Dit recept kreeg ik via mijn schoondochter Maaike … Lees verder »
Dit recept kreeg ik via mijn schoondochter Maaike … Lees verder »
Op een slome zaterdag zocht ik allerlei spullen uit de keukenkastjes bij elkaar en maakte er deze heerlijke piza bij. Vanzelfsprekend zijn de ingrediënten te vervangen naar keuze. … Lees verder »
Een heerlijk smeuiige kruidkoek die zonder boter bereid wordt. … Lees verder »
Verrukkelijk notenbrood dat zonder boter is bereid … Lees verder »
Superlekker dessert van diepvriesvruchten … Lees verder »
Leuk receptje, gekregen van Marian … Lees verder »
Een frisse salade met pittige toets … Lees verder »
Snelle, heerlijke muffins. Leuk om met kinderen te maken (en op te eten vooral:-) … Lees verder »
De allerlekkerste brownies ooit! … Lees verder »
8 jonge preitjes/75 gram hazelnoten/2 eetlepels grove (honing)mosterd/ 1 theelepel suiker/2 eetlepels appelazijn/5 eetlepels hazelnootolie/3 eetlepels grof gehakte peterselie/peper/zout/200 gram geitenkaas … Lees verder »
3 eidooiers/175 gram boter/2 eetlepels grove mosterd/2 eetlepels citroensap/zout/peper/12 kleine lamskoteletjes/olie … Lees verder »
1 kleine ui/ca.1,250 liter kippenbouillon/25 gram boter/4 eetlepels olijfolie/400 gram risottorijst/3 eetlepels Dijon-mosterd/zout/peper/100 gram oude kaas … Lees verder »
1 kg witte asperges/zout/100 gram boter/1 sjalotje/0,5 dl. witte wijn/0,5 dl visfond/2,5 dl slagroom/400 gram (verse) groene tagliatelle pasta/2 eetlepels citroensap/2 eetlepels dragonmosterd/200 gram (warme) gerookte zalmblokjes … Lees verder »
1 middelgrote bloemkool/3 geroosterde paprika's uit pot/1 plak Bettine Blanc geitenkaas van ca.150 gr./1 potje creme fraiche/eventueel geschaafde amandelen … Lees verder »
Thee … Lees verder »
De naam van dit ijs doet geen recht aan de verrukkelijke smaak, dus maak het eens en geniet! … Lees verder »
900 gr. riblappen (of runderlappen)/25 gr. boter/half duobakje magere spekreepjes/1 runderschenkel met been/2 uien(fijngesnipperd)/halve fles volle rode wijn/1 winterpeen(in kleine blokjes)/ 2 eetlepels bloem/1 pot vleesfond (380 ml)/1 potje zilveruitjes/2 laurierblaadjes/2 takjes rozemarijn/5 takjes tijm/1 teentje knoflook, gepeld en geplet/1-2 gedroogde chilipepertjes/2 bakjes grotchampignons (a 175 gr., schoongeveegd) … Lees verder »
Voor de bodem: 50 gr. boter/225 gr. biscuit Voor de vulling: 275 gr. mascarpone/175 gr.kwark/2 eieren, losgeklopt/3 eetl. witte basterdsuiker/250 gr. witte chocolade, in stukjes/ 2 bakjes verse frambozen (of ingevroren) Voor het glazuur: 115 gr. mascarpone/75 gr. kwark/witte chocoladekrullen en frambozen ter garnering. … Lees verder »
200 gr. After Eight (au bain marie)/ 150 gr.vloeibare margarine/125 gr.witte basterdsuiker/150 gr. boerencakemeel, gezeefd/4 grote eieren/4 eetl. koffieroom/4 eetl. koffielikeur(Tia Maria of Bailey's)/1/8 l. slagroom/100 gr. witte chocolade, fijngehakt … Lees verder »
320 gr. bloem/250 gr. roomboter, op kamertemperatuur/250 gr. witte basterdsuiker/snufje zout/ handje rozijnen/4 grote appels(cox of goudreinetten), geschild en in plakjes/ 1eetl. kaneel/1 eetl. bruine basterdsuiker/2,5 dl. appelsap/1 zakje taartgelei(bijv.Taar-tina van Oetker) 9 … Lees verder »