Voor: 1 brood … Lees verder »
Voor: 1 brood … Lees verder »
Kg rundvlees 2 eetl braadvet 2 grote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook,geperst 30 g bloem 2,5 dl runderbouillon 2,5 dl guinness 2 grote wortels, in plakjes 2 laurierblaadjes 1 takje tijm gemalen peper ? kop pruimen,gehalveerd (naar keuze, zie Let op) fijngehakte peterselie,als garnering. … Lees verder »
Lekker met Iers bier. … Lees verder »
8 varkens- of runder worstjes 4 plakken bacon 30 g braadvet 2 grote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflok, geperst 4 middelgrote kruimige aardappelen, in schijfjes van 3 mm ? tl gedroogde salie gemalen peper 2 dl kippenbouillon 2 eetl. fijngehakte peterselie. … Lees verder »
1 kg lamsbouten 2,5 l water 3 preien, in dunne ringen 3 wortels, in blokjes van 2 cm 2 uien, in blokjes van 1 cm 1 kop gerst, goed wassen 2 teentjes knoflok, geperst gemalen peper ? kop fijngehakte peterselie … Lees verder »
60 g boter 3 middelgrote uien,gesnippers 2 preien, in ringen gesneden 750 g aardappelen,in blokjes van 1,5 cm 1/3 kop havervlokken 2 teentjes knoflook,geperst 0,5 liter kippenbouillon 0,5 liter melk gemalen peper gemalen notmuskaat fijngeknipte bieslook,als garnering. … Lees verder »
1 El btaadvet 3 grote uien, grof gesneden 250 g bacon, in blokjes zonder vetrand 2 middelgrote aardappelen, in blokjes 750 g raap, in dunne plakjes 1,5 liter kippenboillon gemalen peper gemalen nootmuskaat fijngehakte peterselie,als garnering … Lees verder »
Voor 1 cake van 23 cm ddorsnede. 500 g rozijnen, doormidden 500 g sultanrozijnen 1 kop bruine suiker 2 tl geraspte citroenschil 2 eetl citrpoensap 2,5 dl sterke thee, heet 1,5 dl Ierse whisky 4 geklutste eieren 450 g bloem 3 tl bakpoeder 1 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen nootmuskaat ? tl piment 3 eetl whisky (extra) … Lees verder »
Preisoep … Lees verder »
Een echt Iers gerecht.. … Lees verder »
Een beroemd recept. … Lees verder »
12 grote champignons 40 g gesmolten boter 1 kleine ui, gesnipperd 1 teentje knoflook. Geperst ? blaadje gedroogde tijm ? kop ham, in blokjes gemalen peper ? kop paneermeel 4 eetl fijngehakte peterselie 1 eetl. citroensap. … Lees verder »
Met salade een ideale avondmaaltijd of lunch. … Lees verder »
Dikke plakken bacon 500 g bloedworst 50 g boter 1 kleine ui, gesnippers 3 koppen kool 2 zure, groene appels, in schijfjes 2 eetl bouillon gemalen peper toost met boter. … Lees verder »
8 varkens- of runder worstjes 4 plakken bacon 30 g braadvet 2 grote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflok, geperst 4 middelgrote kruimige aardappelen, in schijfjes van 3 mm ? tl gedroogde salie gemalen peper 2 dl kippenbouillon … Lees verder »
Kg lamsbouten 2,5 l water 3 preien, in dunne ringen 3 wortels, in blokjes van 2 cm 2 uien, in blokjes van 1 cm 1 kop gerst, goed wassen 2 teentjes knoflok, geperst gemalen peper ? kop fijngehakte peterselie 1 takje peterselie,als garnering. … Lees verder »
60 g boter 3 middelgrote uien,gesnippers 2 preien, in ringen gesneden 750 g aardappelen,in blokjes van 1,5 cm 1/3 kop havervlokken 2 teentjes knoflook,geperst 0,5 liter kippenbouillon 0,5 liter melk gemalen peper gemalen notmuskaat fijngeknipte bieslook,als garnering. … Lees verder »
Raap ? baconsoep 1 El braadvet 3 grote uien, grof gesneden 250 g bacon, in blokjes zonder vetrand 2 middelgrote aardappelen, in blokjes 750 g raap, in dunne plakjes 1,5 liter kippenboillon gemalen peper gemalen nootmuskaat fijngehakte peterselie,als garnering … Lees verder »
1 nacht laten staan. Voor 1 cake van 23 cm doorsnede … Lees verder »
Scones met karwij en krenten (voor 16 stuks) … Lees verder »