1. Home
  2. blij_met_ei
  3. Recepten van blij_met_ei
Recepten van blij_met_ei

Een eenvoudig te bereiden eiergerecht. …  Lees verder »

Zoals in bijna alle Aziatische landen worden ook in Thailand de gerechten tegelijkertijd in kommen en schalen op tafel gezet. Op het platteland wordt alles, net als vroeger, op een grote mat gezet waaromheen de hele familie zich schaart. Er is altijd gekookte rijst en daarbij komen twee of drie soepen, twee of drie groentegerechten en twee currygrechten. In Thailand eten ze niet met stokjes, maar met lepel en vork. Alle ingredienten zijn al voor bereiding in hapklare brokjes gesneden, dus snijden aan tafel is niet nodig. Voor de Thai is een mes een symbool van ruzie en strijd, ze vinden het onbeschaafd om in gezelschap een mes te hanteren. …  Lees verder »

Het resultaat van zin in wat lekkers met de restjes die ik nog in kast en koelkast had. …  Lees verder »

Eieren in een nestje van aardappelpuree, gegarneerd met tomaat, kaas en baconrolletjes. …  Lees verder »

Niet alleen leuk voor Pasen, maar ook op een kinderfeestje om door de kinderen zelf te laten maken. …  Lees verder »

Een heerlijk broodje met ei en pizzasaus. …  Lees verder »

Een lekker gerecht voor ontbijt of brunch.Makkelijk te maken,met weinig ingredienten.Variatie op de "enchillada". …  Lees verder »

Dit gerecht ontleent z'n titel aan een verhaal dat al eeuwen de ronde doet over de inwoners van Kampen. De stad zou bezoek ontvangen van de bisschop van Munster en wilde daartoe een feestmaal aanrichten met een steur van wel 6 meter lengte. Omdat het bezoek op het laatste moment werd uitgesteld, besloten de Kampenaren de gevangen vis terug te zetten in de rivier de IJssel. Met een belletje om z'n nek, zodat ze hem later heel makkelijk weer konden vangen... Misschien heet het onderstaande gerecht wel zo omdat de Kampenaren uiteindelijk, bij gebrek aan een steur, maar een vegetarisch feestmaal met eieren hebben gemaakt. …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Top