1. Home
  2. bakkersmeid
  3. Recepten van bakkersmeid
Recepten van bakkersmeid

Oliebollen gevuld met jam of room.Bron: Recepten Huishoudschool Laan van Meerdervoort, 's-Gravenhage …  Lees verder »

Oliebollen van soezendeeg.Worden de afgekoelde sneeuwballen gevuld met stijfgeslagen room, dan kunnen krenten, rozijnen en sukade achterwege blijven. De room met suiker (en met vanillemerg of vanillesuiker) stijfkloppen.Bron: Recepten Huishoudschool Laan van Meerdervoort, 's-Gravenhage …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Oliebol' uit het boek Eet op! door Johannes van Dam. …  Lees verder »

Recept uit Eet op! door Johannes van Dam …  Lees verder »

Een Tassajara-recept.Brood zonder gist is volwaardig, natuurlijk voedsel. Als zodanig heeft het een diepe, hartige, eerlijke smaak. Omdat het een dikke korst heeft en compact van samenstelling is, heb je een goed broodmes nodig om het te snijden en goede kiezen om het te kauwen. Maar je kunt het ook heel licht maken door het goed te kneden en lang te laten staan. Je kunt daarom met brood zonder gist misschien het beste een dag van tevoren beginnen. …  Lees verder »

Een Tassajara-recept. Dit is het basisrecept voor brood met gist, een heel eenvoudig recept, omdat er genoeg ruimte gelaten is voor vergissingen, experimenten en variaties. "Het lekkerste eten komt van iemand die het met zorg heeft klaargemaakt. Als U Uw eerste brood bakt is dat al beter dan niets. En daarna is er geen vergelijking meer mogelijk. Ieder baksel is uniek en is vervuld van Uw oprechte inspanning." …  Lees verder »

Een Tassajara-recept.De koek kan in een goed gesloten blik maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

Heel makkelijk te maken en erg lekker! Welke soort muesli je kiest is erg persoonlijk, ik hou niet van heel zoete, anderen misschien juist weer wel. …  Lees verder »

Ik bak niet vaak appeltaart, maar als ik het doe dan doe ik het zo. …  Lees verder »

Wat voor varianten ik ook probeer: de cake volgens dit recept lukt me het best en valt in mijn gezin het meest in de smaak. …  Lees verder »

Laat ruimte tussen de koekjes op de bakplaat, want ze rijzen alle kanten op. Lauw zijn ze het lekkerst.Bron: De keukenprinses …  Lees verder »

Zonder lavendel is ie ook lekker, maar niet heel bijzonder. De lavendelsuiker die je ervoor nodig hebt moet je wel minstens een week van tevoren maken. Maak extra om over de taart te strooien.Bron: De keukenprinses …  Lees verder »

Een eenvoudig recept, ook voor beginnende 'koekenbakkers'; uiteraard kun je deze koek ook bereiden met ander fruit, bijvoorbeeld kersen of pruimen(moes). …  Lees verder »

Zeer geschikt voor vruchtentaarten. …  Lees verder »

Deze koek wordt in twee etappes gebakken: eerst alleen de onderlaag en vervolgens worden de kruimels erover gestrooid en meegebakken. …  Lees verder »

Een zachte koek met eieren, kwark, zure room, rozijnen en niet te vergeten: rum. …  Lees verder »

Makkelijk te maken, lukt altijd. …  Lees verder »

Deze bijzondere koek met maanzaad en amandelen is het lekkerst met verse abrikozen. …  Lees verder »

Serveer naast de 'gewone' oliebollen eens deze verrassende gemberbollen. …  Lees verder »

Top