1. Home
  2. chantalp
  3. Recepten van chantalp
Recepten van chantalp

In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt, is de croissant van oorsprong niet Frans. Het kent zijn oorsprong in Oostenrijk, om precies te zijn in Wenen. In 1683 was het Koninkrijk Oostenrijk-Hongarije in oorlog met Turkije. De Turken bedachten een slim plan en groeven een tunnel onder de vestingwallen. Het lot wil dat die tunnel uitkwam bij een bakkerij. De bakkers sloegen alarm en de Turken werden verslagen. Om de triomf te vieren besloten de bakkers een speciaal luxe broodje te bakken. In de Turkse vlag zit een afbeelding van de wassende halve maan. Zo ontstond de croissant, die pas 300 jaar later in Frankrijk terechtkwam. …  Lees verder »

Lekker als hoofdgerecht op een luie zaterdag, maar ook een spectaculair lekkere lunch! …  Lees verder »

250 gram broccoli 250 gram pastapijpjes 1/2 eeltepel olijfolie 250 gram verse zalm (mag ook uit blik of gerookte zalm zijn) 1 glas witte wijn of witte vermout 8 takjes verse dragon 175 gram magere kwark 6 eetlepels halfroom 2 theelepels citroensap zout en vers gemalen peper 8 citroenpartjes voor de garnering  …  Lees verder »

Ruim van te voren beginnen.Wel veel werk maar zeer de moeite waard! …  Lees verder »

SMULLEN!!! …  Lees verder »

Leuk om een keer zelf zo'n mooi ei te maken. En versieren zoals je zelf wilt. …  Lees verder »

Lekker bij een Paasbuffet …  Lees verder »

12 kwarteleitje, 300 gr. bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 2 tl kurkuma, (Kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd, wordt gewonnen uit de plant Curcuma longa. Koenjit is de van oorsprong Maleise naam van de specerij. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder (curry) en geeft hieraan zijn gele kleur (die ook de bijnaam Indische saffraan verklaart). De specerij is mild bitter van smaak.) 1 tl zout, 1/4-1/2 tl tabasco, 100 gr. gesmolten boter, 3 losgeklopte eieren, 1-1,5 dl melk,  …  Lees verder »

Met heel wat variaties bij serveertips …  Lees verder »

Niets lekkerder. Eigen gemaakt paasbrood op de ontbijttafel. …  Lees verder »

"Dit is nog eens een variatie op". Ook makkelijk als er onverwachts visite komt. Recept is voor ong. 10 tompouces …  Lees verder »

Voor 15 stuks …  Lees verder »

Weer eens wat anders dan het gekookte eitje bij het ontbijt: gegratineerde eieren met oude kaas en peterselie …  Lees verder »

250 g gemengde salade 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt 12 zwarte olijven zonder pit 2 eieren, hardgekookt, in parten 3 (tros)tomaten, in parten 100 g haricots vert, beetgaar gekookt 1 el kappertjes, om te garneren Voor de dressing: 40 ml olijfolie 1 el citroensap ½ tl Dijonmosterd 1 teen knoflook, gehakt 1 tl honing zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

Wie sneller klaar wil zijn, kan ook diepvriesbladerdeeg gebruiken. …  Lees verder »

Een fris-zure, niet-zoete soep voor hen die wel eens wat anders willen eten. …  Lees verder »

Zeer smakelijke combinatie van vlees en groente waar patat, aardappelpuree of drooggekookte rijst prima bij past …  Lees verder »

Alternatief hapje voor bij de borrel, niet vet en lekker pittig. …  Lees verder »

Deze soesjes vormen, versgebakken, een voordelige traktatie. Ook als een "luxe-aardappel"bij een diner zijn ze heerlijk. …  Lees verder »

Top