1. Home
  2. bonnefooigastronome
  3. Recepten van bonnefooigastronome
Recepten van bonnefooigastronome

Venkel in een salade is heerlijk knapperig en fris, maar je moet wel van de anijs-achtige smaak houden. Als je hem gaat stoven echter, wordt deze groente veel milder, zachter en romiger van smaak. Dit recept gebruikt de sinaasappel en honing om de zoete van venkel zelf te onderstrepen. Een heerlijke bijgerecht voor varkensvlees, kip of een stuk mooie vis. …  Lees verder »

Een lekker, verrassend bijgerecht voor bij een stuk vlees of vis. Kies radijsjes met mooie bladeren, deze worden gebruikt in het gerecht. Ook lekker op een plakje geroosterd brood. …  Lees verder »

Het mooie van deze soep is dat het, net als de Italiaanse minestrone, een heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep is dat gebruik laat maken van allerlei restjes van groente en vlees in de koelkast. En toch smaakt het niet naar een kliekjesmaaltijd, in tegenstelling, de soep is heel rijk en bijzonder met dank vooral aan pistou. …  Lees verder »

Net als bijna alle pasta's, is dit een snelle en makkelijke maaltijd. Ik denk dat het omschrijven van dit recept langer duurt dan het maken. Deze pasta is licht, fris en toch vullend, een snelle tractatie voor doordeweeks, maar ik zou hem ook voor een feestelijke maaltijd serveren - zo goed is hij. Voor dit recept kun je het beste gezouten kappertjes gebruiken, ze hebben veel meer smaak en een stevigere textuur. De mijne, net als de heerlijke citroentagliatelle komen uit een italiaanse delicatessenzaak Amesi. …  Lees verder »

Een beetje door de yoghurt, een scheut op de pannenkoeken, een laagje op je brood, nog een lepeltje zomaar, meteen in de mond - en voordat je het is het potje leeg! Reken maar dat je nog een portie gaat maken. Dit recept is een combinatie van meerdere , nu eindelijk helemaal zoals ik hem wou: makkelijk te maken, lekker dik als het eenmaak koel is, gebruikt volledige ei zodat je niet met extra eiwit komt te zitten. Natuurlijk kun je alleen citroenen gebruiken, maar de mix van citrusvruchten geeft een extra dimentie aan de satijnzachte curd. …  Lees verder »

Nou ja, kaviaar. Een duur woord voor een heel bescheiden gerecht. Het stamt uit de Soviet Unie tijd, toen men manieren zocht om al te groot geworden courgettes te verwerken en te bewaren voor de wintermaanden. Nu is het niet de bedoeling dan u dit recept ook voor inmaken gebruikt, daar is hij niet geschikt voor, maar hij is wel heel lekker koud voor op de brood (denk bv aan baba ghanoush, chutney of hummus) of als een koude saus voor bij gegrild vlees.Zoals gezegd, is het de bedoeling dat u een flinke courgette bemachtigt, eentje van een kilo of anderhalf of twee. Mensen die een courgetteplant ooit gehad hebben, zullen weten dat dat helemaal niet zo moeilijk is. Natuurlijk kan dit recept ook met de gewone, jonge courgetjes gemaakt worden, maar dat is zonde en is het resultaat ook niet hetzelfde.  …  Lees verder »

Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch. Ik serveer het met plakjes ciabatta of stokbrood en een verse salade van venkel en komkommer. De knapperige en frisse salade brengt het geheel in balans. …  Lees verder »

Nou ja, een alternatief voor de pitabroodjes, want dit recept wordt toch op een andere wijze gemaakt. De broodjes zijn heerlijk zacht, het feit dat er kaas aan toegevoegd is, zorgt ervoor dat ze ook zo zonder vulling lekker zijn. Maar voel je vrij om ze met wat geroosterde vlees of shoarma te vullen, of als alternatief met baba ganoush of worteltjessalade met rozijnen (om te smullen!).   …  Lees verder »

Als je liefhebber bent van zachte, malse gehaktballen en van uien, is dit het recept voor jou. Iedere keuken heeft zo zijn geheimen van een goede gehaktbal, hier zijn de mijne. …  Lees verder »

Een heerlijk herfstig soepje, heel snel te bereiden en een mooie start voor een diner. Vooral als kip of varkensvlees het hoofdgerecht zijn. Ik serveer hem met stukjes geroosterde rozijnenbrood, maar het mag ook met blokjes verse appel en amandelsnippers gegarneerd worden. …  Lees verder »

Heerlijk malse kip met een krokante gekarameliseerd korstje. Keer op keer. Het kan zowel thuis in een pan bereid worden, alsook op dezelfde wijze op de gril. De marinade is eventueel aan te passen aan eigen smaak, het gaat hier om de bereidingswijze. Heerlijk met een frisse salade en een zoet-zure saus. …  Lees verder »

Een heerlijk ijsje dat ruikt en smaakt naar zomer. Het ijs is zacht-romig, precies zoet genoeg en je proeft de blauwe bessen. Ik maak er ijsjes aan een stokje van, maar het is ook prima als schepijs. …  Lees verder »

Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster van het gerecht. De soep kan geserveerd worden als een voorafje maar maakt ook voor een spannende amuse-bouche. …  Lees verder »

Dit gerecht komt uit het Midden-Oosten en kent daar best wat variaties. Dit is een gemakkelijk te reproduceren thuis versie, waarbij je niet eens je gril op gang hoeft te brengen. Wat niet betekent dat het niet met een gril kan, als je toch al bezig bent.  Het bijzondere van dit auberginepuree is dat het aangenaam rokerig is en tegelijkertijd erg romig en zacht van smaak. Genoeg voor 4 mensen met wat verse brood als voorgerecht. Het is echter ook lekker als bijgerecht bij een stuk gegrild vlees. …  Lees verder »

Zachte stukjes vlees in rijke, volle saus met paprika en creme fraiche. Serveren met eiernoedels of luchtige aardappelpuree. …  Lees verder »

Ja, het alom bekende Nederlandse koekje. Mijn man is waarschijnlijk de grootste fan, hij eet ze heel vaak bij het ontbijt, normaal gesproken het soort dat uit de supermarktschappen komt. Volgens mij is het aardig goed gelukt om deze eigengemaakte versie ook goed te laten smaken. Voor de cake heb ik beslag zonder bakpoeder gebruikt om de platte bovenkant te waarborgen. …  Lees verder »

Deze vochtige cake met romige en frisse creme is vrij stevig van structuur, maar proeft tegelijkertijd aangenaam licht. Het is geurig dankzij de kruiden en kan naar smaak aangepast worden door toevoeging van rozijnen, nootjes, cocos of ananas. …  Lees verder »

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

Deze scones zijn een gezonde alternatief voor appelgebak. Natuurlijk, smaken ze iets anders, maar toch zijn ze erg lekker voor een verantwoord hapje: knapperig van buiten, zacht van binnen, licht gezoet met een appel, rozijnen en kaneelgeur. En ook nog vele malen sneller te maken. …  Lees verder »

Volle, aardse smaak van deze pate maakt het de moeite waard om te maken. Wel is de lever goed te proeven, anders dan in de pate uit de winkel, dus het recept is wel voor een liefhebber. …  Lees verder »

Top