1. Home
  2. cpkielema
  3. Recepten van cpkielema
Recepten van cpkielema

Paneermeel zelf maken is heel eenvoudig. …  Lees verder »

Van alles zelf proberen. Dus ook de frikandel zeker lekkerder dan uit de cafetaria.Kan zelf expimenteren met een smaak die je zelf het lekkerst vind. …  Lees verder »

Hamburger altijd lekker. …  Lees verder »

Een lekkere saus die als basis kan dienen voor veschillende vleesbereidingen. De bouillon maak Ik zelf altijd vers door een pan met 2 ltr water, 1ui ongepeld en doormidden gesneden,prei,selderie,foelie,1kruidnagel,wortel en laurieblad ongeveer 1uur te laten trekken. Daarna zeven en warm houden. Dit is dan een neutrale bouillon die de saus ook een neutrale smaak geeft. Wil je de bouillon wat meer kleur geven doe dan de ui met de gesneden kant naar beneden in een droge koekenpan wat aanbraden.(mag best wat donker zijn).Dit geeft dan ook een goede smaak aan de bouillon. De paprikasaus als deze klaar is,is prima in te vriezen en weer ontdooit goed te gebruiken als het vlees gebraden is deze toe te voegen aan de braadjus van het vlees. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Soms zit je te verzinnen WAT MOET IK NU WEER OP TAFEL ZETTEN. Heb een paar weken geleden een slowcooker gekocht en koop dan wat vlees bij de slager en kijk dan wat ik nog verder in huis heb en ga dan experimenteren met van alles.Zoals nu bijvoorbeeld heb ik Lamsvlees gekocht en in de koelkast gekeken wat er nog lag. Gebruik altijd kerrie in mijn gerechten dus met lamsvlees is dat een prima combinatie. Het leuke van een slowcooker is het eten van tevoren wat voor te bereiden en daarna rustig te laten sudderen in de cooker.(Iets wat mijn moeder en grootmoeder al deden op een peteroliumstel wat nu in deze moderne tijd niet meer in gebruik is maar met de slowcooker hetzelfde resultaat geeft.Heb nog wel meer dingen in de koelkast liggen maar eerst dit eens geprobeerd. …  Lees verder »

Verse peper groen 500 gr verse peper rood 500 gr uien 1000 gr keriepoeder 40 gr gemberpoeder 20 gr serehpoeder 10 gr zout 100 gr trassie 1 eetl knoflook 1 bol gemberstroop 1 dl tabasco naar smaak zonnebloemlolie 1 dl …  Lees verder »

Top