maandag en dinsdag en pas gegeten op woensdag. Het wordt geserveerd met brood en boter. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com voor nog meer recepten en achtergrondverhalen. …  Lees verder »

Een heerlijk streekgerecht uit Picardië in Noord-Frankrijk. Lees meer op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Een heerlijk voorgerecht met verse tonijn. Een succesnummer voor ieder dineetje. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Alleen bij het lezen van het recept liep het speeksel al in mijn mond. Maar bovenal zo simpel! Zorg wel voor goede biefstuk. daarmee valt of staat het gerecht. …  Lees verder »

Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt. Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

Een heerlijk eenvoudige tapas of als voor- of tussengerecht. Kijk voor dit recept en andere ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

Een typisch Brabants worstenbroodje. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan een saucijzenbroodje. Mijn recepten kan je ook vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Een heerlijk pittig kipgerecht geserveerd met rijst en groenten. Een onverwacht succes! Hoe ik tot dit en andere recepten ben gekomen kan je ook lezen op http://hetetenisklaar.wordpress.com …  Lees verder »

Een heerlijke Oosterse Amuse of voorgerecht. Lekker snel en eenvoudig te maken. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com voor leuke gerechten en achtergronden. …  Lees verder »

Een heerlijk stukje gegrilld rundvlees met een pittige mierikswortel-mayonaise, salade en gefrituurde uien. Dit is één van mijn favoriete gerechten. Kijk voor meer favorieten op mijn blog: http://hetetenisklaar.wordpress.com. …  Lees verder »

Top