1. Home
  2. bernardine
  3. Recepten van bernardine
Recepten van bernardine

Lekker en niet te ingewikkeld …  Lees verder »

6 plakjes roomboter bladerdeeg of een ronde plak bladerdeeg, 3 bio sinaasappels, 2 eieren losgeklopt, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 300 g amandelspijs, 3 blaadjes gelatine, 1 kg aardbeien, bakpapier …  Lees verder »

Groene salade met croutons, blauwe bessen en geitenkaas. …  Lees verder »

8 zeer rode tomaten, 2teentjes knoflook, 1 eierdooier, +/- 8 droge witte boterhammen zonder korst in blokjes, 125 ml olijfolie, 125 ml water, azijn naar smaak, zout en serrano ham. …  Lees verder »

Fantastisch snel recept. Je kunt er elke jam voor gebruiken die je wilt, maar bosbessen is wel erg lekker. …  Lees verder »

1 rijpe ananas, naar keuze biologische yoghurt om mee te serveren, 4 volle eetlepels kristalsuiker, 1 handvol verse munt …  Lees verder »

Lekker, mooi en niet moeilijk! …  Lees verder »

Brood- en Tomatensoep uit Toscane …  Lees verder »

De lekkerste wafels, een authentiek recept uit de Voerstreek. …  Lees verder »

Het lekkerste koekjesrecept van Michèle …  Lees verder »

Gemakkelijk, snel en superlekker! …  Lees verder »

Rundvleesreepjes, liefst ossenhaas, afgeblust en ingekookt met zoete, oude balsamicosaus op een bedje van trostomaten en rucola. Voor meer personen kun je een hele ossenhaas in de oven bereiden. 2kg vlees inwrijven met zout en peper, tot een rol opbinden, dichtschroeien, omdraaien, vleesthermometer erin, daarna in een hete oven (220 oC), regelmatig bedruipen, gedurende 40 minuten, om rosé te zijn. …  Lees verder »

Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd. …  Lees verder »

Pilaf voor bij de lamscurry. Smaakt heel echt! …  Lees verder »

110 g ongezouten boter, 500 g uien (fijngesneden), 50 g verse gemberwortel (fijngesneden), 50g knoflook (fijngesneden), 1 of 2 matig scherpe rode pepers (fijngesneden), 1/2 el chilivlokken, 1 blik tomaatstukjes (400 g), 1 el gemalen kurkuma (koenjit), 1 el gemalen komijn (djinten), 1 el gemalen koriander (ketoembar), 2 el mild paprikapoeder, 1 kg mager lamsvlees (bijv. lamsbout) ontveld en vetrandjes verwijderd, in blokjes van 4 cm, 200 ml kokosmelk, 500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes van 2-3 cm, 1 el zonnebloemolie o.i.d., 1 bosje koriander (80 g), grof gehakt + blaadjes ter garnering …  Lees verder »

De lekkerste lasagne! …  Lees verder »

Top