1. Home
  2. bosschaart
  3. Recepten van bosschaart
Recepten van bosschaart

1,5 kg lams- of schapebout 750 g gemengd gehakt 600 g brokkeldeeg bieslook thijm peper zout olijfolie 1 of 2 eierdooiers …  Lees verder »

EEN HEERLIJKE IN RODE WIJN GEBRADEN LAMSBOUT …  Lees verder »

1 lamsbout van 800 g [met been] 100 g boter ? fles witte wijn zout peper verse tuinkruiden B.v. dille, majoraan en zelfs een beetje dragon. 750 g aardappelen …  Lees verder »

Lekker bij gebraden lamsbout …  Lees verder »

Lekker bij gebraden lamsbout …  Lees verder »

500 g lamsbout [zonder been] 2 el bloem, gemengd met zout en peper 25 g boter 3 el olie 500 g uien, in ringen gesneden 1 teentje knoflook, gesnipperd ? ltr donker bier zout peper 1 el sherry …  Lees verder »

Voor stoofschotels wordt meestal mager ragoutvlees [van de hals] of lamsborst gebruikt. Andere stukken lamsvlees kunnen natuurlijk ook heel goed worden genomen, afhankelijk van het soort gerecht dat wordt gemaakt …  Lees verder »

1 lamsbout 2 teentjes knoflook, elk teentje in vieren gesneden kruidenmengsel van basilicum, dragon, rozemarijn, zout en vers gemalen peper, hoeveelheden naar smaak 50 g boter, gesmolten …  Lees verder »

Kerry 1 kg lamsbout, in plakjes van 1 cm gesneden 1 winterwortel 2 uien 1 prei 1 zakje CelaVita Bourgondische krieltjes rode wijn gembernat 1 kruidnagel 3 jeneverbessen 1 laurierblad 1 knoflookteentje. …  Lees verder »

750 g lamsbout zonder been 10 ansjovisfilets 5 tenen knoflook 2 uien enkele worteltjes 1 kleine prei 2 tomaten 2 el tomatenpuree peper 4 dl rode wijn. …  Lees verder »

LAMSBOUT MET BEEN IS HEERLIJK TE BEREIDEN IN DE OVEN MET EEN KRUIDENMENGSEL VAN KNOFLOOK, THIJM OF ROZEMARIJNMAAK DIT GERECHT OOK EENS MET VARKENSVLEES …  Lees verder »

500 g vleestomaten 1 schaaltje broccoliroosjes [300 g] 2 el zonnebloempitten zout 300 g tagliatelle 4 plakken lamsbout zonder been [? 500 g] vers gemalen witte peper 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 zakje verse basilicum [15 g] ? dl droge witte wijn aluminiumfolie …  Lees verder »

8 koteletten van lamsvlees 2 tl kerriepoeder 1 ei, met 1 el water losgeklopt paneermeel olie VOOR DE BARBECUESAUS: 25 g boter 1 middelgrote ui, gesnipperd 6 el tomatenketchup 3 el azijn 3 el bruine suiker 1 tl mosterd >BR> 1 el worcestersaus. …  Lees verder »

LAMSCURRY …  Lees verder »

DAUBIERE: Een aarden stoofpot past uitstekend in onze eigentijdse kookkunst: een minimiem aan vet is al voldoende en de pot houdt de warmte zo goed vast, dat op het kleinste spaarbrandertje kan worden gestoofd. Deze prachtige stoofpot - een daubiere - komt uit Frankrijk en heeft een hol deksel, waarin water gegoten wordt. …  Lees verder »

MEN NOEMT GERECHTEN ALS DEZE IN FRANKRIJK ?A LA BOULANGERE? OFTEWEL ?VAN DE BAKKERSVROUW?, OMDAT DE BAKKERSVROUWEN DEZE SCHOTELS IN DE OVEN VAN HUN MAN KLAARMAAKTEN …  Lees verder »

? fles eenvoudige witte wijn 1 el azijn 2 worteltjes 2 takjes peterselie en selderij stukje foelie 2 blaadjes laurier plukje rozemarijn 10 geplette peperkorrels 1 ui 1 lamsbout van ? 1 kg 3 teentjes knoflook 1 tl oregano 100 g Bak & Braad 1 afgestreken el tomatenpuree maizena. …  Lees verder »

1 lamsbout met been [? 1 kg] peper ? tl gedroogde thijm 1 tl gedroogde rosemarijn 150 g boter 3 grote rijpe tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden 1 teentje knoflook, gepeld 4 el rode wijn of rode port. …  Lees verder »

1 geperste knoflookteen ? tl gebroken rozemarijn ? tl gedroogde thijm 1? vers gemalen peper 1 mespuntje foelie zout Worcestershiresaus 1-1? kg lamsbout [500-800 g zonder bot] 150 g boter of margarine 6 el citroensap 4 el kappertjes 5 el gehakte peterselie. …  Lees verder »

Top