1. Home
  2. cassiope
  3. Recepten van cassiope
Recepten van cassiope

Een all-in-one gerecht uit de Italiaanse keuken, met een tic van mij …  Lees verder »

Een variant van worstenbroodjes, maar dan gemakkelijk en snel voor de lekkere trek. Knakworsten vind ik zelf een melige consistentie hebben en weinig smaak. Daarom heb ik voor bockworsten gekozen, deze zijn smakelijker dan frankfgurters of knakworsten en hebben een goede afmeting voor bladerdeegvellen. De bockworsten van unox zijn, alhoewel prima van smaak en samenstelling door hun lengte niet erg geschikt. …  Lees verder »

Een goedkope en snelle maaltijd voor iedereen die een liefhebber is van pasta Dit gerecht kost totaal ongeveer €6.50, en kan 5 tot 6 mensen een maaltijd bezorgen …  Lees verder »

Lekker gemakkelijk en mager recept voor de Hollandse hap pûr sang: de gehaktbal. …  Lees verder »

Lekkere bonenschotel voor de vraatwolven. Of twee meer met minder vraatzucht of zin in wat lekkers. …  Lees verder »

Een lekker assortiment aan kipnuggets met verschillende smaken …  Lees verder »

Een tot hoofdgerecht omgebouwde carbonara die bij veel pastas goed tot zijn recht kan komen. Lekker voor een snelle Zaterdagmaaltijd. …  Lees verder »

De min of meer klassieke Hamburger uit New York …  Lees verder »

De hete maar vollere versie van het mini-loempiaatjes. Hierin kun je tenminste nog wat ingrediënten herkennen. …  Lees verder »

Een lekker rijstgerecht uit de traditionele Italiaanse keuken. Het is een vermoeiend recept omdat je bijna een uur lang de boel in de gaten moet houden en voortdurend dient te roeren. Laat je niet verleiden tot het gebruiken van een half-fabrikaat zioals lassie risottorijst. Die levert niet hetzelfde volle palet aan smaak. Lees maar eens een recept op de doosjes met dat soort half-fabrikaten: kook alles tegelijkertijd in een pan en na 20 minuten ben je klaar. Ik moet er niet aan denken zelfs, dat is geen risotto maar een chemisch fabriekje met allerleiu kunstmatige smaken en smaakversterkers. Er zit al genoeg E-nogiets in de dagelijkse voeding, ook waar je er niet om gevraagd hebt. …  Lees verder »

Een smakelijke heldere soep met een rijke smaak …  Lees verder »

Een smakelijke toevoeging aan een lunch of een brooidmaaltijd, of gewoon lekker als snack bij de buis …  Lees verder »

Hotdogs zoals ze in de VS geserveerd worden, en een Nederlandse versie. Gebruik bij voorkeur verse worstjes, maar geen meelderige frankfurters of knakworsten. Bockworsten izijn een erg lekkere variant en voldoen perfect als hotdogworsten: lekker dik, smakelijk, echte worst en knapperig. …  Lees verder »

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt. Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden. …  Lees verder »

Een voorgerecht dat ik in de Balkan heb leren kennen, en in de Wereld anders genaamd ook bekend is, hier met alle ingrediënten gemengd een brooidbeleg. Erg smakelijk en naar eigen inzicht te serveren met allerlei frisse bijgerechtjes …  Lees verder »

Een lekkere soep voor een smakelijke lunch of voor een stevige warme hap na een wandeling, maar past ook als voorgerecht …  Lees verder »

Een gerecht dat in China als ontbijt wordt genuttigd, of als lunchgerecht, of gewoon als smakelijk tussendoortje …  Lees verder »

Een simpele smakelijke echte satehsaus met een smakelijke niet droge sateh …  Lees verder »

Top