1. Home
  2. bloemen4
  3. Recepten van bloemen4
Recepten van bloemen4

Wodka, Tomatensap, Vruchtensap …  Lees verder »

Wildpate met uienmarmelade …  Lees verder »

Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker …  Lees verder »

Roergebakken broccoli met maiskolfjes en paprika …  Lees verder »

1 bosuitje * 1 trostomaat * 1 eetlepel jalape?o-pepersaus (potje a 85 gr. Casa Fiesta) * 1 bolletje gember * 1/4 zakje verse koriander * 200 gr. surimi * enkele druppels tabasco * zout * (versgemalen) zwarte peper * 20 nachos (ronde tortillachips, Casa Fiesta) …  Lees verder »

4 sneetjes wit casinobrood * 1 ei * 1/8 liter melk * 4 eetlepels witte basterdsuiker * circa 400 gr. gemengd zomerfruit (bijvoorbeeld: aardbeien, frambozen, aalbessen, blauwe bessen, plakjes perzik of nectarine) * 1/8 liter slagroom * 4 eetlepels (vanille)yoghurt * 25 gr. boter …  Lees verder »

1 stuk rosbief met een dun vetlaagje van ca 1 kg * 50 gr boter * zout en versgemalen peper Voor de Yorkshirepudding: * 200 gr bloem * 2 eieren * 1/2 liter melk Voor de saus: * 2 eetlepels geraspte mierikswortel uit een potje * 1 bekertje creme fraiche (125 gr) * 1/8 liter yoghurt * scheutje citroensap * mespunt suiker * zout en peper …  Lees verder »

1 varkenshaasje (ca. 300 gr) * 1 zakje mix voor satemarinade (40 gr, Conimex) * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel ketjap manis * 1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail) * 1 kleine rode Spaanse peper * 25 gr ongezouten pinda's * 1 bosuitje * 100 gr satesaus (pot a 350 gr, AH)  …  Lees verder »

400 gr gemengde paddestoelen, bijvoorbeeld kastanjechampignons, shii-take en cantharellen * 2 tot 3 sjalotten * 1 teentje knoflook * 1 rode paprika * 50 gr boter * 1/2 theelepel gedroogde tijm * 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn * zout en versgemalen peper * 300 gr kalkoenfilet * 150 gr ontbijtspek in dikke plakken * 250 gr varkensgehakt * 100 gr geroosterde cashewnoten * 2 eieren * 30 gr bloem of rijstemeel (kindermeel) …  Lees verder »

Voor het ijs: * 0,5 liter vanille-roomijs * 2 eetlepels honing Voor de compote: * 250 gr. blauwe druiven * 250 gr witte druiven * 1/4 liter druivensap * 2 eetlepels honing * 2 theelepels allesbinder * desgewenst 1 glaasje grappa of rum  …  Lees verder »

Doe voor de saus de in stukjes gebroken chocolade, de suiker en de slagroom in een pan, zet op laag vuur en roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten en het een dikke glanzende saus is. Breng op smaak met een scheutje rum of cognac en houd de saus warm. Was intussen de peren en snijd ze met de schil elk in 8 parten. Verwijder de klokhuizen. Zet twee grote koekenpannen op het vuur en verdeel er de boter over. Verdeel de parten peer over de pannen en laat ze regelmatig omscheppend een paar minuten bakken. Bedruppel de peer met het citroensap en bestrooi met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Laat bakken tot de peren licht gekarameliseerd zijn en schep ze uit de pan in een voorverwarmde schaal om te voorkomen dat ze verbranden. …  Lees verder »

* 1 dunne prei * 2 worteltjes * 2 plakjes ham * 250 gr. rundergehakt * 1 blikje mais (nettogewicht 150 gr.) * 50 gr. verse roomkaas * 2 theelepels dragonmosterd * 1 theelepel franse tuinkruiden * zout en peper * 6 superbintjes van gelijke grootte …  Lees verder »

200 gr. ongepelde pistachenootjes * 1? theelepel basilicum * 1 theelepel Italiaanse kruiden * 2 citroenen * 6 eetlepels olijfolie met basilicum * zout & versgemalen zwarte peper * 24 minitrostomaatjes * 300 gr. serranoham (in dunne plakjes) * 50 gr Rucola-sla …  Lees verder »

125 gr bloem 2 eieren 60 gr boter peper zout 1 kg.mosselen 1 ui 1 teentje knoflook vers 150 gr.Courgettes 2 dl.room 100 gr.rijst 1 eigeel 50 gr Emmenthaler 1 eetlepel bieslook vers 1/2 tomaat …  Lees verder »

Prosciutto (ham) en kaas Uitgebeende kippeborst met kaas …  Lees verder »

Voor het maken van ongeveer 3/4.liter van elke smaak.VANILLE ROOMIJS;;4,1/2dl.dunne room,1 vanillestokje of een theelepel van.suiker 8 eidooiers,110gr.suiker,2.1/4dl.slagroom. PISTACHE-ROOMIJS;4 1/2dl.dunne room,8 eidooiers,6 eetlepels suiker,2.1/2 eetlepel gemalen gepelde pistachenoten,2.1/4 dl.slagroom,7 druppels voedselkleurstof(groen)5.1/2 eetlepel gehakte gepelde pistachenoten,25gr.gemalen amandelen. KOFFIEROOMIJS;4.1/2 dl.dunne room,1 reepje verse citroenschil,8 eidooiers,6 eetlepes suiker,2 eetlepels espresso koffie,4.1/2 dl.slagroom.CHOCOLADE-ROOMIJS;4.1/2 dl. melk,4 eidooiers,10 eetlepels suiker,4.1/2 dl. slagroom,120gr.bittere chocolade,gesmolten,1/2 theelepel vanillesuiker.  …  Lees verder »

Is een van de oudste Romeinse gerechten. …  Lees verder »

Top