1. Home
  2. chipotle
  3. Recepten van chipotle
Recepten van chipotle

Fusion op zijn best; het smaakt zo verrassend als het recept eruit ziet. Probeer de knoflook in de labne discreet te houden, en strooi royaal met de steranijs cashew praline, die zorgen voor een aromatisch zoetje en een heel prettige bijt. Een wauw-recept! …  Lees verder »

Makkelijke, oergezonde en snelle maaltijd boordevol smaak. …  Lees verder »

Kerstdiner kwaliteit chocoladedessert; chocoladecake met een vloeibare vulling die gemaakt is met bergamotthee. Bij het aansnijden komt de warme vulling uit het cakeje. Moelleux is het andere woord voor chocolat fondant. Een absolute topper. …  Lees verder »

Fusion van Libanon en Israel; de tangy tahin smaak van de houmous en de aromatische shoarmamruiden. Belangrijk is een dikke laag houmous, veel peterselie en maak het af met citroensao. …  Lees verder »

Thaise rijstsalade met een vietnamese Nuoc Mam Cham saus. Wij eten hem met gebakken tofu, of gewoon als zodanig. Afgekoeld is hij het lekkerst. …  Lees verder »

Een klassieker die makkelijk mislukt als een klein dingetje niet klopt - op Masterchef werd het een kerkhof genoemd. Maar als je alles goed oefent en oog hebt voor elk detail, en heel precies de temperatuur, en tijd in de gaten houdt heb je te allen tijde een knaller voor elke gast. …  Lees verder »

Elegante mexicaanse tortilla, met lichtroze gekleurde uien die door de voorbehandeling hun uienscherpte zijn kwijtgeraakt. Als je geen pasilla of chipotle pepers kunt krijgen, varieer dan gerust met andere smaakmakers. …  Lees verder »

Dit is zo`n prachtige smoothie, een apart receptje waard. De verfijnde smaak en textuur van de pitaya (drakenvrucht, dragonfruit), met een beetje kokos erbij. …  Lees verder »

De lekkerste Glühwein die ik tot nog toe heb gehad.. een echte topper! Je gaat er snel van tollen, zeker als je wat met de cognacfles uitschiet. Er zitten 4 verschillende dranken in, en een set heerlijke smaakmakers. God jul! …  Lees verder »

Ik ben nooit een bonenfan geweest - tot ik in de diepvries van de toko Edamame ontdekte. Al jaren kookten mijn favoriete chef ermee! Edamame zijn de ontdopte sojaboon kernels, kant en klaar in een zak, makkelijker kan niet, en ze blijven prachtig groen in het gerecht. Meer dan dat, ze hebben een heerlijke notige smaak. Licht stomen is genoeg. …  Lees verder »

Kruidige, niet scherpe chili con carne. De scherpte kun je bijstellen met de chiliboter. Varieer met een heerlijk bruin bier naar keuze. …  Lees verder »

Zeer maritieme salade; het is echt de moeite waard om die sexy bonito flakes te pakken te krijgen. Ze geven de salade een kick, en mijn gasten vonden het een topper. …  Lees verder »

Ik ben gek op tiramisu, en wie niet? Maar het is een caloriebom zonder weerga, en daarom maak ik hem zelden. Vaak op zoek geweest naar light varianten, maar de meeste recepten gebruiken nog steeds te veel vet. De Bamix bracht uitkomst. Met de klopper kun je magere melk tot een slagroom-achtige textuur kloppen, en met een klein beetje suiker erbij is het gewoon als dikke slagroom. Het is een klein wonder, dat wel enige oefening nodig heeft. Goede beker, magere melk (2-3 cm, niet meer) en de juiste tijd in de vriezer. Het eindproduct is echt heerlijk. Gebruik Kahlua, amaretto of andere koffielikeuren halen het niet erbij. Niet alleen ultra ultra light, ook super super lekker. …  Lees verder »

Toen ik dit recept gemaakt zag worden op de BBC bij Masterchef, kon ik niet wachten om het uit te proberen. Heerlijk en apart door de grof gehakte peperkorrels, die het recept op zich al pittig maken. Uitkijken dus met de lombokskes! Ottolenghi gaat richting Azie, en er staan ook al wat indonesische klassiekers in zijn boek, dat overigens een aanrader is. De black pepper tofu wordt een rasechte klassieker thuis. …  Lees verder »

Oude AH klassieker, lekker gerecht, leuke fusion van Italië en het Midden Oosten. Probeer een goede kwaliteit gedroogde abrikozen te krijgen, het beste gaat het als ze nog een beetje sappig zijn. Een Chardonnay op hout doet het er goed bij. …  Lees verder »

1 1/2 el olijfolie 2 uien, gehakt 5 t knoflook, gehakt 1 el chili 1 el gemalen koriander 1 blik a 400 g tomaten in blokjes 1 blik tomaten puree 500 g zwarte bonen, gewassen 2 el gepureerde chipotle in adobo 2 tl oregano (liefst Mexicaanse) Gorf zeezout 500-700 g pompoen, in 1 cm blokjes zure room peper smeuiige boerenkaas rode ui, gehakt verse koriander …  Lees verder »

Hartige taart uit de Libanese / MO keuken met een aromatische combinatie van topinambur (aardpeer, een aardappelsoort met een verfijnd aroma) en swiss chard (snijbiet, slasoort met rode steeltjes). Het recept komt uit het bekende Ottolenghi restaurant uit London. …  Lees verder »

Wat een boerenkoolstamppot is voor Nederland, is dit gerecht voor Bari. Cime di rapa is een soort broccoli, met veel blad. Moeilijk te krijgen in Nederland, maar ik maakte een variant met chinese Kai Laan (toko) die net zo smaakte als het origineel dat ik in Little Italy at. Kritisch voor de smaak zijn de bruin gebakken knoflookjes, ze geven een heerlijk bittertje. Veel recepten voegen ook een beetje ansjovisfilet toe, dat met de knoflook (tot moes) wordt meegebakken. …  Lees verder »

60 ml (2 ounces) Pisco 2 el (1 oz, 30 ml) vers limoensap 1 el (1/2 oz, 15 ml) simple syrup 1 eiwit 1 kop ijsblokjes 3 druppels Angostura bitter  …  Lees verder »

Top