1. Home
  2. c_van_s
  3. Recepten van c_van_s
Recepten van c_van_s

Eigenlijk is dit een amusehapje, een soepje op basis van gekonfijte knoflook met wat zeevruchten. …  Lees verder »

Een prettig(e) bijgerecht of dip …  Lees verder »

150 g gezeefde bloem, 3 el poedersuiker, 5 kleine eieren, 1/4 l melk, 1 dl rum, 3 appelen. …  Lees verder »

Koolraap is echt een groente uit mijn jeugd. ik moet bekennen dat ik het vrijwel nooit meer eet, terwijl ik het vroeger erg lekker vond. Dit recept maak ik zo af en toe nog wel eens. …  Lees verder »

Een leuk Hollands recept. Ik zal nog eens nazoeken waar de naam vandaan komt. …  Lees verder »

Dit is een ouderwets en zeer huiselijk recept voor Bacon Roll. Het aardige ervan is dat het er zeer elegant uitziet op tafel, terwijl het zeker niet begrotelijk is. …  Lees verder »

Deze taart kan ook als hoofdgerecht worden geserveerd. …  Lees verder »

Warme fritures zijn altijd lekker, vooral als het koud weer is. Ze kunnen gegeten worden als voorgerecht of als hapje bij de borrel. …  Lees verder »

Een heerlijk, simpel recept, wat in veel Nederlandse huishoudens regelmatig op tafel staat. …  Lees verder »

Een bijzondere lekkere combinatie, deze poon met een mooie venkelsaus. …  Lees verder »

Een verrassende combinatie, behoorlijk goedkoop. …  Lees verder »

De Hollandse keuken met een Italiaans tintje: cannelloni gemaakt van flensjes en gevuld met een zachte kaassaus met koriander. Als je door het basisrecept voor de flensjes drie eetlepels basilicum roert krijgen de flensjes een heerlijk smaakaccent. De verse zalm in dit recept kun je vervangen door reepjes gerookte zalm of zalm uit blik (wel goed laten uitlekken). …  Lees verder »

Deze verrukkelijke rijstschotel houdt een beetje het midden tussen de Spaanse paella en de jambalaya uit de Cajunkeuken. De rijst wordt eerst gebakken en dan gekookt in bouillon en vermengd met onder andere gestoomde makreel en gerookte kalkoen. De mooie gele kleur komt van saffraan, een tikje Spaans, een toefje Cajun, maar verder op en top Hollands. …  Lees verder »

Heel verrassend deze lasagne met laagjes asperges en een heerlijke romige kaassaus met verse tijm en basilicum. De lasagnevellen die je tegenwoordig kant en klaar koopt hoef je niet meer voor te koken, vind je ze echter nog aan de harde kant, kook ze dan toch 4 min in ruim water met zout voor. …  Lees verder »

Een prachtige manier om eierragout te serveren. De eierragout is lekker pikant, heerlijk voor bijvoorbeeld een tuinbuffet. …  Lees verder »

Een luchtig dessert met een vleugje sinaasappel. Deze bavarois wordt gemaakt van hangop: een dikke volle yoghurt met een romige smaak. De hangop maak je heel eenvoudig zelf, net als de fijne karamelsaus. …  Lees verder »

Behalve in Zuid-Holland is dit gerecht ook bekend in Zeeland en Brabant. Op Tholen heet het "om de schuttel", in Zeeuws-Vlaanderen werd vaak vosse soppen gegeten, een typische slachtmaaltijd, het bestaat uit peren en aardappelen, gekookt met een varkenskop. …  Lees verder »

Als er na het eten van rijstebrij nog wat overblijft, maak er vooral meer van !, kun je hiervan heerlijke koekjes bakken, rijstekoekjes dus. …  Lees verder »

Top