1. Home
  2. arvey
  3. Recepten van arvey
Recepten van arvey

Dit recept is bedacht naar aanleiding van een receptenwedstrijd, waarbij de schijf van vijf centraal stond. De totale schijf is aanwezig in dit gerecht. Hoe gezond toch heel lekker kan zijn! …  Lees verder »

Dit recept heb ik zelf bedacht; het is een samenstelling van delen van verschillende andere gerechten, die samengevoegd zijn in één taart. …  Lees verder »

Vergeet alles wat je weet over pasta carbonara! Room, uien, peterselie of champignons? Italianen lopen de koude rillingen over de rug als je dat in de carbonara stopt. Echte carbonara heeft maar 5 ingrediënten: pasta, ei, guanciale, peccorino romano en peper. Guanciale is gedroogd spek van de varkenskinnebak, te koop bij de betere (italiaanse) delicatessenzaak. Mocht je geen guanciale kunnen vinden, dan is "gewoon" kinnebakspek een aardige vervanger. Pancetta of (als je echt niets anders kunt vinden) desnoods speklappen (van de slager) kunnen eventueel ook. Gebruik liever geen kant-en-klare spekblokjes, die zijn normaal net iets te fijn gesneden en bevatten heel veel water. Als je speklappen gebruikt, deze voor het verwerken eerst insmeren met wat zout (niet doen als je pancetta, kinnebakspek of guanciale gebruikt). In mijn recept gebruik ik hele eieren (gebaseerd op de aanname dat vroeger niets werd weggegooid), maar je kunt de eieren ook vervangen door alleen de dooiers (neem er dan 3 of 4), of een combinatie van twee hele eieren en een extra eidooier. …  Lees verder »

Een heerlijke kwarktaart met de volle smaak van witte chocolade en frisse aardbeien …  Lees verder »

De originele Stroganoffsaus - heerlijk bij een stukje ossenhaas of chateaubriand …  Lees verder »

Het recept van mijn oma. het geheim zit hem in de hoeveelheid melk; wees niet bang dat je teveel gebruikt! …  Lees verder »

Een geweldige variatie op de Cubaanse klassieker! …  Lees verder »

Oosterse eenpanshap met kip, pepers en groenten …  Lees verder »

Het nationale gerecht van Oezbekistan. Niet voor mensen die willen afvallen! …  Lees verder »

Verse deegkussentjes gevuld met kaas en noten …  Lees verder »

De originele bolognesesaus (je wilt echt nooit meer uit een potje...) …  Lees verder »

Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren! …  Lees verder »

Een haast vergeten lentegroente …  Lees verder »

Dumplings; Tsjechische deegkussentjes met zoete vulling. …  Lees verder »

Een pasta met de zachte smaak van spinazie …  Lees verder »

Indische variatie op de Hollandse keuken. Die van mijn moeder is het lekkerst! …  Lees verder »

Een russische soep met de fijne smaak van zuurkool en dille. …  Lees verder »

Een frisse lentestamppot …  Lees verder »

Lekker vers, knapperig witbrood - zonder broodmachine …  Lees verder »

Lekker zoet voor bij de koffie …  Lees verder »

Top