1. Home
  2. blackmagic13
  3. Recepten van blackmagic13
Recepten van blackmagic13

Heerlijk recept voor als je eens wat anders wilt maken met je saucijsjes. …  Lees verder »

Ik heb dit gerecht eens ergens gezien en het zag er uit als iets wat ik wel aandurfde om te proberen.  Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb inmiddels meerdere recepten bekeken. Ik heb dit gerecht gemaakt met een combinatie van meerdere recepten, dus niet 1 specifiek recept. …  Lees verder »

Ik heb laatst een pakket lamsvlees gekocht en daar zat lamsbiefstuk bij. Een vriend uit Engeland, die graag curry eet, zei dat ik daar "lamb curry rogan josh" mee moest maken. Ik ben gaan zoeken op internet en ook hier vond ik meedere recepten. Ik heb uiteindelijk een recept uitgekozen die me het meest aansprak en deze gemaakt. …  Lees verder »

Ik had laatst een recept ergens gevonden en daar moest gele currypasta in. Aangezien ik dat niet in de supermarkt kon vinden, ben ik het internet gaan afstruinen. Ik vond veel verschillende websites met veel verschillende gerechten. Ik heb nu deze currypasta gemaakt (ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het nog niet verwerkt heb in een gerecht, maar zodra dat gebeurd is, zal ik deze post updaten (geplaatst 30 april 2021). …  Lees verder »

Dit recept heb ik gekregen van vrienden uit Engeland. Zij hebben tijdens een vakantie naar Goa, India een workshop bijgewoond waar ze deze currypasta's hebben leren maken. Zij hebben dit weer met mij gedeeld. Deze currypasta's worden in vrijwel alle traditionele gerechten in India gebruikt. …  Lees verder »

Ik heb Orange Chicken leren kennen bij Panda (Chinees restaurant) toen ik in 2008 een toer door het zuidwesten van Amerika maakte. Echt superlekker was dat. Nu heb ik eindelijk een recept gevonden en volgens m'n geheugen (het is immers 12 jaar geleden) smaakt het nagenoeg hetzelfde. Het smaakt in ieder geval super lekker! …  Lees verder »

Via vrienden in Engeland allerlei curries aan het proberen. Raita is 1 van hun favoriete bijgerechten, dus ik ben op zoek gegaan naar een recept dat me aansprak. Omdat bijna alle recepten verse koriander hadden, heb ik zelf wat bij elkaar gegooid en m'n vriend en ik vinden het heerlijk. Ik vind het wat weg hebben van tzatziki, maar toch echt heel anders. …  Lees verder »

Ik kwam dit recept tegen op whatscookingella.com en aangezien ik een groot fan ben van passievruchten en ik er nog een stuk of 6 had liggen, besloot ik deze kwarktaart te maken. Ik heb 'm ietsjes aangepast. Wat ik hier geplaatst heb, is hoe ik het heb gedaan (bijna hetzelfde als het origineel, dat wel) …  Lees verder »

Ik was op zoek naar een ander soort curry dan de vietnamese curry die ik laatst heb geplaatst. Ik ben een beetje gaan zoeken naar een gezond adres en heb er uiteindelijk zelf een draai aan gegeven, aangezien ik niet alles in huis had voor de recepten die ik tegenkwam, dus ik heb alles een beetje gecombineerd. M'n zwager had een bakje mee naar huis gekregen bij een bezoek laatst en hij vond het de lekkerste curry die 'ie ooit had gegeten en ik mocht deze vaker bij 'm langsbrengen. :-D …  Lees verder »

Ik wilde eens wat nieuws proberen (met eerder gebruikte ingrediënten in andere gerechten) en het was zó lekker, dat ik het hier deel (zodat ik het zelf ook terug kan vinden voor ik het vergeet ;-) ). …  Lees verder »

Laatst op vakantie een overheerlijke curry gegeten bij een Vietnamees/Japans restaurant in Baden-Baden, Duitsland. Ik had eigenlijk het recept moeten vragen, maar ik ben op internet gaan zoeken en heb gekeken naar de basis van veel curry's en heb dat gebruikt om dit recept samen te stellen. Hij is erg goed gelukt. …  Lees verder »

Ik was laatst ergens en had een overheerlijke cocktail gedronken. Op de kaart stond alleen globaal wat er in ging, maar ze wilden het recept niet onthullen, want dat was geheim... Nou, toen heb ik zelf de ingrediënten gekocht en ben gaan experimenteren. Na een aantal keer proberen en aanpassen, is deze cocktail ontstaan. Hij lijkt op de cocktail die ik bij die ene tent gedronken had, maar is uiteindelijk mijn eigen creatie (uiteraard geïnspireerd door hen). Ik noem deze cocktail: Sexy Passion! :-D …  Lees verder »

Frisse salsa, lekker bij/op mexicaanse wraps …  Lees verder »

Omdat ik zo min mogelijk pakjes wil gebruiken. …  Lees verder »

Simpele marinade die ik gebruik voor kipsaté, bbq vlees en kipkluifjes …  Lees verder »

Top