1. Home
  2. cloudstormer
  3. Recepten van cloudstormer
Recepten van cloudstormer

Vanzelf ontstaan toen ik een dagje restverwerking had …  Lees verder »

Uit de folder van de Duitse Aldi-Nord gehaald. Zelf vertaald en getest. Meestal bekijk ik recepten uit winkelfolders met enig wantrouwen en twijfel, maar ik heb het er in augustus 2018 toch maar op gewaagd. Het is lekker! …  Lees verder »

Van Peter van K gekregen. Ouderwets lekker, maar het bevat aardig wat alcohol. …  Lees verder »

Ik heb dit eenvoudig te maken recept al meerdere keren gemaakt. Gewoon een keertje doen, het lijkt ingewikkelder dan het is! …  Lees verder »

Overgenomen uit het Blue Band-boekje, ik geloof uit 1986. Ik maak het elk jaar een paar keer, want het is erg lekker.  …  Lees verder »

Dit is wel zó lekker! IJs zet tijdens het bevriezen iets uit. Deze hoeveelheid komt uit op ongeveer 7 dl. …  Lees verder »

Dit is losjes gebaseerd op de bestaande Chinees-Surinaamse recepten. Surinaams eten is lekker, maar je moet eigenlijk met je neus erop staan om te kijken hoe ze het doen en zelf opschrijven. Het recept dat ik kreeg had een ingrediëntenlijst met "weinig knoflook" of "veel uien", "weinig rijst-azijn." Dit is goed te doen en lekker! …  Lees verder »

Zelf gemaakt met hulp van een Amerikaanse website voor het kruidenmengsel. De gember maakt dat het wat beter verteert en niet zo rommelt in je buik. …  Lees verder »

Dit is een vervanging voor de kant en klare zakjes van fabrikanten, maar dan zonder glutamaten, veel zout en nog meer smaakverhogende stoffen die je eigenlijk niet wilt hebben. …  Lees verder »

Van een collega gehad. Het bijzondere hieraan is dat je geen pakje van een fabrikant gebruikt, maar de kruidenmix zelf maakt. Haal de kruiden in een flinke plastic zak van de markt. In Rotterdam haal ik ze bij een Marokkaanse koopman. En haal dan ook even bij dezelfde mannen de kruiden / specerijen om zelf kerrie te maken (ook een recept van mij). Dan hoef je niet meer van die dure potjes uit de supermarkt te halen. Niks van die zakjes kant en klaar gesneden "indische" groenten van twijfelachtige houdbaarheid, maar gewoon een paar preien. Al met al ben je heus niet langer bezig dan met door een fabriek voorbereide nasi.  Laos kan in recepten desnoods vervangen worden door gemberpoeder (djahé) en een beetje peper (wiki). De plant is wel familie van de gember, maar heeft een iets pittiger smaak.  …  Lees verder »

Dit maak ik al een aantal jaren. Een stuk lekkerder dan een fabriekssalade en je doet er geen rommel in! …  Lees verder »

Een stoofpot met uitleg over het hoe en waarom van aanbraden. Een aanrader voor al die mensen die het maar steeds niet lukt draadjesvlees te krijgen.  Oven. …  Lees verder »

Het recept in het kookboek van Heel Holland Bakt klopt niet. Dan blijft het resultaat veel te nat om te kunnen eten met een vorkje.... Ik heb uitgevogeld waarom het niet goed gaat en het recept op twee punten aangepast: de hoeveelhei room is verminderd en de baktijd is verlengd. …  Lees verder »

Ook zo genoeg van die veel te cremige pindakaas uit de fabriek? Verlang je terug naar die echte ouderwetse pindakaas?  Als je het zelf maakt, weet je wat er in is gedaan. Zonder stabilisatoren, houdbaarheidsmiddelen, suiker, sulfiet of smaakversterkers. Zonder soja- of andere verkeerde oliën. Ook altijd zo dat die fabrieks-pindakaas een dag later nog omhoog komt? Het overkwam me laatst nog, nota bene met biologische pindakaas. Met deze pindakaas overkomt je dat niet. Zelf getest! …  Lees verder »

Duitsers noemen het Birnenkuchen. Wij noemen het perentaart. Lekker en makkelijk te maken. De taart wordt gemaakt op het hoge bakblik in de oven. Als je het een paar gemaakt hebt, heb je tien minuten nodig voor het deeg en een kwartier om het fruit te schillen en te snijden, 10 minuten om de vorm voor te bereiden en te vullen en tot slot een half uur voor het bakken, vijf minuten om er de jam over te kwasten. Basterdsuiker vind je niet in Duitsland, maar dat kun je gerust hierin gebruiken.  Wat je wel vindt: Butterschmalze. Bij ons heette dat vroeger, tijdens de boterberg-crisis, Braderije. Dat was boter waar het vocht uit gehaald was. Perfect spul om te braden en te bakken! …  Lees verder »

Een recept gelezen en direct gedacht "dat is veel te zout en dat kan ik beter". En dat lukte! En nee, het zal zeker niet mager zijn, maar het is wel lekker. De cashewnoten: soms lukt het niet die ongezouten te kopen. Als je ergens een notenkraam weet, probeer het dan daar. Of neem een handje gezouten noten en beweeg die rollend tussen de handen. Je zult verbaasd zijn hoeveel zout er aan je handen achterblijft.  …  Lees verder »

Zááálig. Vooral het ontvliezen is secuur, maar het resultaat is erg goed. Zwezerik kun je krijgen bij de betere slager, meestal bevroren. Laat het dan afgedekt 24 uur in de koelkast ontdooien. …  Lees verder »

Een heel lekker nagerecht, maar wel machtig! …  Lees verder »

Top