Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. antpe
  3. Recepten van antpe
Recepten van antpe

400 gr. lamsfilet in dunne lapjes gesneden 25 gr. pijnboompitten 25 gr. pistachenoten 1 rode ui in dunne ringen gesneden 1 koolrabi 4 worteltjes 1 kleine courgette 1 kleine aubergine 1 verse rode peper 2 teentjes fijngesneden knoflook 2 el. olie sap van 1 citroen kerrie allesbinder 1 groentebouillonblokje zout en peper …  Lees verder »

Dit noedelgerecht kan worden aangevuld met gebakken varkens of rundvlees. …  Lees verder »

Het toevoegen van kruid of andere gepeperde koek aan stoofgerechten in oude familierecepten kwam voort uit geldgebrek. In kruidkoek zaten vaak dezelfde kruiden en specerijen verwerkt. De koek zorgde er ook voor dat de sausen min of meer werden gebonden. …  Lees verder »

500 gr. grote gamba`s 2 el. gesneden peterselie 2 el. gesneden bieslook 2 teentjes knoflook kruiden aromat naar smaak olijfolie stokbrood. Ingredíënten voor sausje: 4 el. mayonaise 1 el. yoghurt 1 tl. paprikapoeder 1 el. whisky citroensap 1 tl. honing peper en zout naar smaak. …  Lees verder »

1,5 dl. witte wijn 2 dl. rode wijn 4 el. balsamicoazijn 1 dl. olijfolie 2 takken verse salie 2 takken rozemarijn 4 jeneverbessen halve citroen in plakjes 3 tenen knoflook, flinterdun gesneden zout, peper. …  Lees verder »

2 flinke handenvol champignons, in heel dunne plakjes gesneden. 2 bollen van 150 gr. mopzzarella opf scamorza, in kleine stukjes gescheurd. klein takje verse tijm, alleen de blaadjes zeezout en zwarte peper uit de molen extra vierge olijfolie …  Lees verder »

25 gr. boter 1 blik croissantdeeg 4 eieren 4 el. kookroom of demi crème fraiche (Melkan) zout, peper 1 el. gehakte verse dille 100 gr. gerookte zalm in reepjes …  Lees verder »

175 gr. boter 4 eidooiers 2 el. water 2 el. dragonazijn of citroensap 4 verse eieren 4 sneetjes volkorenbrood, rond uitgestoken en licht geroosterd 4 plakken beenham zout, peper …  Lees verder »

6 el. olijfolie 1 kg. magere hamlappen, in dobbelstenen 3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes 500 gr. prei, in stukjes van 2-3 cm. 2 blikken gepelde tomaten op sap a 800 gr. 1 potje vleesfond of 400 ml. vleesbouillon 450 gr. voorgekookte krieltjes zout, peper 2 el. bloem 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid 1 ei, losgeklopt …  Lees verder »

4 eieren zout, peper 2 sneetjes witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld 2 el. sesamzaad frituurolie 50 gr. bloem 1 eiwit, losgeklopt 75 gr. jonge bladsla of veldsla 200 gr. gerookte zalm Voor de dressing: 4 el. olijfolie 2 el citroensap 1 el. verse bieslook, gehakt …  Lees verder »

2 el. olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 25 gr. pijnboompitten 500 gr. rundergehakt 1 el. gehaktkruiden mespunt kaneel 50 gr. blanke rozijnen, geweld in warm water 1 handje koriander, fijngehakt zout, peper 8 pistoletjes …  Lees verder »

1 blik rode bonen ca. 350 gr. 2 el. wokolie 1 teentje knoflook, gehakt 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen 1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen 2 lente/bosuitjes in stukjes van 2 cm. 1/2 el, vergehakte tijm of 1/2 tl. gedroogd mespuntje paprikapoeder zout, peper 100 gr. zachte geitenkaas, in blokjes of verkruimeld …  Lees verder »

1 blik of pot jonge kapucijners 2 el. arachideolie 2 uien, gesnipperd 1/2 tl. chilipoeder of paprikapoeder 150 gr. ontbijtspek, in plakjes zout, peper Voor de appelrelish: 2 appels, geschild, in miniblokjes 50 ml. appelsap 50 gr. blanke rozijnen 1 tl. geraspte mierikswortel (potje) …  Lees verder »

400 gr. patentbloem 100 ml. lauwwarm water 50 ml. sojasaus of ketjap manis 50 gr. suiker 50 ml. zonnebloemolie 7 gr. gedroogde gist (zakje) 50 gr. gemberwortel, geschild en geraspt 6-7 teentjes knoflook 150 gr. roomboter …  Lees verder »

4 grote kruimige aardappelen Voor het sausje: 2 el. olijfolie 4 teentjes knoflook, gepeld 4 bosuitjes, gesnipperd 2 el. crème fraiche zout en peper 4 el. geraspte belegen kaas …  Lees verder »

Vruchtvlees van 2 geschilde frisse appels, in blokjes vruchtvlees van 2 geschilde rjpe handperen, in blokjes vruchtvlees van 2 grote rijpe bananen, in plakjes 200 ml. vers sap van mandarijnen 6 ijsblokjes …  Lees verder »

Vruchtvlees van 1 rijpe mango, in blokjes vruchtvlees van 2 grote rijpe bananen, in plakjes vruchtvlees van 4 rijpe kiwi`s sap van 1 limoen 200 ml. vers sinaasappelsap 6 ijsblokjes …  Lees verder »

2 varkenshaasjes van ca. 400 gr. zout, peper 2 el. olijfolie 1 el. mosterd 50 gr. ijskoude boter in kleine blokjes Voor de marinade: 500 ml. rode of witte wijn 2 el. olijfolie 6 geplette ongepelde teentjes knoflook 1 el. gedroogde oregano 1 laurierblaadje stukje foelie 4 peperkorrels …  Lees verder »

50 gr. boter 3 middelgrote appels in blokjes suiker naar smaak kaneel naar smaak 250 gr. slagroom 3/4 van een pak volle yoghurt koekjes om te garneren …  Lees verder »

1 el. ketjap manis 1 tl. honing 2 el. arachideolie of zonnebloemolie peper 400 gr. biefreepjes 4 pitabroodjes 2 el. sesamzaad 1/2 krop ijsbergsla, in reepjes …  Lees verder »

Top