Smulweb.nl maakt gebruik van cookiesGraag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.
Om verder te gaan naar de website, verzoeken wij u om akkoord te geven.
400 gr. lamsfilet in dunne lapjes gesneden
25 gr. pijnboompitten
25 gr. pistachenoten
1 rode ui in dunne ringen gesneden
1 koolrabi
4 worteltjes
1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 verse rode peper
2 teentjes fijngesneden knoflook
2 el. olie
sap van 1 citroen
kerrie
allesbinder
1 groentebouillonblokje
zout en peper …
Lees verder »
Het toevoegen van kruid of andere gepeperde koek aan stoofgerechten in oude familierecepten kwam voort uit geldgebrek.
In kruidkoek zaten vaak dezelfde kruiden en specerijen verwerkt. De koek zorgde er ook voor dat de sausen min of meer werden gebonden. …
Lees verder »
500 gr. grote gamba`s
2 el. gesneden peterselie
2 el. gesneden bieslook
2 teentjes knoflook
kruiden aromat naar smaak
olijfolie
stokbrood.
Ingredíënten voor sausje:
4 el. mayonaise
1 el. yoghurt
1 tl. paprikapoeder
1 el. whisky
citroensap
1 tl. honing
peper en zout naar smaak. …
Lees verder »
2 flinke handenvol champignons, in heel dunne plakjes gesneden.
2 bollen van 150 gr. mopzzarella opf scamorza, in kleine stukjes gescheurd.
klein takje verse tijm, alleen de blaadjes
zeezout en zwarte peper uit de molen
extra vierge olijfolie …
Lees verder »
25 gr. boter
1 blik croissantdeeg
4 eieren
4 el. kookroom of demi crème fraiche (Melkan)
zout, peper
1 el. gehakte verse dille
100 gr. gerookte zalm in reepjes …
Lees verder »
175 gr. boter
4 eidooiers
2 el. water
2 el. dragonazijn of citroensap
4 verse eieren
4 sneetjes volkorenbrood, rond uitgestoken en licht geroosterd
4 plakken beenham
zout, peper …
Lees verder »
6 el. olijfolie
1 kg. magere hamlappen, in dobbelstenen
3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
500 gr. prei, in stukjes van 2-3 cm.
2 blikken gepelde tomaten op sap a 800 gr.
1 potje vleesfond of 400 ml. vleesbouillon
450 gr. voorgekookte krieltjes
zout, peper
2 el. bloem
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt …
Lees verder »
4 eieren
zout, peper
2 sneetjes witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld
2 el. sesamzaad
frituurolie
50 gr. bloem
1 eiwit, losgeklopt
75 gr. jonge bladsla of veldsla
200 gr. gerookte zalm
Voor de dressing:
4 el. olijfolie
2 el citroensap
1 el. verse bieslook, gehakt …
Lees verder »
1 blik rode bonen ca. 350 gr.
2 el. wokolie
1 teentje knoflook, gehakt
1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen
2 lente/bosuitjes in stukjes van 2 cm.
1/2 el, vergehakte tijm of 1/2 tl. gedroogd
mespuntje paprikapoeder
zout, peper
100 gr. zachte geitenkaas, in blokjes of verkruimeld …
Lees verder »
1 blik of pot jonge kapucijners
2 el. arachideolie
2 uien, gesnipperd
1/2 tl. chilipoeder of paprikapoeder
150 gr. ontbijtspek, in plakjes
zout, peper
Voor de appelrelish:
2 appels, geschild, in miniblokjes
50 ml. appelsap
50 gr. blanke rozijnen
1 tl. geraspte mierikswortel (potje) …
Lees verder »
400 gr. patentbloem
100 ml. lauwwarm water
50 ml. sojasaus of ketjap manis
50 gr. suiker
50 ml. zonnebloemolie
7 gr. gedroogde gist (zakje)
50 gr. gemberwortel, geschild en geraspt
6-7 teentjes knoflook
150 gr. roomboter …
Lees verder »
4 grote kruimige aardappelen
Voor het sausje:
2 el. olijfolie
4 teentjes knoflook, gepeld
4 bosuitjes, gesnipperd
2 el. crème fraiche
zout en peper
4 el. geraspte belegen kaas …
Lees verder »
Vruchtvlees van 2 geschilde frisse appels, in blokjes
vruchtvlees van 2 geschilde rjpe handperen, in blokjes
vruchtvlees van 2 grote rijpe bananen, in plakjes
200 ml. vers sap van mandarijnen
6 ijsblokjes …
Lees verder »
Vruchtvlees van 1 rijpe mango, in blokjes
vruchtvlees van 2 grote rijpe bananen, in plakjes
vruchtvlees van 4 rijpe kiwi`s
sap van 1 limoen
200 ml. vers sinaasappelsap
6 ijsblokjes …
Lees verder »
2 varkenshaasjes van ca. 400 gr.
zout, peper
2 el. olijfolie
1 el. mosterd
50 gr. ijskoude boter in kleine blokjes
Voor de marinade:
500 ml. rode of witte wijn
2 el. olijfolie
6 geplette ongepelde teentjes knoflook
1 el. gedroogde oregano
1 laurierblaadje
stukje foelie
4 peperkorrels …
Lees verder »
50 gr. boter
3 middelgrote appels in blokjes
suiker naar smaak
kaneel naar smaak
250 gr. slagroom
3/4 van een pak volle yoghurt
koekjes om te garneren …
Lees verder »
1 el. ketjap manis
1 tl. honing
2 el. arachideolie of zonnebloemolie
peper
400 gr. biefreepjes
4 pitabroodjes
2 el. sesamzaad
1/2 krop ijsbergsla, in reepjes …
Lees verder »