1. Home
  2. byrebeccarachel
  3. Recepten van byrebeccarachel
Recepten van byrebeccarachel

Deze glutenvrije eierkoeken maak je met amandelmeel in plaats van gewone meel. Ook vervang ik de suikers voor honing, dit levert een smeuïg resultaat op en een wat gezonder tussendoortje! …  Lees verder »

Wil jij de ultieme Sinterklaastaart maken voor Sinterklaasavond? Maak deze over de top witte chocolade pepernoten cheesecake met Tony's Chocolonely! We maken de taart met een bodem van speculaas, een cheesecake vulling met witte chocoladerepen met pepernoot en een topping van truffelpepernoten. Deze mega lekkere taart heeft even wat tijd nodig in de oven, maar dan kun je ondertussen vast je kadootjes uitpakken. …  Lees verder »

In de kerstperiode zijn er altijd heerlijke chocolade kerstkoekjes verkrijgbaar die ik graag zelf eens wilde maken! Om te beginnen maken we zandkoekjes, die we in gesmolten pure chocolade dippen en versieren met decoratie naar keuze. Je kunt ook melk of witte chocolade gebruiken. …  Lees verder »

Het basisrecept voor een tulband is altijd handig om in huis te hebben. Met dit basisrecept kun je namelijk alle kanten op. Je kunt er fruit, chocolade of noten aan toevoegen. Wil je nou een echte kerst tulband maken? Voeg er rozijnen, krenten en sukade aan toe. …  Lees verder »

Appelflappen en Oud & Nieuw horen bij elkaar! Heerlijk knapperig bladerdeeg met een zoete vulling van appels en kaneel. Deze appelflappen zijn ontzettend makkelijk te maken met kant en klaar bladerdeeg. In plaats van grote appelflappen kun je met dit recept ook 20 mini-appelflappen maken, snij het bladerdeeg door de helft en klaar is kees.   …  Lees verder »

Met dit recept maak je de ultieme chocolade Kersttaart. Een echte showstopper tijdens de feestdagen. Deze drielaagse taart vul je met dulche de leche en mokka-botercrème. Maakt de taart af met een pure chocolade drip en decoreer met leuke versieringen. Daar kun je mee aan komen tijdens de kerstdagen. …  Lees verder »

Gingerbread cupcakes met roomkaasfrosting, Amerikaanser kan het niet. In Amerika is Kerst niet compleet zonder gingerbread cookies, en deze cupcakes zijn daarop gebaseerd. In Nederland kennen we de koek- en speculaaskruiden, die zijn perfect te gebruiken in deze kerstcupcakes. Serveer de cupcakes met een roomkaasfrosting, karamel saus en leuke decoratie. …  Lees verder »

Een goede crème brulee is romig vanbinnen met bovenop een heerlijk, knapperig karamel laagje. Maak de crème brulee met een vanillestokje voor de échte vanille smaak. Met dit nagerecht steel je de show tijdens ieder diner. …  Lees verder »

Deze roomboter kerstkransjes kunnen met Kerst natuurlijk niet ontbreken. Je maakt ze gemakkelijk zelf met dit recept. Versier de koekjes met amandelschaafsel of suikerparels, bindt er een touwtje aan en hang deze leuke kerstkoekjes in de kerstboom!  …  Lees verder »

Wil je met Kerst een feestelijk toetje op tafel zetten? Maak deze monchoutaart in glaasjes! Iedereen is gek op monchoutaart en door het op een andere manier te presenteren maak je er een verrassend dessert van. Je kunt dit nagerecht alvast van tevoren maken, dan scheelt weer extra stress tijdens het diner. …  Lees verder »

Op zoek naar een feestelijk nagerecht voor Kerst? Maak een clafoutis met kersen! Clafoutis is een Frans dessert wat je lauw warm serveert. In plaats van één grote kun je natuurlijk ook een clafoutis per persoon maken, net wat je leuk vindt. …  Lees verder »

Wanneer Sinterklaas er aan komt is het weer tijd voor gevuld speculaas. Je kunt het in de winkel kopen, maar wist je dat het super makkelijk is om zelf te maken? En dat smaakt meteen ook een stuk lekkerder! Heerlijk in combinatie met een kopje koffie of thee.  …  Lees verder »

Mijn allereerste red velvet cupcake at ik in New York. Ik bestelde een red velvet muffin en werd direct raar aangekeken: een muffin is namelijk een gevuld cakeje met bijv. blauwe bessen of chocolade chips. Een cupcake is een cakeje met een topping, zoals een red velvet cupcake. Deze cupcakes zijn heerlijk luchtig en fluweel: zoals een echte red velvet cupcake moet zijn. De roomkaas topping maakt het af! …  Lees verder »

In het weekend ontbijt ik het liefst met deze Amerikaanse pannenkoeken! Lekkere, dikke, luchtige pancakes, doordrenkt met maple syrup en een klontje boter. Serveer met verse blauwe bessen of met knapperige bacon. Hier kun je me voor wakker maken! …  Lees verder »

Deze citroen kruimelcake is een heerlijke zomerse cake dankzij het frisse van de citroen. Een smeuïge citroencake met knapperige crumble bovenop, wat wil je nog meer? Deze crumble maak je met gesmolten boter, een iets andere techniek maar met heerlijk resultaat! …  Lees verder »

Worteltaart of carrot cake klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt ontzettend lekker. Een carrot cake is echt een recept voor de herfst, aangezien je allerlei specerijen aan het beslag toevoegd die je echt aan de herfst doen denken. Deze carrot cake maak je met een romige roomkaas frosting die je over de cake smeert. Heerlijk! …  Lees verder »

Iedereen kent ze wel, de chocolade brownies. Maar kennen jullie ook blondies? Blondies zijn het zusje van de brownie. Je maakt ze niet met witte chocolade, maar met rietsuiker en gesmolten boter. Je kunt er natuurlijk wel witte chocolade aan toevoegen! Andere lekkere toppings zijn macadamia noten, pecannoten of stukjes karamel. …  Lees verder »

Een échte Hollandse appeltaart kan natuurlijk niet ontbreken in de Nederlandse keuken. Heerlijk met verse appels, rozijnen en kaneel. Serveer de appeltaart met een kopje thee en vers geklopte slagroom. Genieten! …  Lees verder »

Slagroomsoesjes, wie is er niet gek op? Het lijkt misschien ingewikkeld, maar slagroomsoesjes zijn eigenlijk best makkelijk te maken! Het beslag van roomsoesjes is een kookdeeg. Je kookt de bloem samen met melk, water en boter, waardoor de soesjes in de oven rijzen en een holle binnenkant krijgen.  De meeste soesjes zijn gevuld met slagroom, maar je kunt ze ook vullen met banketbakkersroom of mascarponeroom. Wil je er een feestje van maken? Dip de soesjes dan in gesmolten chocolade of glazuur. …  Lees verder »

Warme appel met knapperig bladerdeeg is een gouden combinatie. Maak deze heerlijke traditionele appelbollen met zelfgemaakte vanillesaus. Heerlijk tijdens een gure herfstdag. …  Lees verder »

Top