1. Home
  2. carolientje61
  3. Recepten van carolientje61
Recepten van carolientje61

Voor de bodem: 100 gram bittere chocolade; 75 gram boter; 6 eieren; 150 gram suiker; 150 gram bloem; gezeefd snufje zout; Voor de vulling: 4 blaadjes witte gelatine; 1 liter perzikken; 3 eierdooiers; 3 bakjes zure room; 3 - 4 eetlepels suiker; Voor de afwerklaag: 4 blaadjes witte gelatine; 2 eetlepels sinaasappel of perziklikeur; beetje suiker; 5 - 6 eetlepels geraspte kokos; ca. 16 chocoladeblaadjes. …  Lees verder »

100 gram (magere) spekblokjes; 1 prei; in ringen gesneden; 1 kleine knolselderij; in blokjes 1 -2 tl kerriepoeder; gemberpoeder; 4 schijven ananas; in blokjes 500 gram bruine bonen; zout, peper, ketjap manis. …  Lees verder »

300 gram strikjes macaroni; 400 gram rookworst; 1 ui; in ringen gesneden 2 preien; in ringen gesneden 1 teentje knoflook; geperst 40 gram margarine; 1/2 ltr blik spercieboontjes; 1/2 theelepel tijm; 4 tomaten;in plakjes gesneden 2 eieren; 11/2 dl melk; zout, peper; nootmuskaat 3 eetlepels paneermeel. …  Lees verder »

* gehakt; * kidneybonen; * ijsbergsla; * mais; * 1 paprika; * mexicaanse kruidenmix (seasonmix) * tacochips: * uien; * geraspte kaas; * zure room * guacamole. …  Lees verder »

125 gram in blokjes gesneden vruchtvlees van pompoen 25 ml water 75 gram boter of kokosolie/vet 2 eieren zoetstof naar smaak, zie suiker/zoetsof scheutje vanille essence scheutje amandel essence snufje zout 1/4 theelepel kaneelpoeder 1/4 theelepel nootmuskaat 200 gram amandelmeel 2 tl bakpoeder 50 ml sojamelk  …  Lees verder »

1 ui,100gr schouderham;1dl melk;2 sneetjes witbrood;200 gr. kalfsgehakt;1 ei;zout en peper;2 tl rozemarijnnaaldjes;1 teentje knoflook;1kg ontbeende lamsborst;1/2 citroen;5 tomaten;1 rode peper;1/2 vleesbouillontablet;1oogr boter;2 laurierblaadjes;1 blikje tomatenpuree ( netto 70gr);1/2 bekertje crème fraîche à 125 gr;2 tl suiker. …  Lees verder »

Doe de voorbereiding een dag van te voren ivm wachttijd van 10 uur en het opstijven van 8 uur. niet geschikt om in te vriezen Een bewerkelijke taart maar erg lekker. …  Lees verder »

750 gr verse spinazie 500 ml volle melk 200 ml droge witte wijn 50 gr bloem 50 gr roomboter 20 gr boter 8 grote tongfilets 3 el versgeraspte Parmezaanse kaas gemalen nootmuskaat versgemalen zwarte peper zout …  Lees verder »

11/2 kg kruimige aardappels; zout; 2 uien; 8 gewelde abrikozen;bakje à 200 gr.) 2 el boter; 400 gr shoarmareepjes; 1 bekertje zure room; 500 gr. in reepjes gesneden andijvie; versgemalen zwarte peper; event. 6 el knoflooksaus  …  Lees verder »

500 gr. kalkoenfilet; 2 dl droge witte wijn; 1 bouillonblokje; olijfolie; 1 potje crème fraîche; 1/2 pakje boursin; 350 gr. groene tagliatelle; 2 preien;verse basilicum; peterselie. …  Lees verder »

Olijfolie; 500 gr. roerbakreepjes; mexicaanse kruiden; peper; zout; 2 grote uien; 3 teentjes knoflook; 1 bakje champignons; 1 groene paprika; 1 rode paprika; blikje mais; 1 kleine courgette; 6 tomaten of 2 blikjes tomatenblokjes; 2 tl tabasco; 4 kopjes rijst;  …  Lees verder »

1 kilo kipfilet; bouillonblokje; tomatenpuree; satesaus; 1 groene paprika; 2 uien. …  Lees verder »

* 500 gr kipfilet; * 300 gr selderijsalade; * 10 walnoten; * 1 appel * 1 banaan; * citroensap; * crème fraîche; * 1 blikje mandarijntjes. * peper, zout …  Lees verder »

* 500 gr sperciebonen; * 100 gr. gerookte spekblokjes; * 1 kleine ui;fijngesnipperd * 1/8 l slagroom; * 1 el mosterd …  Lees verder »

* 4 grote trostomaten, in dikke plakken * 250 g bocconcini (kleine bolletjes mozzarella), in dikke plakken * 1 grote avocado, gehalveerd en in dikke plakken * 1 g verse basilicumblaadjes * 2 eetlepels olijfolie * 1 eetlepel balsamicoazijn …  Lees verder »

Dit nagerecht gegeten in Londen. Ik vond het super lekker. Wel wat machtig. De banoffee pie is oorspronkelijk in 1972 in het Hungry Monk restaurant in East Sussex (Engeland) bedacht. Inmiddels is hij in veel landen populair, met name in Australië. Gekaramelliseerde gecondenseerde melk wordt ook wel als Dulce de Leche aangeduid. Dit is een Argentijnse lekkernij (o.a. als broodbeleg). …  Lees verder »

300 à 400 gram boontjes, 1 el olijfolie, sesamolie, 1 ui, sambal, donkere zoete soyasaus, 2 tenen knoflook, 3 tomaten, 1 el bruine suiker …  Lees verder »

Dit nagerecht moet nog wel 3 à 4 uur stijven in de koelkast. …  Lees verder »

Top